Φθινοπωρινοί βολβοί για ανοιξιάτικα λουλούδια

Φθινοπωρινοί βολβοί για ανοιξιάτικα λουλούδια

Κάθε φθινόπωρο, καθώς ο καιρός αρχίζει να αλλάζει και ο καθαρισμός της φάρμας ξεκινά σοβαρά, αντιμετωπίζω δύο από τις λιγότερο αγαπημένες, αλλά πιο απαραίτητες, εργασίες μου: να σκάβω τις ντάλιες και να φυτεύω φθινοπωρινούς βολβούς. Κανένα από τα δύο δεν είναι διασκεδαστικό, τουλάχιστον κατά τη γνώμη μου.

Αυτή την εποχή το μόνο που θέλω να κάνω είναι να κουλουριάζομαι δίπλα στη φωτιά και να πιω καφέ με ένα καλό βιβλίο. Το τελευταίο πράγμα που θέλω να κάνω είναι να φορέσω πλήρη εξοπλισμό βροχής και να κολλήσω βαριά κιβώτια με βολβούς και κόνδυλους γύρω από τα λασπωμένα χωράφια μας.

Αλλά είναι ο μόνος τρόπος να διασφαλίσουμε ότι θα έχουμε πολλή ομορφιά την επόμενη σεζόν.

Προσπαθώ να προσεγγίζω και τις δύο εργασίες με θετική διάθεση και να είμαι παρών στο γεγονός ότι είναι ένα δώρο στον μελλοντικό μου εαυτό.

Μετά από έναν μακρύ θλιβερό χειμώνα, θα είμαι τόσο ευγνώμων για όλη την προσπάθεια που κατέβαλα αυτό το φθινόπωρο. Δεν υπάρχει τίποτα πιο υπέροχο από το να σε υποδέχονται λουλούδια στις αρχές της άνοιξης.

Τα πρώτα δύο χρόνια που καλλιεργούσαμε λουλούδια δεν φυτεύαμε βολβούς γιατί ήταν πάντα μια μεταγενέστερη σκέψη. Θα τελείωσα από ατμό στο τέλος της σεζόν και αναπόφευκτα θα έχανα όλες τις μεγάλες ποικιλίες.

Ένας από τους άλλους λόγους που αντιστάθηκα στο να φυτέψω βολβούς είναι επειδή ήταν μια οικονομική επένδυση και δεν είχαμε πολλά χρήματα. Αλλά μετά από τρία ή τέσσερα ελατήρια που κλωτσούσα τον εαυτό μου επειδή δεν είχα επενδύσει το προηγούμενο φθινόπωρο, τελικά ξεπέρασα τον δισταγμό μου και έδωσα στους λαμπτήρες την ευκαιρία που τους αξίζει.

Τον πρώτο χρόνο φύτεψα μερικές εκατοντάδες τουλίπες και πέντε ποικιλίες νάρκισσου. Άνθισαν τόσο άφθονα και έτυχαν τόσο καλής υποδοχής από τους πελάτες μας που τετραπλασιάστηκα την επόμενη χρονιά.

Έχει αυξηθεί μόνο από τότε και τώρα προσεγγίζω το έργο της φύτευσης ανοιξιάτικων βολβών μετά τον πρώτο παγετό του φθινοπώρου ως ανάγκη, όχι ως βάρος.

Διαβάστε περισσότερα  Πώς να φτιάξετε ένα απλό ανοιξιάτικο κεντρικό κομμάτι με εποχιακές ανθίσεις

Νάρκισσος

Έξω στο χωράφι έχουμε ένα ΤΕΡΑΣΤΙΟ έμπλαστρο νάρκισσου που επιστρέφει κάθε σεζόν και το προσθέτω αναπόφευκτα κάθε χρόνο. Επιπλέον, φυτεύουμε επίσης χιλιάδες τουλίπες, υάκινθους και άλλους ανοιξιάτικους βολβούς τόσο στις μη θερμαινόμενες σήραγγες μας (για πολύ πρώιμες ανθοφορίες) όσο και έξω στα χωράφια.

Έτσι μπορούμε να ξεκινήσουμε τη συγκομιδή λουλουδιών στις αρχές Μαρτίου και να συνεχίσουμε μέχρι την Ημέρα της Μητέρας.

Χωρίς βολβούς δεν θα υπήρχαν ανοιξιάτικα λουλούδια. Παρόλο που μπορεί να είναι εύκολο να θελήσετε να παραλείψετε να βάζετε μερικούς λαμπτήρες στο έδαφος αυτό το φθινόπωρο, αν καταφέρετε να το κάνετε, θα είστε τόσο χαρούμενοι που όντως ήρθε η άνοιξη.

Εάν βασίζεστε στο τοπικό κατάστημα υλικού και στο κέντρο κήπου, η σκηνή των λαμπτήρων είναι αρκετά βαρετή και περιορίζεται σε φωτεινά, καθαρά χρώματα και τυπικές φόρμες. Περιστασιακά, θα βρείτε μερικούς θησαυρούς. Μερικές φορές ακόμη και η Costco έχει μια χούφτα φοβερές ποικιλίες!

Αλλά ως επί το πλείστον, μην στοιχηματίζετε στο να βρείτε τα καλά πράγματα στα μεγάλα καταστήματα.

Για την καλύτερη επιλογή και τις πιο μοναδικές ποικιλίες, θα θελήσετε να εξερευνήσετε τις επιλογές σας για ταχυδρομικές παραγγελίες, τόσο από καταλόγους εκτύπωσης όσο και από ηλεκτρονικά καταστήματα. Υπάρχουν μερικές υπέροχες πηγές για ειδικούς λαμπτήρες, αλλά η φανταστική επιλογή είναι διαθέσιμη μόνο σε όσους ψωνίζουν νωρίς.

Αν θέλετε το καλό, μην καθυστερείτε!

Σημείωση: Εάν προμηθεύεστε βολβούς νωρίς, είναι καλύτερο να περιμένετε μετά τον πρώτο φθινοπωρινό παγετό για να τους φυτέψετε. Μέχρι να είστε έτοιμοι να φυτέψετε, μπορείτε να κρατήσετε τους βολβούς στις αεριζόμενες σακούλες τους, αλλά φροντίστε να τους αποθηκεύσετε σε δροσερό, ξηρό μέρος με καλή κυκλοφορία αέρα.

Καλλιεργούμε νάρκισσους και νάρκισσους σε αφθονία εδώ και πολλά χρόνια, αλλά την περασμένη άνοιξη ένα μακροχρόνιο όνειρο υλοποιήθηκε και έπρεπε να πραγματοποιήσουμε μια δοκιμή 70+ ποικιλίας αναζητώντας νέους θησαυρούς για να προσθέσουμε στη συλλογή μας.

Από όλες τις δοκιμές που έχουμε πραγματοποιήσει όλα αυτά τα χρόνια, αυτή ήταν η αγαπημένη μου. Η παραλλαγή σε αυτή την ομάδα φυτών είναι συγκλονιστική, από μικροσκοπικά μικροσκοπικά αρωματικά άνθη με πολλά κεφάλια έως μεγάλα λουλούδια που μοιάζουν περισσότερο με παιώνιες.

Διαβάστε περισσότερα  Πώς να φτιάξετε ένα Swale στο τοπίο του σπιτιού [+ Free Download]

Τα λουλούδια έρχονται σε μια τεράστια γκάμα αποχρώσεων, όπως λευκό, ιβουάρ, βουτυρόκρεμα, βερίκοκο, κίτρινο και χρυσό. Βρέθηκα να χοροπηδάω κάθε φορά που μια νέα ποικιλία άνθιζε στο χωράφι.

Αυτή η δοκιμή του νάρκισσου, ενώ ήταν απίστευτα διασκεδαστική, ήταν επίσης μια τεράστια δουλειά. Η διαδικασία τεκμηρίωσης κάθε ποικιλίας τόσο με λέξεις όσο και με εικόνες ήταν μια χρονοβόρα εργασία.

Βρεθήκαμε να γελάμε περισσότερες από μία φορές σχετικά με το «ζώντας το όνειρο» ενώ δέσαμε σε πολλαπλά στρώματα πουπουλένια παλτά, τρέμοντας με τα παγωμένα δάχτυλα κρατώντας μανιωδώς σημειώσεις και φωτογραφίες.

Αλλά η προσπάθεια άξιζε τον κόπο και ανακαλύψαμε τόσα πολλά πετράδια στη διαδικασία που ανυπομονούμε να μοιραστούμε μαζί σας.

Οι νάρκισσοι έχουν κακό ραπ. Η αναφορά της λέξης δημιουργεί αμέσως οράματα για γιγάντια κίτρινα λουλούδια σχολικού λεωφορείου που σημαδεύουν το τοπίο στις αρχές της άνοιξης.

Αλλά οι ποικιλίες που δοκιμάσαμε είναι σε μια κατηγορία από μόνες τους. Πολλά ήταν αναστατωμένα, αρωματικά και θα μπορούσαν εύκολα να θεωρηθούν μπερδεμένα με παιώνιες ή τριαντάφυλλα κήπου.

Η δοκιμή μας επικεντρώθηκε σε ποικιλίες που άντεξαν καλά στις πρώιμες ανοιξιάτικες καιρικές συνθήκες, είχαν μοναδικό χρωματισμό ή μορφή, ήταν αρωματικές αν ήταν δυνατόν και είχαν δυνατούς μίσχους που ήταν κατάλληλοι για ανθοδεσία.

Το να περιορίσουμε τη μεγάλη λίστα των 70+ ποικιλιών ήταν σχεδόν αδύνατο, αλλά τελικά καταλήξαμε στις 38.

Εκτός του ότι είναι όμορφοι και ανθεκτικοί στις καιρικές συνθήκες, οι νάρκισσοι είναι επίσης εξαιρετικά ανθεκτικοί και μπορούν να διαχειριστούν πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, τα ελάφια δεν τους τρώνε και επιστρέφουν χρόνο με το χρόνο, πολλαπλασιάζοντας με τον καιρό.

Έχουν χαμηλή συντήρηση, φαινομενικά ευδοκιμούν από παραμέληση και δεν θα μπορούσε να είναι ευκολότερο να αναπτυχθούν.

Τι να μην αγαπάς!

Τουλίπες

Ένα άλλο αγαπημένο ανοιξιάτικο εδώ στο αγρόκτημα είναι οι τουλίπες. Καλλιεργούμε δεκάδες χιλιάδες από αυτά κάθε χρόνο, παρακάμπτοντας τις τυπικές ποικιλίες, αναζητώντας αντίθετα τα δίδυμα, τους παπαγάλους και τις ομορφιές με κρόσσια.

Διαβάστε περισσότερα  Ανακαλύπτοντας αποξηραμένα λουλούδια - Floret Flowers

Με τα χρόνια, δοκιμάσαμε σχεδόν 100 ποικιλίες, αλλά επανερχόμαστε σταθερά σε δύο δωδεκάδες αγαπημένες που εργάζονται σκληρά. Οι τουλίπες έρχονται σε ένα εκθαμβωτικό ουράνιο τόξο χρωμάτων, είναι εξαιρετικά εύκολο να αναπτυχθούν και αποτελούν μια υπέροχη μακράς διαρκείας προσθήκη στις συνθέσεις λουλουδιών.

Ένα από τα σπουδαία πράγματα για τις τουλίπες είναι ότι μπορείτε να καλλιεργήσετε έναν τόνο από αυτές σε πολύ μικρό χώρο και τα λουλούδια μπορούν να συγκομιστούν και να αποθηκευτούν για εβδομάδες κάθε φορά.

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με την καλλιέργεια τουλίπες σε μικρούς χώρους, φροντίστε να δείτε το δωρεάν μας Φθινοπωρινό μίνι μάθημα. Σε αυτό το μάθημα, θα παρακολουθώ τους μαθητές μέσω μιας σειράς μαθημάτων βίντεο που παρουσιάζουν μερικές από τις πιο σημαντικές φθινοπωρινές εργασίες που πρέπει να κάνετε στον κήπο για να προετοιμαστείτε για την άνοιξη.

Anemones & Ranunculus

Οι ανεμώνες και το ranunculus είναι δύο από τα πιο δημοφιλή ανοιξιάτικα λουλούδια που καλλιεργούμε εδώ στο Floret. Δημιουργούν επίσης τις πιο αυξανόμενες σχετικές ερωτήσεις επειδή έχουν ειδικές απαιτήσεις επιτυχίας. Αλλά μόλις μάθετε τα μυστικά, είναι πραγματικά πολύ εύκολο να αναπτυχθούν. Αν θέλετε να μάθετε τα πάντα για την καλλιέργεια αυτών των εργατικών αγαπημένων της άνοιξης, εγγραφείτε στο δικό μας Φθινοπωρινό μίνι μάθημα.

Αυτό που κάνει και τα δύο αυτά κομμένα λουλούδια μεγάλης διάρκειας τόσο εκπληκτικά είναι ότι ανθίζουν για 6-8 εβδομάδες την άνοιξη, διατίθενται σε μεγάλη γκάμα χρωμάτων και αποτελούν ένα καινοτόμο στοιχείο για τις περισσότερες τοπικές αγορές.

Ποιό είναι το αγαπημένο σου? Παρακαλώ μοιραστείτε στα σχόλια παρακάτω. Σημείωση: blog γΤα σχόλια εποπτεύονται για την αποφυγή ανεπιθύμητων μηνυμάτων, οπότε αν το σχόλιό σας δεν εμφανιστεί αμέσως, απλώς περιμένετε!

Σας ευχαριστούμε όλους που μοιραστήκατε τα αγαπημένα σας!