Πώς να μεγαλώσετε σε μια πλαγιά με την κηπουρική περιγράμματος

Πώς να μεγαλώσετε σε μια πλαγιά με την κηπουρική περιγράμματος

Η κηπουρική περιγράμματος είναι ένας τρόπος χρήσης των περιγραμμάτων της γης για τη μείωση της άρδευσης και της διάβρωσης και τη μεγιστοποίηση των θρεπτικών συστατικών για άφθονες αποδόσεις συγκομιδής. Είναι ένα δημοφιλές εργαλείο σε κήπους permaculture. Εδώ είναι τι είναι η κηπουρική περιγράμματος και πώς μπορείτε να την τραβήξετε.

Αυτή η σελίδα μπορεί να περιέχει συνδέσμους συνεργατών. Παρακαλώ διαβάστε την αποκάλυψή μου για περισσότερες πληροφορίες.

The Roots of Contour Gardening: Contour Καλλιέργεια

Όσο υπήρχε η γεωργία, η καλλιέργεια επίπεδων εκτάσεων ήταν το ιδανικό τοπίο.

Η βαρύτητα, τελικά, μπορεί να μετατρέψει μια υπέροχη πλαγιά σε μια εξαντλητική πρόκληση. Καθώς οι πληθυσμιακές πυκνότητες αυξάνονται σε όλο τον κόσμο, ωστόσο, η παγκόσμια γεωργία ωθείται από τα επίπεδα λιβάδια σε λιγότερο από ιδανικό, επικλινές έδαφος.

Δυστυχώς, πρακτικές ανάπτυξης, όπως η άροση – που ήταν κατάλληλες σε επίπεδες εκτάσεις – έχουν μεταφερθεί στις πλαγιές. Η ακατάλληλη χρήση των γεωργικών τεχνικών σε όλο τον κόσμο έχει προκαλέσει αύξηση της διάβρωσης του εδάφους και εκπληκτική απώλεια της γονιμότητας του εδάφους.

Η καλλιέργεια περιγράμματος είναι μια τεχνική καλλιέργειας που, όταν χρησιμοποιείται σε εδάφη με ήπια κλίση, μπορεί να μετριάσει τη διάβρωση και να μεγιστοποιήσει την απορρόφηση της βροχής και των θρεπτικών ουσιών πριν εκτοξευθούν από την πλαγιά.

Για αυτήν την τεχνική, οι καλλιέργειες φυτεύονται σε μια πλαγιά ακολουθώντας τις φυσικές υψομετρικές γραμμές, αντί πάνω και κάτω από το λόφο. Όταν φυτεύονται κατά μήκος της φυσικής καμπύλης της γης, οι ρεματιές και η διάβρωση του εδάφους μειώνονται.

Με αυτόν τον τρόπο, το νερό και τα θρεπτικά συστατικά μπορούν να διεισδύσουν πιο εύκολα στο έδαφος, ελαχιστοποιώντας τις ανάγκες άρδευσης και λίπανσης. Αυτή η τεχνική καλλιέργειας των γραμμών περιγράμματος μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο για ετήσιες όσο και για πολυετείς καλλιέργειες.

Καλλιέργεια περιγράμματος

Για κηπουρούς με λιγότερο από ιδανικές περιοχές, η ιδέα της καλλιέργειας περιγράμματος έχει προσαρμοστεί στην κλίμακα της πίσω αυλής. Εισαγω κηπουρική περιγράμματος.

Ας ρίξουμε μια ματιά στο πώς το περίγραμμα κηπουρική μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μικρή κλίμακα.

Διαβάστε περισσότερα  Προετοιμασία Εδάφους - Ανθοδέσμη

Χρήση της Τοπογραφίας της Γης στον Κήπο του σπιτιού

Οι βέργες κήπου που χτίζονται κατά μήκος του περιγράμματος μπορούν να χωρέσουν λαχανικά, πολυετή φρούτα ή άλλες καλλιέργειες. Δοκιμάστε να τα επενδύσετε με ένα περίγραμμα από πέτρα ή βράχο, το οποίο φαίνεται ελκυστικό ενώ μειώνει τη διάβρωση και διατηρεί την υγρασία.

Μπορείτε να εξετάσετε το ενδεχόμενο να σκάψετε τάφρους στα μονοπάτια για ακόμη μεγαλύτερη κατακράτηση νερού, ανάλογα με τον βαθμό της κλίσης.

Για τις περιοχές που συλλέγουν νερό, μια υπερυψωμένη πέτρα φύτευσης κατά μήκος του περιγράμματος προσφέρει μια ανυψωμένη λύση κηπουρικής για φυτά που δεν λειτουργούν καλά σε βρεγμένο έδαφος. Δείτε: 12 πολυετείς καλλιέργειες για υγρό έδαφος.

Οι κήποι με περιγράμματα δημιουργούν μικροκλίματα ήλιου και σκιάς, δημιουργώντας ποικίλες περιοχές ανάπτυξης και βελτιώνοντας την οικολογία του εδάφους και τη διείσδυση του βρόχινου νερού.

Θα θέλατε να καλλιεργείτε φαγητό στην μπροστινή αυλή σας χωρίς να θυσιάζετε την απήχηση; Ρίξτε μια ματιά στον μίνι οδηγό μου, Το βρώσιμο τοπίο εμπνευσμένο από την περμακουλτούρα.

Το βρώσιμο τοπίο εμπνευσμένο από την περμακουλτούραΤο βρώσιμο τοπίο εμπνευσμένο από την περμακουλτούρα

Πώς να δημιουργήσετε έναν κήπο περιγράμματος σε 4 βήματα

1: Σημειώστε τις υψομετρικές γραμμές περιγράμματος.

Πρώτα, σημειώστε τις υψομετρικές γραμμές στην περιοχή όπου σκοπεύετε να τοποθετήσετε τον κήπο σας. Στοίχημα ή σημαίες είναι βολικά για αυτό.

Έχω πάντα διαθέσιμο απόθεμα!

Ένα επίπεδο πλαισίου Α είναι ένα απλό, χειροποίητο εργαλείο που μπορεί να σας βοηθήσει να αναγνωρίσετε τις υψομετρικές γραμμές.

Για να δείτε πώς φαίνεται ένα επίπεδο πλαισίου Α και πώς να το χρησιμοποιήσετε, δείτε το βίντεο στο άρθρο μου How to Construct a Swale.

Η κηπουρική περιγράμματος είναι ένας τρόπος χρήσης των περιγραμμάτων της γης για τη μεγιστοποίηση της χρήσης των διαθέσιμων πόρων για άφθονες αποδόσεις συγκομιδής.  Εδώ είναι τι είναι η κηπουρική περιγράμματος και πώς μπορείτε να την τραβήξετε.Η κηπουρική περιγράμματος είναι ένας τρόπος χρήσης των περιγραμμάτων της γης για τη μεγιστοποίηση της χρήσης των διαθέσιμων πόρων για άφθονες αποδόσεις συγκομιδής.  Εδώ είναι τι είναι η κηπουρική περιγράμματος και πώς μπορείτε να την τραβήξετε.

Χάρτης περιγράμματος που δείχνει υψομετρικές γραμμές

2: Φτιάξτε ένα υπερυψωμένο κρεβάτι ή σχεδιάστε μια πέτρα κατά μήκος της γραμμής του περιγράμματος.

Κατασκευάστε υπερυψωμένα κρεβάτια κατά μήκος μιας γραμμής περιγράμματος στο επιθυμητό μήκος και πλάτος. Εναλλακτικά, περιγράψτε τον επιθυμητό χώρο για μια υπερυψωμένη πέτρα φύτευσης με πασσάλους ή σημαίες.

Διαβάστε περισσότερα  Πώς να μεγαλώσετε τα Zinnias - Floret Flowers

3: Φύλλο επικάλυψης στον προτεινόμενο χώρο κήπου.

Πριν γεμίσετε το υπερυψωμένο σπορείο ή φυτέψετε με χώμα, χρησιμοποιήστε α πιρούνι εκσκαφής για αερισμό του υπάρχοντος εδάφους. Στη συνέχεια καλύψτε το υπάρχον έδαφος εντός του χώρου φύτευσης με χαρτόνι. Επικαλύπτετε τις άκρες έτσι ώστε τα ζιζάνια να μην βρίσκουν ανοίγματα.

Τώρα, γεμίστε το υπερυψωμένο κρεβάτι ή σχηματίστε τη πέτρα με χώμα κομποστοποίησης.

Ίσως χρειαστεί να εισάγετε λίγο χώμα για να έχετε αρκετό, αλλά για να μειώσετε το κόστος μπορείτε να στρώσετε αγόρασε οργανικό χώμα με άλλα οργανικά υλικά όπως παλαιωμένη κοπριά, χυτά σκουληκιών (φτιάξτε τον δικό σας κάδο σκουληκιών), τεμαχισμένα και παλαιωμένο σάπια φύλλακαι/ή κομποστοποιημένα ροκανίδια.

Δυστυχώς, τόσο το κομπόστ όσο και η κοπριά μπορούν να μολυνθούν με ζιζανιοκτόνο, το οποίο μπορεί να βλάψει τις καλλιέργειες και να δηλητηριάσει το έδαφος.

Μάθε πως να:

Ακολουθούν περισσότερες συμβουλές για να ξεκινήσετε έναν κήπο με προϋπολογισμό.

Γνωρίστε την πηγή του κομπόστ και άλλων οργανικών υλικών για να αποφύγετε τα ζιζανιοκτόνα, τα φυτοφάρμακα και τα φαρμακευτικά προϊόντα που παραμένουν στο έδαφος του κήπου.

4: Ρυθμίστε τον κήπο σε μια πλαγιά.

Εάν έχετε δημιουργήσει μια μπέρμα, επενδύστε την με πέτρες ή πέτρες εάν θέλετε. Αφήστε τα νέα κρεβάτια να ξεκουραστούν για τουλάχιστον δύο εβδομάδες πριν από τη φύτευση. τρεις μήνες είναι ιδανικό. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου ανάπαυσης, περιμένετε το έδαφος να κατακαθίσει, επομένως διατηρήστε επιπλέον χώμα για να προσθέσετε στα κρεβάτια πριν από τη φύτευση.

Για το λόγο αυτό, η κατασκευή ενός περιγράμματος κήπου το φθινόπωρο είναι μια καλή στρατηγική για να έχετε έτοιμα κρεβάτια κήπου για την άνοιξη.

Διαβάστε περισσότερα  Καλώδιο πλεκτό χριστουγεννιάτικο μοτίβο στολίδι

Τώρα είστε έτοιμοι να φυτέψετε! Αυτή θα είναι μια εξαιρετική περιοχή ανάπτυξης τόσο για πολυετή όσο και για ετήσια.

Η κηπουρική περιγράμματος είναι ένας τρόπος χρήσης των περιγραμμάτων της γης για τη μείωση της άρδευσης και της διάβρωσης και τη μεγιστοποίηση των θρεπτικών συστατικών για άφθονες αποδόσεις συγκομιδής.  Εδώ είναι τι είναι η κηπουρική περιγράμματος και πώς μπορείτε να την τραβήξετε.Η κηπουρική περιγράμματος είναι ένας τρόπος χρήσης των περιγραμμάτων της γης για τη μείωση της άρδευσης και της διάβρωσης και τη μεγιστοποίηση των θρεπτικών συστατικών για άφθονες αποδόσεις συγκομιδής.  Εδώ είναι τι είναι η κηπουρική περιγράμματος και πώς μπορείτε να την τραβήξετε.

Εικόνα από την Ecologia Design

Οι κήποι περιγράμματος μειώνουν τον χρόνο άρδευσης, μετριάζουν τη διάβρωση και διατηρούν τα θρεπτικά συστατικά στο εργοτάξιο για έναν εξαιρετικά παραγωγικό και αποδοτικό κήπο.

Άλλοι πόροι:

Έχετε χρησιμοποιήσει το περίγραμμα της γης σας προς όφελός σας;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΟΜΕΝΟ: