Κρατώντας σπορόφυτα μπροστά από το θερμοκήπιο Floret

Είναι η ώρα έναρξης των σπόρων! – Floret Flowers

Κάθε χρόνο γύρω στα μέσα Φεβρουαρίου, είμαι έτοιμη να τελειώσει ο χειμώνας και να αρχίσω να λαχταρώ να λερώσω τα χέρια μου και να ξανασκάψω στο χώμα. Ενώ οι περισσότερες από τις εργασίες πεδίου είναι ακόμη αρκετές εβδομάδες μακριά, υπάρχουν πολλά που πρέπει να γίνουν για την προετοιμασία για τη σεζόν που έρχεται. Στην κορυφή της λίστας υποχρεώσεων για τα τέλη του χειμώνα: σπείρετε σπόρους.

Το να ξεκινήσετε τους δικούς σας σπόρους είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να κάνετε ένα άλμα στην εποχή. Σας δίνει επίσης πρόσβαση σε εκατοντάδες εξειδικευμένα λουλούδια που δεν θα βρείτε στο τοπικό φυτώριο ή στο μεγάλο κατάστημα. Επιπλέον, είναι ο πιο οικονομικός τρόπος για να γεμίσετε γρήγορα έναν κήπο.

Κρατώντας σπορόφυτα μπροστά από το θερμοκήπιο FloretΞεκινάω περίπου το 90 τοις εκατό των σπόρων μου μέσα στο θερμοκήπιο. Εάν δεν έχετε θερμοκήπιο, μην ανησυχείτε. Μια απλή συρμάτινη σχάρα εξοπλισμένη με φώτα θα λειτουργήσει μια χαρά. Τα πρώτα χρόνια καλλιεργούσα λουλούδια, δεν είχα θερμοκήπιο και ξεκίνησα όλους τους σπόρους μου στο υπόγειο, σε ράφια, κάτω από φώτα. Ήταν εύκολο, φθηνό και ένας πολύ καλός τρόπος για να καλλιεργήσετε πολλά φυτά σε ένα μικρό χώρο.

Το ξεκίνημα των σπόρων σε εσωτερικούς χώρους μου επιτρέπει να μεταμοσχεύσω πολύ μεγαλύτερα, πιο καθιερωμένα φυτά στο χωράφι μόλις ζεστάνει ο καιρός. Τα μεγαλύτερα φυτά έχουν περισσότερες πιθανότητες να αντιμετωπίσουν την πίεση των ζιζανίων και των εντόμων.

Δίσκοι με σπορόφυτα λουλουδιών στο FloretΈμαθα πολλά για τους σπόρους ξεκινώντας με τα χρόνια, κυρίως με τη θανάτωση πολλών μωρών φυτών. Δεν υπάρχει τίποτα που μισώ περισσότερο από το να βλέπω δίσκους με όμορφα μικρά μωρά λουλούδια να κατηφορίζουν μπροστά στα μάτια μου επειδή πότισα υπερβολικά, υποπότισα ή ενθουσιάστηκα πολύ με τη μεταφύτευση και δεν τα σκλήρυνα σωστά.

Η εκμάθηση με τον δύσκολο τρόπο δεν είναι ο πιο διασκεδαστικός τρόπος για να ξεκινήσετε τους σπόρους, οπότε ελπίζουμε ότι αυτή η ανάρτηση θα σας βοηθήσει να αποφύγετε αποθαρρυντικά λάθη. Ακολουθεί μια γρήγορη λίστα με συμβουλές που προορίζονται να συμπληρώσουν άλλους πόρους εκκίνησης σπόρους που δημιουργήσαμε.

Δίσκοι με σπόρους FloretΑφού γεμίσετε τους δίσκους ή τα δοχεία σας με χώμα, φροντίστε να τα χτυπήσετε ελαφρά σε μια σκληρή επιφάνεια, έτσι ώστε το χώμα να κατακαθίσει, εξαλείφοντας τυχόν θύλακες αέρα. Προσθέστε οποιοδήποτε επιπλέον χώμα χρειάζεται για να γεμίσετε όλα τα κελιά ή τα δοχεία στην κορυφή.

Για πολλά χρόνια χρησιμοποιούσα κανονικό μείγμα γλάστρας για να καλύπτω τους σπόρους στους δίσκους τους. Αλλά ανακάλυψα ότι εάν το χώμα στέγνωνε, σχημάτιζε μια κρούστα στην κορυφή του δίσκου, η οποία εμπόδιζε την ανάπτυξη και δυσκόλευε τα μικρά σπορόφυτα να σπρώξουν προς τα πάνω στην επιφάνεια μόλις βλαστήσουν. Πέρασα στο ξεσκόνισμα των πρόσφατα σπαρμένων δίσκων με λεπτό βερμικουλίτη πριν από μερικά χρόνια και έκτοτε δεν είχα αυτό το πρόβλημα.

Υπάρχουν μια χούφτα ποικιλίες όπως το ageratum, το columbine, ο ανθισμένος καπνός και το static που απαιτούν φως για να βλαστήσουν. Κατά τη σπορά λοιπόν, μην καλύπτετε αυτούς τους σπόρους γιατί θα εμποδίσει τη βλάστηση.

Διαβάστε περισσότερα  Πώς να φτιάξετε ένα Swale στο τοπίο του σπιτιού [+ Free Download]

Φρεσκοσπαρμένοι δίσκοι σπόρων στο FloretΤα ανθεκτικά μονοετή φυτά, όπως τα κουμπιά bachelor's, οι καμπάνες της Ιρλανδίας, το bupleurum, το larkspur, το love-in-a-mist, η ορλάγια και η δαντέλα της βασίλισσας Anne μπορεί να είναι δύσκολο να βλαστήσουν στο θερμοκήπιο, οπότε βάλτε τους σπόρους στην κατάψυξη για 10-14 ημέρες πριν τη σπορά ; τότε θα φυτρώσουν εύκολα. Εάν φυτεύετε σε εξωτερικούς χώρους, αυτό το βήμα δεν είναι απαραίτητο, αλλά μπορεί να βοηθήσει στην επιτάχυνση της βλάστησης.

Ορισμένες ποικιλίες επωφελούνται από τη σπορά πολλαπλών σπόρων ανά κύτταρο. Δεν χρειάζονται τόσο χώρο για να απλωθούν μόνα τους. Αυτά περιλαμβάνουν κουμπιά bachelor, bupleurum, κάρδαμο, άνηθο, λινάρι, δημητριακά, χόρτα, γυψόφιλα, larkspur, love-in-a-mist, παπαρούνες ψωμιού, σαπωνάρια, κοντάκι, τσιμπουριού και δαντέλα της βασίλισσας Anne.

Ανάμιξη χώματος για γλάστρες στο FloretΒεβαιωθείτε ότι έχετε υγράνει το αρχικό μείγμα σπόρων πριν γεμίσετε τους δίσκους ή τα δοχεία σας. Εάν φυτέψετε τους σπόρους σας σε ξηρό μείγμα γλάστρας και στη συνέχεια προσπαθήσετε να ρίξετε νερό από πάνω, θα καταλήξετε να ξεπλύνετε τους μικρούς σας σπόρους. Όταν σπέρνω πολλούς σπόρους, ανοίγω 3-4 σακουλάκια χώμα για γλάστρα, το βρέχω με το λάστιχο και αφήνω το χώμα να απορροφήσει πλήρως το νερό πριν αρχίσω να γεμίζω δίσκους.

Οι εξαιρετικά μικροσκοπικοί σπόροι όπως οι παπαρούνες της Ισλανδίας, οι snapdragons και το foxglove είναι σαν τη σκόνη και απαιτούν ιδιαίτερη προσοχή για να ξεκινήσετε. Μετά τη σπορά των σπόρων, μετά βίας τους σκεπάζω με ψιλό ξεσκόνισμα βερμικουλίτη. Ποτίστε τους σπόρους βάζοντας το δίσκο σας σε ένα επίπεδο λιμνάζον νερό και αφήστε το να απορροφήσει την υγρασία από κάτω σε σχέση με το πότισμα από πάνω. Εάν ποτίζετε από πάνω, κινδυνεύετε να ξεπλύνετε τους μικροσκοπικούς σπόρους με το ισχυρό σπρέι.

Σπορόφυτα γλυκού μπιζελιού στο FloretΣτη βιασύνη για ανάπτυξη, είναι εύκολο να θελήσετε να ξεκινήσετε τη σπορά πολύ νωρίς. Είναι σημαντικό να γνωρίζετε πόσο νωρίς μπορείτε να ξεκινήσετε για την περιοχή σας. Προτού τρελαθείτε να σπέρνετε σπόρους στα τέλη του χειμώνα και στις αρχές της άνοιξης, είναι σημαντικό να γνωρίζετε πόσο νωρίς μπορείτε να ξεκινήσετε—αν έχετε αμφιβολίες, ρωτήστε την τοπική ομάδα Master Gardener ή το προσωπικό σας σε ένα αξιόπιστο νηπιαγωγείο για την αναμενόμενη τελευταία ημερομηνία παγετού.

Τα ταχέως αναπτυσσόμενα μονοετή φυτά που ανθίζουν το καλοκαίρι (όπως το σύμπαν, οι ηλίανθοι και οι ζίννιες) δεν πρέπει να ξεκινούν περισσότερο από 4 έως 6 εβδομάδες πριν από τον τελευταίο παγετό της άνοιξης, διαφορετικά θα γίνουν πολύ μεγάλα για το δοχείο ανάπτυξής τους και θα έχουν μαλακό, αδύναμο φύλλωμα και κατάφυτες ρίζες μέχρι να τα φυτέψετε στον κήπο.

Από την άλλη πλευρά, τα αργά αναπτυσσόμενα φυτά όπως τα πολυετή φυτά μπορεί να χρειαστούν μερικές εβδομάδες για να βλαστήσουν, γι' αυτό σπείρ τα σε εσωτερικούς χώρους 10 έως 12 εβδομάδες πριν από την τελευταία ημερομηνία παγετού της άνοιξης. Μόλις μάθετε την τελευταία ημερομηνία παγετού σας, ελέγξτε το πίσω μέρος κάθε πακέτου σπόρων ή την περιγραφή του καταλόγου για τις ημέρες μέχρι τη συγκομιδή για να καταλάβετε πόσο σύντομα μπορείτε να τα ξεκινήσετε σε εσωτερικούς χώρους.

Διαβάστε περισσότερα  Πώς να φτιάξετε έναν κήπο βροχής για να συλλάβετε την απορροή

Δίσκοι με μοσχεύματα λουλουδιών με πλαστικούς θόλους σε χαλάκια θερμοκηπίουΕίναι εκπληκτικό πόσο πιο γρήγορα και πόσο καλύτερα βλασταίνουν οι σπόροι με λίγη πρόσθετη θερμότητα. Τα χαλάκια πολλαπλασιασμού λειτουργούν υπέροχο για αυτό. Εάν είστε κηπουρός στο σπίτι ή αγρότης λουλουδιών μικρής κλίμακας, μπορείτε να τα βγάλετε πέρα ​​με μόνο ένα ή δύο χαλάκια.

Αφήστε τους δίσκους έναρξης των σπόρων σας στο θερμικό χαλάκι μόνο μέχρι να βλαστήσουν. Μόλις φυτρώσει, αφαιρέστε το δίσκο από τη φωτιά και κάντε χώρο για τον επόμενο δίσκο(ους) έναρξης σπόρων.

Σπορόφυτα λουλουδιώνΜην σπέρνετε περισσότερα από ένα είδη λουλουδιών στο δίσκο, ειδικά αν σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε ένα πλαστικό καπάκι με θόλο. Οι ρυθμοί βλάστησης ποικίλλουν ανάλογα με την ποικιλία, επομένως είναι καλύτερο να γεμίσετε όλα τα κύτταρα με τα ίδια λουλούδια, έτσι δεν θα αναγκαστείτε να αφαιρέσετε το θόλο πολύ νωρίς για μια σειρά πρώιμων φυτευτών ή πολύ αργά για όσους αργούν να βλαστήσουν.

Επιπλέον, η ύπαρξη μεταβλητών υψών φυτών στον ίδιο δίσκο καθιστά δύσκολη τη ρύθμιση του ύψους των φώτων πάνω από τους δίσκους. Τα κοντύτερα φυτά μέσα στο δίσκο μπορούν να γίνουν μακριά όταν το φως προσαρμόζεται στα ψηλότερα φυτά.

σπορόφυτα γλυκού μπιζελιού που αναπτύσσονται σε δίσκουςΕίναι εξαιρετικά σημαντικό να επισημαίνετε τους δίσκους σπόρων αμέσως μετά τη σπορά. Αποφύγετε την κατάρα των «μυστικών φυτών» φροντίζοντας να γράφετε πάντα το όνομα του λουλουδιού που σπέρνετε και την ημερομηνία σποράς στο πίσω μέρος μιας αδιάβροχης ετικέτας φυτού.

Κολλάω πάντα την ετικέτα στην ίδια γωνία κάθε δίσκου σπόρων, ώστε να ευθυγραμμίζονται ομοιόμορφα.

φρεσκοσπαρμένοι δίσκοι σπόρων με θόλους υγρασίαςΕάν χρησιμοποιείτε πλαστικά καπάκια θόλου, φροντίστε να τα αφαιρέσετε μόλις βλαστήσουν οι σπόροι σας. Οι θόλοι χρειάζονται μόνο για να ενθαρρύνουν τη βλάστηση, αλλά μόλις βγουν τα σπορόφυτα χρειάζονται φρέσκο ​​αέρα και μέγιστο φως.

Μου αρέσει να τρέχει ένας ανεμιστήρας στο θερμοκήπιο για να βοηθά στην κυκλοφορία του αέρα και το απαλό αεράκι διεγείρει τα νεαρά φυτά, εμποδίζοντας την αδύναμη, αδύναμη ανάπτυξη.

λουλούδια που μεγαλώνουν κάτω από τα φώτα ανάπτυξηςΕάν χρησιμοποιείτε φώτα ανάπτυξης, φροντίστε να τα προσαρμόσετε έτσι ώστε να μην είναι περισσότερο από τρεις ίντσες πάνω από τις κορυφές των φυτών σας. Όταν ήμουν αρχάριος, αυτό δεν ήταν διαισθητικό και ως αποτέλεσμα, φύτρωσα πολλά φυτά με ποδαριές, επειδή δεν λάμβαναν αρκετό φως. Οι βολβοί ήταν απλώς πολύ μακριά από τον θόλο του φυλλώματος για να παρέχουν επαρκή φωτισμό.

Μόλις συνειδητοποίησα το λάθος μου, προσάρμοσα τα φώτα περίπου δύο ίντσες πάνω από την κορυφή των φύλλων. Αν και αυτό φαίνεται κοντά, είναι πολύ καλύτερο για το φυτό. Μόλις ρύθμισα τα φώτα, διαπίστωσα ότι τα φυτά μεγάλωσαν πολύ καλύτερα, με ωραίους δυνατούς μίσχους.

Εάν μπορείτε, επενδύστε σε αυτόματα χρονόμετρα. Εάν χρησιμοποιείτε φώτα για να ξεκινήσετε τους σπόρους σας σε εσωτερικούς χώρους, θα θέλετε να επενδύσετε σε ένα φθηνό χρονόμετρο που θα ανάβει αυτόματα το φως για ένα προκαθορισμένο χρονικό διάστημα κάθε μέρα. Αυτό θα σας βοηθήσει να μην ξεχάσετε να ανάβετε και να σβήνετε τα φώτα σας. Τα φυτά χρειάζονται 14 έως 16 ώρες φως κάθε μέρα για να αναπτυχθούν.

Διαβάστε περισσότερα  Πώς να βελτιώσετε το αργιλώδες έδαφος σε 6 βήματα

φυτά που αναπτύσσονται σε θερμοκήπιοΦροντίστε να «σκληρύνετε» τα φυτά σας πριν τα μεταφυτέψετε. Ντρέπομαι να παραδεχτώ πόσα φυτά τηγάνισα επειδή δεν έκανα αυτό το βασικό βήμα. Με τον ενθουσιασμό μου να μεταφυτεύσω τα μωρά μου φυτά στο χωράφι, δεν τους έδωσα καμία ευκαιρία να εγκλιματιστούν στο νέο τους εξωτερικό περιβάλλον. Η «σκλήρυνση» είναι απλώς μια διαδικασία που επιτρέπει στα φυτά σας να προσαρμοστούν σταδιακά στο νέο τους περιβάλλον.

Σκεφτείτε το: τα φυτά σας βρίσκονται σε ένα ζεστό και άνετο περιβάλλον με ελεγχόμενη θερμοκρασία για εβδομάδες ή μήνες. Εάν τα πάρετε ξαφνικά από αυτόν τον χώρο και τα εκθέσετε σε έντονο ήλιο, αέρα και εναλλαγές θερμοκρασίας στον ανοιχτό κήπο, είναι αγχωτικό για το φυτό.

Σπόροι λουλουδιώνΠιθανότατα θα έχετε περισσέψει σπόρους μετά τη σπορά, οι οποίοι μπορούν να αποθηκευτούν για μελλοντική χρήση. σιΒεβαιωθείτε ότι αποθηκεύετε τους σπόρους σας σε δροσερό, σκοτεινό και ξηρό μέρος όπου δεν μπορούν να φτάσουν τα έντομα ή τα τρωκτικά. Αν και τα ποσοστά βλάστησης θα μειωθούν με την πάροδο του χρόνου, οι περισσότεροι σπόροι θα διατηρήσουν τη βιωσιμότητά τους για έως και δύο χρόνια.

Δίσκοι σπόρων παραταγμένοι στο θερμοκήπιοΣτο ταξίδι που ξεκινάτε με τους σπόρους σας, αναπόφευκτα θα κάνετε λάθη και θα σκοτώσετε μερικά φυτά. Αλλά κούρεψε λίγο τον εαυτό σου. Απλά να ξέρεις ότι τα λάθη είναι αναπόφευκτα. Αυτό είναι μέρος της χαράς στην κηπουρική είναι να μάθετε ποια συστήματα λειτουργούν καλά για την κατάστασή σας, το σύστημα ανάπτυξης και το κλίμα σας.

δίσκοι με φρέσκους σπόρους σε δίσκους σπόρων στο θερμοκήπιοΤο να ξεκινήσετε τους δικούς σας σπόρους μπορεί να είναι τρομακτικό για τους νέους κηπουρούς, αλλά μόλις το αποκτήσετε, δεν υπάρχει τίποτα να φοβάστε και μπορεί να είναι πολύ διασκεδαστικό.

Εκτός από μερικές από τις συμβουλές που μοιράζομαι σήμερα, θέλω να βεβαιωθώ ότι γνωρίζετε για τους ακόλουθους πόρους Floret:

– Το πρόσφατο βιβλίο μου, Floret Farm's Cut Flower Garden: Grow, Harvest & Arrange Stunning Seasonal Blooms έχει λεπτομερείς συμβουλές και κόλπα για την έναρξη των σπόρων.

-Στην ενότητα Floret Resources, δημιούργησα ένα μικρό εκπαιδευτικό και φωτογραφικό δοκίμιο Starting Seeds 101 (φροντίστε να κάνετε κλικ στα βέλη για να προωθήσετε τις εικόνες) με μερικά από τα βασικά.

-Εδώ στο ιστολόγιο, θα βρείτε μια προηγούμενη ανάρτηση που καλύπτει τα βασικά στοιχεία έναρξης σποράς.

-Στο Floret Shopέχω συμπεριλάβει οδηγίες σποράς και καλλιέργειας για δεκάδες αγαπημένα μου λουλούδια.

Ένας από τους στόχους μου εδώ στον ιστότοπο είναι να σας παρέχω τις καλύτερες πληροφορίες, να σας βοηθήσω να καλλιεργήσετε υπέροχα λουλούδια και ελπίζω να διαλύσω την ιδέα ότι η επιτυχία είναι δυνατή μόνο για επαγγελματίες. Μπορείς να το κάνεις!

Θα ήθελα πολύ να ακούσω οποιεσδήποτε συμβουλές ή κόλπα στα οποία ορκίζεστε όταν πρόκειται για την εκκίνηση των σπόρων. Πάντα μου αρέσει να μαθαίνω νέα πράγματα.