Πώς να μεγαλώσετε τα Zinnias - Floret Flowers

Πώς να μεγαλώσετε τα Zinnias – Floret Flowers

Οι ζίννιες είναι ένα από τα πιο εύκολα κομμένα άνθη στην καλλιέργεια. Είναι η τέλεια πρώτη σοδειά για αρχάριους κηπουρούς και είναι αξιόπιστοι, παραγωγικοί παραγωγοί όπου κι αν κηπουρεύετε.

Εκτός από το ότι αναδεύουν κουβάδες και κουβάδες με όμορφα λουλούδια με μακρύ στέλεχος που είναι ιδανικά για κοπή, είναι ιδιαίτερα αγαπητά από τους επικονιαστές.

Οι Zinnias δυσανασχετούν με το κρύο και προτιμούν να φυτευτούν αφού έχουν ζεσταθεί λίγο τα πράγματα.

Πολλοί κηπουροί σε θερμότερα μέρη του κόσμου είναι σε θέση να κατευθύνουν με επιτυχία τις ζίννιες κατευθείαν στον κήπο, αλλά εδώ στη δροσερή Ουάσιγκτον ξεκινάμε τα φυτά μας νωρίς στο θερμοκήπιο, 4 έως 6 εβδομάδες πριν από τον τελευταίο παγετό της άνοιξης.

Στη συνέχεια, τα φυτά μπαίνουν στο χωράφι όταν ο καιρός έχει ζεσταθεί αρκετά και έχει περάσει κάθε κίνδυνος παγετού.

Όπως κάθε λουλούδι που καλλιεργείται στη φάρμα μας, προσπαθούμε να τους δώσουμε το καλύτερο δυνατό ξεκίνημα και να προετοιμάσουμε τα παρτέρια φύτευσης με μια γενναιόδωρη δόση κομπόστ και οργανικό λίπασμα. Μάθετε περισσότερα για την προετοιμασία του εδάφους εδώ.

Μόλις προετοιμαστούν τα κρεβάτια φύτευσης, απλώνουμε γραμμές στάγδην άρδευσης και στη συνέχεια καλύπτουμε τα κρεβάτια με μια στρώση προκαμένου υφάσματος τοπίου. Η χρήση υφάσματος δεν είναι απαραίτητη για την επιτυχία, αλλά εδώ στο αγρόκτημα, το χρησιμοποιούμε για να αυξήσουμε τη θερμότητα και να καταστείλουμε τα ζιζάνια.

Τα φυτά απέχουν μεταξύ τους 9 έως 12 in (23 έως 30 cm) και ποτίζονται βαθιά μία έως δύο φορές την εβδομάδα ανάλογα με τον καιρό. Εάν τους δοθεί καλό έδαφος και σταθερή παροχή νερού, τα φυτά μπορούν να γίνουν τεράστια και θα χρειαστούν κάποιο είδος υποστήριξης.

Διαβάστε περισσότερα  Καλώδιο πλεκτό χριστουγεννιάτικο μοτίβο στολίδι

Εάν αναπτυχθούν σε μεγάλες σειρές, τα φυτά μπορούν να συρρικνωθούν χτυπώντας βαριά πασσάλους ή στύλους T γύρω από την περίμετρο του κρεβατιού και χρησιμοποιώντας σπάγκο για να δημιουργηθεί ένα κουτί με κορδόνια για να κρατά τα φυτά όρθια. Εάν καλλιεργείτε ζίννιες στα κρεβάτια του κήπου σας, μεμονωμένα φυτά μπορούν να συνδεθούν σε πασσάλους με σπάγκο.

Το μυστικό για να αποκτήσετε την πιο άφθονη παραγωγή λουλουδιών και τα μακρύτερα κοτσάνια από τις ζίννιες σας είναι να τα τσιμπήσετε όταν είναι μικρά. Όταν τα φυτά έχουν ύψος 8 έως 12 ίντσες (20 έως 30 cm), πάρτε αιχμηρά κλαδευτήρια και κόψτε την κορυφή 3 έως 4 ίντσες (7 έως 10 cm) από το φυτό, ακριβώς πάνω από ένα σετ φύλλων. Αυτό δίνει σήμα στο φυτό να στείλει πολλαπλούς μίσχους από κάτω όπου έγινε η κοπή.

Σε περιόδους ζεστού, ξηρού καιρού, οι ζίννιες είναι επιρρεπείς στο ωίδιο. Η παροχή καλής ροής αέρα γύρω από τα φυτά και η διασφάλιση ότι δεν αντιμετωπίζουν άγχος ξηρασίας θα συμβάλει στην ελαχιστοποίηση της πίεσης της ασθένειας.

Βρήκαμε ότι ο προληπτικός ψεκασμός ενός μείγματος Cease και MilStop (και τα δύο οργανικά μυκητοκτόνα) κάθε 7 έως 10 ημέρες το κρατά μακριά.

Εάν δεν μαζεύετε τακτικά τις ζίννιες σας, φροντίστε να καταστρέψετε τυχόν ξοδευμένες ανθοφορίες για να βοηθήσετε να εστιάσετε την ενέργεια του φυτού στην παραγωγή νέων λουλουδιών και όχι στη σπορά.

Τα ζίννια πρέπει να μαζευτούν όταν είναι πλήρως ώριμα, διαφορετικά δεν θα αντέξουν στο βάζο. Για να πείτε εάν μια ζίννια είναι έτοιμη για συγκομιδή, χρησιμοποιήστε το «τεστ τρεμούλιασμα». Απλώς πιάστε το στέλεχος περίπου 8 ίντσες (20 cm) κάτω από την κεφαλή του λουλουδιού και ανακινήστε το απαλά. Εάν το στέλεχος είναι πεσμένο ή λυγίζει, δεν είναι έτοιμο να κοπεί. Εάν το στέλεχος είναι άκαμπτο και παραμένει όρθιο, είναι έτοιμο για συγκομιδή.

Διαβάστε περισσότερα  Πώς να μεγαλώσετε σε μια πλαγιά με την κηπουρική περιγράμματος

Οι ζίννιες θεωρούνται «βρώμικο» λουλούδι και επωφελούνται από μια ή δύο σταγόνες χλωρίνης στο νερό τους. Τα λουλούδια είναι πολύ ευαίσθητα στο κρύο, οπότε μην τα βάζετε στο ψυγείο. Εάν προστεθεί συντηρητικό λουλουδιών στο νερό, οι ζίννιες πρέπει να διαρκέσουν περίπου μια εβδομάδα στο βάζο.

Καλλιεργώ ζίννιες από την αρχή και κάθε χρόνο τις ερωτεύομαι όλο και περισσότερο. Αν θέλετε να δείτε όλες τις αγαπημένες μου ποικιλίες, ρίξτε μια ματιά στο τμήμα ζίννιας της βιβλιοθήκης Floret.

Θα ήθελα πολύ να ακούσω για την εμπειρία σας με αυτή την υπέροχη ομάδα φυτών. Καλλιεργείτε ζίννιες ή σκοπεύετε να τις προσθέσετε στον κήπο σας την ερχόμενη σεζόν; Αν ναι, ποιες είναι οι αγαπημένες σας ποικιλίες ή ποιους νέους θησαυρούς προσθέτετε στη λίστα επιθυμιών σας;


Σημείωση: Εάν το σχόλιό σας δεν εμφανιστεί αμέσως, καθίστε καλά. έχουμε ένα φίλτρο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας που απαιτεί από εμάς να εγκρίνουμε σχόλια πριν δημοσιευτούν.