Προετοιμασία χώματος και κρεβατιού ανθοδέσμης

Προετοιμασία Εδάφους – Ανθοδέσμη

Πριν επεκτείνουμε το αγρόκτημά μας, καλλιεργήσαμε έναν τρελό αριθμό λουλουδιών στο οικόπεδο 2 στρεμμάτων μας. Με τόση ομορφιά να βγαίνει από την πόρτα, εργαστήκαμε επιμελώς όχι μόνο για να αντικαταστήσουμε τη βιομάζα, αλλά και για να χτίσουμε και να βελτιώσουμε το έδαφος κάθε εποχή. Ανακάλυψα ότι η παλιά παροιμία «βγάζεις ό,τι βάζεις» συνοψίζει την προσέγγισή μας στην ανάπτυξη εδώ στο Floret.

Καλλιέργειες κάλυψης, κομπόστ, σκόνες πετρωμάτων, φυσικά λιπάσματα, σάπια φύλλα, τσάι κομπόστ και διάφορες θεραπείες φυλλώματος αποτελούν μέρος της εργαλειοθήκης μας για τη γονιμότητα.

Προετοιμασία χώματος και κρεβατιού ανθοδέσμηςΚάθε φθινόπωρο, παίρνουμε δείγματα εδάφους από τα χωράφια και τα θερμοκήπια μας και τα στέλνουμε στο τοπικό εργαστήριο εδάφους για δοκιμή. Οι πληροφορίες από τη δοκιμή μας δίνουν μια ευρεία επισκόπηση της υγείας του εδάφους μας και του τι μπορούμε να κάνουμε για να τη βελτιώσουμε. Μια καλή δοκιμή εδάφους συνήθως κοστίζει λιγότερο από $100—χρήματα που ξοδεύονται καλά μακροπρόθεσμα. Αυτή η δοκιμή μετρά τα πάντα, από το ποσοστό της οργανικής ύλης μέχρι το pH του εδάφους, καθώς και τυχόν έλλειψη ιχνοστοιχείων.

Ένα καλό εργαστήριο θα σας δώσει συστάσεις σχετικά με τις τροποποιήσεις που πρέπει να εφαρμόσετε για να φέρετε το έδαφος σας σε καλή κατάσταση λειτουργίας. Φροντίζω πάντα να ενημερώνω το εργαστήριο ότι καλλιεργούμε βιολογικά, ώστε να μην προτείνουν χημικά λιπάσματα. Μόλις έχουμε τις πληροφορίες πίσω από το εργαστήριο, ξεκινήσαμε να κάνουμε τις απαραίτητες βελτιώσεις. Το φθινόπωρο είναι μια εξαιρετική εποχή για να προσθέσετε σκόνες πετρωμάτων και ιχνοστοιχεία, ώστε να έχουν χρόνο να διαλυθούν στο έδαφος πριν από την ανοιξιάτικη φύτευση.

προετοιμασία εδάφους στο αγρόκτημα λουλουδιών FloretΤο αγρόκτημά μας βρίσκεται πάνω σε μια ράβδο άμμου (σημειώστε την ασημένια λάμψη στο χώμα που φαίνεται παραπάνω), και ενώ η ικανότητά της να στραγγίζει ελεύθερα είναι υπέροχη στις αρχές της άνοιξης, όταν τα περισσότερα άλλα χωράφια είναι ανεπαρκή, σίγουρα έρχεται με τις δικές του προκλήσεις. Εκτός από το ότι πεινάει πολύ, το χώμα μας δυσκολεύεται να συγκρατήσει νερό και άζωτο. Προσθέτουμε τόση οργανική ύλη κάθε χρόνο που συχνά νιώθω σαν να ταΐζουμε έναν ελέφαντα.

Διαβάστε περισσότερα  Βασικά στοιχεία έναρξης σπόρων - Floret Flowers

Εκτός από την εφαρμογή των συνιστώμενων θρεπτικών συστατικών του εργαστηρίου εδάφους το φθινόπωρο, τροποποιούμε επίσης σε μεγάλο βαθμό κάθε κλίνη πριν από τη φύτευση στις αρχές της άνοιξης και ξανά κάθε φορά που αναφυτεύουμε καθ' όλη τη διάρκεια της σεζόν. Η ίδια αντιμετώπιση ισχύει και για τις φυτεύσεις μας στο θερμοκήπιο.

Κομποστ και οργανικό λίπασμα για προετοιμασία κρεβατιού

Προετοιμασία κρεβατιού Floret με προσθήκη κομπόστ Προετοιμασία κρεβατιού Floret με προσθήκη κομπόστΝα ξεκινήσω, εμείς βάλτε ένα παχύ στρώμα κομπόστ 3 έως 4 ιντσών (8 έως 10 cm) στην κορυφή κάθε κρεβατιού, φροντίζοντας να το απλώσετε όσο πιο ομοιόμορφα γίνεται. Το αγαπημένο μας κομπόστ παρασκευάζεται τοπικά από ανακυκλωμένα φυτικά υπολείμματα. Το αγοράζουμε με το φορτίο του ανατρεπόμενου φορτηγού και κοστίζει 25 έως 30 $ ανά αυλή, με παράδοση. Εάν έχετε πιο βαρύ αργιλώδες έδαφος, μπορείτε να μειώσετε την ποσότητα του κομπόστ που εφαρμόζετε στο μισό.

Προετοιμασία κρεβατιού λουλουδιών με προσθήκη οργανικού λιπάσματοςΣτη συνέχεια πασπαλίζουμε ένα γενναιόδωρο ξεσκόνισμα ενός υψηλής ποιότητας οργανικού λιπάσματος με ρυθμό 1,5 λίβρες ανά 10 γραμμικά πόδια (0,68 κιλά ανά 3 m) που, για εμάς, είναι 10,5 λίβρες ανά μήκος 70 ποδιών (4,76 κιλά ανά 21,3- μ) σειρά.

Μια σακούλα 50 lb (22,6 kg) καλύπτει περίπου πέντε από τα κρεβάτια ανάπτυξης 4 επί 70 πόδια (1,2- x 21,3 m).

Το αγαπημένο μας λίπασμα είναι Πρόθεση της Φύσης (7-2-4), το οποίο είναι φτιαγμένο από φυσικά συστατικά όπως οστεάλευρα, αλεύρι βαμβακόσπορου, φτερόλευρο, αλεύρι φυκιών και σκόνες πετρωμάτων. Μπορεί να μην είναι διαθέσιμο στην περιοχή σας, αλλά θα πρέπει να μπορείτε να βρείτε κάτι παρόμοιο εάν δώσετε τις προδιαγραφές στο τοπικό σας κατάστημα ζωοτροφών ή κήπου.

Καλλιέργεια κομπόστ και οργανικό λίπασμα σε παρτέριαΠότισμα με σταγόνες πάνω στην προετοιμασία παρτέριΈπειτα στριμώχνουμε τα υλικά στο χώμα και στρώνουμε αρδευτικές γραμμές. Επειδή το χώμα μας είναι τόσο αμμώδες, βάζουμε τέσσερις γραμμές κολλητικής ταινίας, σε απόσταση 30 cm μεταξύ τους. Εάν έχετε αργιλώδες έδαφος, θα μπορούσατε πιθανώς να ξεφύγετε με μόνο δύο ή τρεις γραμμές.

Διαβάστε περισσότερα  Τι είναι το Permaculture Swale: Irrigate the Easy Way [+ Free Download]

Προετοιμασία κρεβατιού Floret με προσθήκη υφάσματος τοπίουσάπια φύλλα ντάλιες στο Floret Flower FarmΓια τον έλεγχο των ζιζανίων, καλύπτουμε το μεγαλύτερο μέρος των κρεβατιών μας με ύφασμα τοπίου που έχει προκαμένα τρύπες. Μάθετε περισσότερα σχετικά με τη χρήση υφάσματος τοπίου για τον έλεγχο των ζιζανίων.

Για κρεβάτια που δεν είναι καλυμμένα με ύφασμα τοπίου, πολτοποιούμε νέες φυτεύσεις με άχυρο, ψιλοκομμένα φύλλα ή αποκόμματα γρασιδιού για να βοηθήσουμε στη διατήρηση της υγρασίας και στην καταστολή των ζιζανίων. Μόλις τα φυτά μπουν και μεγαλώσουν, τα ταΐζουμε με μια εβδομαδιαία εφαρμογή τσαγιού κομποστοποίησης.

Αφού τελειώσει η παραγωγή ενός στρώματος ετήσιων ανθοφόρων φυτών, όπως η καμπάνα της Ιρλανδίας ή τα snapdragons, κόβουμε το υπόλοιπο φύλλωμα και μαζεύουμε το ύφασμα, τραβάμε πίσω τις γραμμές άρδευσης με σταγόνες και τροποποιούμε το κρεβάτι χρησιμοποιώντας την ίδια διαδικασία που περιγράφεται παραπάνω – πριν τη φύτευση με μια δεύτερη καλλιέργεια. Το φθινόπωρο, καθαρίζουμε τα κρεβάτια και ξαναφυτεύουμε με καλυπτική καλλιέργεια, συνήθως συνδυασμό χόρτου σίκαλης, αρακά, τριχωτού βίκου και κατακόκκινου τριφυλλιού.

Ενώ η διαδικασία είναι έντασης εργασίας, έχει αυξήσει σημαντικά την υγεία των φυτών μας στο αγρόκτημα, αυξάνοντας με τη σειρά μας την παραγωγή λουλουδιών σε γενικές γραμμές και μειώνοντας την πίεση των εντόμων και των ασθενειών.

Προετοιμασία εδάφους παρτέρι λουλουδιών σπιτιών λουλουδιών Προετοιμασία εδάφους παρτέρι λουλουδιών σπιτιών λουλουδιών Προετοιμασία εδάφους παρτέρι λουλουδιών σπιτιών λουλουδιών Προετοιμασία εδάφους παρτέρι λουλουδιών λουλουδιών με ύφασμα τοπίουΤο τσέρκι που απεικονίζεται παραπάνω γέμισε με παπαρούνες Ισλανδίας την άνοιξη. Μόλις τα φυτά επιβράδυναν την ανθοφορία τους, τα τραβήξαμε έξω, προετοιμάσαμε τα κρεβάτια όπως περιγράφηκε παραπάνω και ξαναφυτέψαμε με μια όψιμη καλλιέργεια celosia.

floret celosia που μεγαλώνει σε στεφάνιΠιστεύω στη χρήση φυσικών μεθόδων και συστατικών όσον αφορά την καλλιέργεια. Στην κοιλάδα μας, η βιολογική γεωργία πιάνει σιγά σιγά, αλλά υπάρχουν ακόμα πολλές φάρμες που ψεκάζουν τοξικά χημικά στις καλλιέργειές τους και χρησιμοποιούν συνθετικά λιπάσματα και άλλα αγροχημικά. Καταλαβαίνω γιατί. Μια οργανική προσέγγιση απαιτεί περισσότερο χρόνο, χρήματα και βήματα. Αλλά κατά τη γνώμη μου, αν έχετε την επιλογή, αξίζει να το σκεφτείτε.

Διαβάστε περισσότερα  Πώς να μεγαλώσετε Celosia - Floret Flowers

Από την πρώτη μέρα, χρησιμοποιούμε μόνο φυσικά συστατικά στους κήπους μας και στο αγρόκτημα. Δεν θέλω να εκθέσω τον εαυτό μου, το προσωπικό μας, τους επισκέπτες ή τα πλάσματα που ζουν εδώ σε τοξικά χημικά.

Αλλά το πιο σημαντικό, τα παιδιά μου έχουν μεγαλώσει στον κήπο και ήθελα το σπίτι και οι χώροι παιχνιδιού τους να είναι ασφαλείς και απαλλαγμένοι από οτιδήποτε τοξικό ή επιβλαβές.

Ποτέ δεν μπόρεσα να απολαύσω την ιδέα να τα εκθέσω σε δηλητήρια μόνο και μόνο για να έχω μια τέλεια σοδειά. Αντίθετα, δούλεψα πολύ σκληρά για να καλλιεργήσω τα πιο υγιεινά φυτά που θα μπορούσαν να αντισταθούν σε παράσιτα και ασθένειες σε μια διατροφή που αποτελείται μόνο από φυσικά συστατικά.

Κάποια στιγμή, τα παιδιά στο αγρόκτημα πιθανότατα θα έρθουν σε επαφή με ό,τι χρησιμοποιείτε στο έδαφος και θα εφαρμόσετε στα φυτά σας. Και για όλους εσάς που αγαπάτε τα ζώα, το ίδιο ισχύει και για τα κατοικίδια. Η φυσική ανάπτυξη είναι πιο δύσκολη και λίγο πιο ακριβή, αλλά πιστεύω πραγματικά ότι φαίνεται στην ποιότητα των λουλουδιών και στην υγεία σας και της οικογένειάς σας.

Η παρακάτω φωτογραφία δείχνει τον Jasper όταν ήταν μικρός, να ψεκάζει μια πρώιμη σοδειά ανοιξιάτικων λουλουδιών με τσάι κομπόστ, ένα ασφαλές, αποτελεσματικό και φυσικό προληπτικό μέτρο.

διαφυλλικό τάισμα νεαρών λουλουδιών με τσάι κομπόστΘα ήθελα πολύ να ακούσω οποιεσδήποτε ερωτήσεις έχετε σχετικά με τη διατροφή του εδάφους σας. Ποιες πρακτικές ακολουθείτε; Έχετε κάποιους σπουδαίους πόρους σχετικά με αυτό το θέμα που θα θέλατε να μοιραστείτε με άλλους;

Σημείωση: Εάν το σχόλιό σας δεν εμφανιστεί αμέσως, καθίστε καλά. έχουμε ένα φίλτρο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας που απαιτεί από εμάς να εγκρίνουμε σχόλια πριν δημοσιευτούν.