Floret_Landscape Fabric-15

Καλλιέργεια με ύφασμα τοπίου – λουλούδια λουλουδιών

Την πρώτη χρονιά που μεγάλωσα λουλούδια, ο κήπος μου ήταν μια απολαυστική ζούγκλα με λουλούδια και αγριόχορτα μέχρι τη μέση. Ενώ μου άρεσε η διαδικασία επιλογής ποικιλιών, φύτευσης, περιποίησης και συλλογής, δεν είχα προβλέψει πόση ενέργεια θα χρησιμοποιούσαμε για την καταπολέμηση των ζιζανίων για να εξασφαλίσω μια υγιή και άφθονη συγκομιδή.

Την επόμενη άνοιξη, αποφασισμένος να έχω μια πιο επιτυχημένη εμπειρία, δανείστηκα 1.000 $ από τη μαμά μου και παρήγγειλα αρκετό ύφασμα τοπίου για να καλύψω το οικόπεδό μου μόλις μισού στρέμματος.

Floret_Landscape Fabric-15Ήταν μια τεράστια επένδυση, αλλά ήταν ο μόνος τρόπος που μπορούσα να δω να μπορώ να διαχειριστώ τα ζιζάνια, να μαλώσω τα δύο μικρά παιδιά μας και να αναπτύξω την εκκολαπτόμενη μικρή μου επιχείρηση. Εκείνη την άνοιξη, ο Κρις έκαψε σχεδόν 15.000 τρύπες σε ύφασμα τοπίου και τελικά είχα έναν ακμάζοντα και σχετικά απαλλαγμένο από ζιζάνια κήπο.

Πολλά έχουν αλλάξει από τότε. Τόσο τα παιδιά όσο και ο κήπος μεγάλωσαν γρήγορα, αλλά αυτή η αρχική παρτίδα υφάσματος τοπίου εξακολουθεί να χρησιμοποιείται και έχει προστεθεί σε κάθε εποχή.

Floret_Landscape Fabric-6Ενώ η καταστολή των ζιζανίων είναι ο κύριος λόγος για τη χρήση υφάσματος τοπίου, υπάρχουν μερικά επιπλέον οφέλη που αξίζει να σημειωθούν. Σε αντίθεση με το πλαστικό, το ύφασμα τοπίου είναι επαναχρησιμοποιήσιμο. Η πλειοψηφία των αποθεμάτων μας είναι άνω των 10 ετών και παρουσιάζει ελάχιστη έως καθόλου φθορά.

Κληρονόμησα επίσης μια παρτίδα προκαμένου υφάσματος από έναν συνταξιούχο αγρότη λουλουδιών που χρονολογείται από τις αρχές της δεκαετίας του '90 και εξακολουθεί να είναι σε αρκετά καλή κατάσταση, λαμβάνοντας υπόψη την ηλικία του. Ελπίζω ότι το δικό μας θα διαρκέσει για 20 και πλέον χρόνια.

Floret_Landscape Fabric-19Λουλούδια όπως ο βασιλικός, η celosia, ο κοσμος και οι ζίννιες, που τους αρέσει το πιο ζεστό χώμα και η πρόσθετη θερμότητα, ευδοκιμούν όταν φυτεύονται στο ύφασμα. Και η κατακράτηση υγρασίας φαίνεται να αυξάνεται επίσης πολύ. Ένα άλλο μεγάλο πλεονέκτημα είναι ότι το ύφασμα δημιουργεί έναν τακτοποιημένο, καθαρό κήπο. Η σωστή απόσταση μεταξύ των φυτών είναι μια θραύση όταν οι τρύπες έχουν προκαεί.

Floret_Landscape Fabric-23Τέλος, η πίεση των ζιζανίων μειώνεται σημαντικά. Γενικά, πρέπει να κάνουμε μόνο δύο πρώιμους γύρους βοτανίσματος στα υφασμάτινα κρεβάτια για να μπορέσουν να φύγουν για την υπόλοιπη σεζόν χωρίς περιποίηση. Σε σύγκριση με τον χρόνο που δαπανάται για τους τυπικούς τέσσερις ή πέντε γύρους βοτάνων που απαιτούνται στις καλλιέργειές μας σε ανοιχτό αγρό, το κόστος του υφάσματος πληρώνεται γρήγορα με εξοικονόμηση εργασίας.

Διαβάστε περισσότερα  Φθινοπωρινοί βολβοί για ανοιξιάτικα λουλούδια

Floret_Landscape Fabric-18Η Sunbelt είναι η μάρκα υφάσματος τοπίου που αγοράζουμε πάντα, και αν δεν μπορείτε να το βρείτε τοπικά, μπορείτε να το βρείτε στο Johnny's Selected Seeds. Είναι γυαλιστερό και στις δύο πλευρές (αποφύγετε τον τύπο με θολό πάτο), είναι εξαιρετικά ανθεκτικό και διατίθεται σε διάφορα μήκη και πλάτη.

Προτιμούμε τα ρολά πλάτους 6 ποδιών επί μήκους 300 ποδιών (πλάτους 1,8 μέτρων επί μήκους 91 μέτρων), τα οποία επιτρέπουν 4 πόδια (1,2 μ.) για το κρεβάτι ανάπτυξης και, εάν επικαλύπτονται με άλλη λωρίδα υφάσματος , παρέχετε μια διαδρομή χωρίς ζιζάνια μεταξύ των κρεβατιών που είναι αρκετά φαρδιά για φύτευση, βοτάνισμα και συγκομιδή.

Floret_Landscape Fabric-33Είναι σημαντικό οι τρύπες στο ύφασμα τοπίου να είναι καμένες, όχι κομμένες. Συνιστούμε ανεπιφύλακτα τη χρήση χειρός Φακός εκκίνησης σκανδάλης Bernzomatic TS4000 εξάρτημα, το οποίο βιδώνει σε ένα δοχείο προπανίου μιας χρήσης 14 ουγγιών, διαθέσιμο στο τοπικό σας κατάστημα υλικού. Ένα κάνιστρο θα διαρκέσει πολύ και ο αυτόματος διακόπτης σκανδάλης, αν και είναι πιο ακριβός από την έκδοση με πυρόλιθο, θα εξοφληθεί σε χρόνο μηδέν.

Για τέλεια απόσταση και αυξημένη απόδοση, θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε κάποιο τύπο προτύπου. Τα πρώτα χρόνια τα έφτιαχνα από χαρτόνι και έβαζα τις τρύπες με αλουμινόχαρτο. Δούλεψαν αρκετά καλά για λίγο, αλλά δεν άντεξαν σε μεγάλη απόσταση.

Έχω φίλους που φτιάχνουν πρότυπα από κόντρα πλακέ, αλλά θα συνιστούσα να μείνετε μακριά από αυτήν την επιλογή, καθώς το κόντρα πλακέ γίνεται πολύ βαρύ για να το τραβήξετε, ειδικά αν έχετε πολύ ύφασμα να κάψετε.

Η καλύτερη επιλογή είναι να χρησιμοποιήσετε ένα πρότυπο κατασκευασμένο από μέταλλο. Μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας με προμήθειες από το κατάστημα υλικού, συμπεριλαμβανομένου ενός τρυπανιού 2 ιντσών (5 cm) και λαμαρίνας. Είναι λίγο έργο, αλλά το μέταλλο είναι η ελαφρύτερη και μακροβιότερη επιλογή.

Η χρήση ενός προτύπου αλλάζει εντελώς το παιχνίδι όταν πρόκειται για τη χρήση υφάσματος τοπίου, επειδή σας επιτρέπει να τοποθετείτε τέλεια κάθε τρύπα γρήγορα και αποτελεσματικά, εξοικονομώντας σας τόσες πολλές ώρες εργασίας.

Διαβάστε περισσότερα  Πώς να μεγαλώσετε σε μια πλαγιά με την κηπουρική περιγράμματος

Εδώ στο αγρόκτημα, χρησιμοποιούμε έξι βασικά καθεστώτα απόστασης. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με την προσέγγισή μας στην εντατική καλλιέργεια, συμπεριλαμβανομένων περισσότερων για την απόσταση, στην ανάρτησή μου Πώς να καλλιεργήσετε περισσότερα λουλούδια από όσα νομίζατε ποτέ.

Διάσταση 6 επί 6 ιντσών (15 cm) = 7 σειρές ανά κρεβάτι. Αυτή η στενή απόσταση είναι ιδανική για καλλιέργειες με ένα στέλεχος όπως η σελοσία «Βομβάη», το ανθισμένο κατσαρό λάχανο και ο λισίανθος.

Διάσταση 9 επί 9 ίντσες (23 cm) = 5 σειρές ανά κρεβάτι. Αυτή είναι μακράν η πιο δημοφιλής απόσταση μας, που αποτελεί περίπου το 80 τοις εκατό του χωραφιού μας, και είναι ιδανική για αγέρατο, βασιλικό, βουπλέυρο, διάνθους, παγωμένο χόρτο έκρηξης, μελιτοχόρτα, snapdragons και ζίννιες.

Διάσταση 12 επί 12 ίντσες (30 cm) = 4 σειρές ανά κρεβάτι. Αυτή η απόσταση είναι ιδανική για ογκώδεις ποικιλίες όπως αμάρανθος, καμπάνες της Ιρλανδίας, celosia, lavatera, perilla και αρωματικό γεράνι.

Διάσταση 18 επί 18 ιντσών (46 cm) = 3 σειρές ανά κρεβάτι. Αυτή η απόσταση λειτουργεί για πολύ μεγάλα φυτά, όπως οι ηλίανθοι και ο ευκάλυπτος.

Απόσταση αμπέλου: 8 in (20 cm) μεταξύ των φυτών και 12 in (30 cm) μεταξύ των σειρών = 2 σειρές ανά κρεβάτι, μία σε κάθε πλευρά της πέργκολας. Αυτή η απόσταση είναι ιδανική για φασόλια υάκινθου, ρουφηξιά, νυστέρι και γλυκά μπιζέλια.

Απόσταση ντάλιας: 12 ίντσες (30 cm) μεταξύ των φυτών και 18 ίντσες (46 cm) μεταξύ των σειρών = 2 σειρές ανά κρεβάτι. Καλλιεργούμε τις ντάλιες μας εντατικά επειδή συλλέγουμε από αυτές τακτικά και παρέχουμε άφθονη υποστήριξη.

Floret_Landscape Fabric-34Τα προηγούμενα χρόνια κάψαμε το ύφασμα σε εξωτερικούς χώρους, επειδή οι αναθυμιάσεις είναι αρκετά δυνατές, αλλά την άνοιξη, όταν οι μέρες χωρίς αέρα είναι σπάνιες, μερικές φορές πρέπει να μεταφέρουμε το έργο μέσα. Το γκαράζ μας έχει ένα μεγάλο τσιμεντένιο πάτωμα και πολλές μεγάλες πόρτες που μπορούν να ανοίξουν με ρολό για καλό αερισμό.

Με την αναπαραγωγή μουσικής και κάποιον που θα σας βοηθήσει να μετακινήσετε το πρότυπο, μπορούμε να κάψουμε ένα ρολό υφάσματος μήκους 91 μέτρων σε περίπου μιάμιση ώρα.

Διαβάστε περισσότερα  Καλώδιο πλεκτό χριστουγεννιάτικο μοτίβο στολίδι

Πριν στρώσουμε το ύφασμα, διορθώνουμε τα κρεβάτια με λίπασμα και λίπασμα, στη συνέχεια στρώνουμε ελαφρά και στρώνουμε τέσσερις γραμμές στάγδην άρδευσης. Μπορείτε να λάβετε την πλήρη σέσουλα για το πώς προετοιμάζουμε τα κρεβάτια φύτευσης στην ανάρτησή μου σχετικά Προετοιμασία Εδάφους.

Μετά την τροποποίηση του εδάφους και τη στάγδην άρδευση, τυλίγουμε το ύφασμα πάνω από τα κρεβάτια και τις γραμμές άρδευσης και το στερεώνουμε στη θέση του με συνδετήρες γείωσης.

Κατά τους πρώτους μήνες της άνοιξης, έχουμε πολλές έντονες ανεμοθύελλες (ριπές έως και 40 έως 60 mph [64 to 97 kph]) που κυλούν στην κοιλάδα μας. Για να διατηρήσουμε το νεοστρωμένο ύφασμα στη θέση του όταν ο καιρός είναι πολύ άνετος, τοποθετούμε τούβλα σκωρίας κατά μήκος των μονοπατιών. Μόλις ηρεμήσει ο καιρός, τα παίρνουμε και τα αποθηκεύουμε.

Floret_Landscape Fabric-5Τα σπορόφυτα μπαίνουν στις προκαμένα τρύπες με το αγαπημένο μας εργαλείο φύτευσης, ένα μαχαίρι βουτύρου. Τίποτα δεν κάνει τη δουλειά καλύτερα! Στα νεοφυτεμένα μωρά δίνεται ένα ελαφρύ πότισμα και στάγδην άρδευση για μεγάλο χρονικό διάστημα, και στη συνέχεια αφήνονται να κάνουν τη δουλειά τους.

Περνάμε μερικές φορές με τσάι κομποστοποίησης και, καθώς τα φυτά μεγαλώνουν, προσθέτουμε ένα ή δύο στρώματα Δίχτυ λουλουδιών Hortonova για υποστήριξη.

Floret_Landscape Fabric-4Μετά τη συγκομιδή της σοδειάς, αφαιρούμε το δίχτυ και κόβουμε το υπόλοιπο φύλλωμα είτε με το πινέλο μας, τοποθετήστε το 1 ft (30 εκατοστά) πάνω από το έδαφος ή με ένα χορτοκοπτικό ζιζανίων/χορδόνι.

Στη συνέχεια αλυσοδένουμε τις άκρες του υφάσματος στον κουβά του τρακτέρ μας και το τραβάμε προς τα πάνω. Πριν είχαμε τρακτέρ, όλα γινόταν στο χέρι. Αφού αφαιρεθεί το ύφασμα, τινάζουμε την περίσσεια βρωμιά, το διπλώνουμε και το αποθηκεύουμε για την επόμενη σεζόν.

Floret_Landscape Fabric-13Ενώ η χρήση υφάσματος τοπίου είναι σίγουρα πιο εντατική για εργασία στο μπροστινό και το πίσω άκρο της σεζόν σε σύγκριση με τη φύτευση σε ευθεία χωράφια, ανακαλύψαμε ότι η πρόσθετη καταστολή των ζιζανίων και η τέλεια προκαθορισμένη απόσταση των φυτών υπερτερούν κατά πολύ των μειονεκτημάτων.

Σημείωση: Εάν το σχόλιό σας δεν εμφανιστεί αμέσως, καθίστε καλά. έχουμε ένα φίλτρο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας που απαιτεί από εμάς να εγκρίνουμε σχόλια πριν δημοσιευτούν.