σπορόφυτα λουλουδιών που σπρώχνουν μέσα από το χώμα

Βασικά στοιχεία έναρξης σπόρων – Floret Flowers

σπορόφυτα λουλουδιών που σπρώχνουν μέσα από το χώμαΤο να ξεκινήσετε τους δικούς σας σπόρους είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να κάνετε ένα άλμα στην εποχή. Σας δίνει επίσης πρόσβαση σε εκατοντάδες ειδικές ποικιλίες που δεν θα βρείτε στο τοπικό φυτώριο σας και είναι ο πιο οικονομικός τρόπος για να γεμίσετε γρήγορα έναν κήπο κοπής. Απλά πρέπει να έχετε υπόψη σας μερικά βασικά πράγματα πριν ξεκινήσετε.

Σε όλη αυτήν την ανάρτηση θα παρέχω συνδέσμους για τις απαραίτητες προμήθειες, οπότε αν δεν μπορείτε να τις βρείτε τοπικά, μπορείτε να τις παραγγείλετε online από τους καλούς ανθρώπους στο Johnny's Selected Seeds.

Προτού τρελαθείτε να σπέρνετε σπόρους στα τέλη του χειμώνα και στις αρχές της άνοιξης, είναι σημαντικό να γνωρίζετε πόσο νωρίς μπορείτε να ξεκινήσετε—αν έχετε αμφιβολίες, ρωτήστε την τοπική ομάδα Master Gardener ή το προσωπικό σε ένα αξιόπιστο φυτώριο για την αναμενόμενη τελευταία ημερομηνία παγετού. Τα ταχέως αναπτυσσόμενα μονοετή φυτά που ανθίζουν το καλοκαίρι (όπως το σύμπαν, οι ηλίανθοι και οι ζίννιες) δεν πρέπει να ξεκινούν περισσότερο από 4 έως 6 εβδομάδες πριν από τον τελευταίο παγετό της άνοιξης, διαφορετικά θα γίνουν πολύ μεγάλα για το δοχείο ανάπτυξής τους και θα έχουν μαλακό, αδύναμο φύλλωμα και κατάφυτες ρίζες μέχρι να τα φυτέψετε στον κήπο.

Από την άλλη πλευρά, τα αργά αναπτυσσόμενα φυτά όπως τα πολυετή φυτά μπορεί να χρειαστούν μερικές εβδομάδες για να βλαστήσουν, γι' αυτό σπείρ τα σε εσωτερικούς χώρους 10 έως 12 εβδομάδες πριν από την τελευταία ημερομηνία παγετού της άνοιξης. Μόλις μάθετε την τελευταία ημερομηνία παγετού σας, ελέγξτε το πίσω μέρος κάθε πακέτου σπόρων ή περιγραφή καταλόγου για ημέρες έως τη συγκομιδή για να καταλάβετε πόσο σύντομα μπορείτε να τα ξεκινήσετε σε εσωτερικούς χώρους.

Σπορόφυτα λουλουδιών στο θερμοκήπιοΕνώ μπορείτε να ξεκινήσετε τους σπόρους σχεδόν σε οτιδήποτε συγκρατεί το χώμα και αποστραγγίζει το νερό (σκεφτείτε κουτιά αυγών, κύπελλα Dixie, κ.λπ.), συνιστώ να προετοιμάσετε τον εαυτό σας σωστά. Για τα καλύτερα αποτελέσματα, συνιστώ ανεπιφύλακτα να πάρετε κάποιο ξεκίνημα σπόρων δίσκοι κυψελών και κάτω διαμερίσματα αφού παράγουν τα πιο ομοιόμορφα αποτελέσματα. Μπορείτε να τα βρείτε στα περισσότερα κέντρα κήπου αυτή την εποχή ή στο διαδίκτυο από Johnny's Selected Seeds.

Διαβάστε περισσότερα  Φθινοπωρινοί βολβοί για ανοιξιάτικα λουλούδια

Εάν επαναχρησιμοποιείτε παλιές γλάστρες ή δίσκους, φροντίστε να τις πλύνετε καλά με διάλυμα χλωρίνης-νερού 10 τοις εκατό για να σκοτώσετε τυχόν παθογόνους παράγοντες που προκαλούν ασθένειες.

Δίσκοι έναρξης σπόρων Floret-1Οι δίσκοι κυψελών διατίθενται σε πολλά μεγέθη, επομένως η επιλογή μπορεί να είναι λίγο συντριπτική. Τα έχω δοκιμάσει όλα και τα δύο αγαπημένα μου για ετήσιους και πολυετείς σπόρους είναι τα 72-κελί και 50-κελί διαμερίσματα. Και τα δύο παράγουν μεγάλα, ογκώδη φυτά που δεν χρειάζονται μεταφύτευση πριν έρθει η ώρα να τα μεταφυτέψετε στον κήπο.

Για αμπέλια, κολοκύθες και αρακά, χρησιμοποιώ γλάστρες 4 ιντσών (10 cm). για τα γλυκά μπιζέλια, μου αρέσουν επίσης τα ριζικά εκπαιδευτικά (μακριά, κοκαλιάρικα δοχεία ανάπτυξης που δίνουν περιθώριο ανάπτυξης στις ζωηρές ρίζες).

κάτω δίσκοι σπόρων ποτίσματοςΕκτός από δίσκους κυψελών και γλάστρες, χρειάζεστε επίπεδοι δίσκοι αποστράγγισης για να ρυθμίσετε τα δοχεία, καθώς και κάποιο είδος πλαστικό κάλυμμα για να διατηρήσουν την υγρασία οι σπόροι πρέπει να βλαστήσουν σωστά. Συχνά μπορείτε να βρείτε κιτ που περιλαμβάνουν και τα τρία εξαρτήματα: έναν δίσκο κυψέλης, έναν επίπεδο δίσκο αποστράγγισης και πλαστικό καπάκι θόλου.

ακρυλικά καπάκια θόλου για δίσκους εκκίνησης σπόρωνΣυνιστώ ανεπιφύλακτα να προμηθευτείτε μερικά καθαρά ακρυλικά καπάκια που θα ταιριάζουν άνετα πάνω από τους δίσκους σπόρων και τις γλάστρες σας. Αυτά διατηρούν την υγρασία που θα επιταχύνει σημαντικά τη βλάστηση και την ανάπτυξη.

γεμίζοντας δίσκους σπόρων με μείγμα γλάστραςΕίναι σημαντικό να ξεκινήσετε σωστά τα φυτά με την υψηλότερη ποιότητα μείγμα έναρξης σπόρων. Παίρνετε ό,τι πληρώνετε, οπότε μην επιλέγετε τη φθηνότερη επιλογή. Αυτά τα ειδικά μείγματα περιέχουν το σωστό μείγμα συστατικών για να εξασφαλίσουν ότι τα μικρά σας δενδρύλλια ξεκινούν με υγεία.

Βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει τα συστατικά και αποφύγετε οποιαδήποτε προϊόντα που περιέχουν συνθετικά λιπάσματα ή φλοιό, καθώς τα νεαρά φυτά μπορεί να καούν ή να καθυστερήσουν και από τα δύο. Το μείγμα έναρξης σπόρων είναι καλό και κατάλληλο για μικροσκοπικούς σπόρους. Για ποικιλίες που έχουν μεγαλύτερους σπόρους και θα ξεκινήσουν σε μεγαλύτερες γλάστρες, όπως αμπέλια και κολοκυθάκια, χρησιμοποιήστε ένα υψηλής ποιότητας χώμα για γλάστρες.

Διαβάστε περισσότερα  Πώς να μεγαλώσετε σε μια πλαγιά με την κηπουρική περιγράμματος

μοσχεύματα λουλουδιών σε ψάθες θερμότητας με θόλουςΓια να βλαστήσουν γρήγορα οι σπόροι, πρέπει να διατηρούνται ζεστοί και υγροί. Εάν έχετε ένα άνετο μέρος όπου μπορείτε να βάλετε μερικούς δίσκους, όπως το επάνω μέρος του ψυγείου ή του καλοριφέρ, μπορείτε να επωφεληθείτε από αυτή τη θερμότητα για να ενθαρρύνετε τους σπόρους να φυτρώσουν πιο γρήγορα.

Αλλά αν πραγματικά κολλήσετε στην καλλιέργεια λουλουδιών, θα ξεπεράσετε αυτούς τους χώρους γρήγορα. Για πιο συνεπή αποτελέσματα, επενδύστε σε α θερμικό χαλάκι ειδικά σχεδιασμένο για εκκίνηση σπόρων.

λουλούδια που μεγαλώνουν κάτω από τα φώταΦυσικά, δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να έχετε το δικό σας θερμοκήπιο ή ηλιόλουστο για να πολλαπλασιάσετε φυτά, αλλά αν δεν έχετε τέτοιο χώρο, μην ανησυχείτε. Μπορείτε ακόμα να έχετε εξαιρετικά αποτελέσματα με έναν σπιτικό θάλαμο δενδρυλλίων, ο οποίος μπορεί να είναι τόσο απλός όσο ένας ζεστός εσωτερικός χώρος με φώτα καταστήματος.

Τα πρώτα χρόνια μεγάλωσα λουλούδια, ξεκίνησα όλους τους σπόρους μου στο υπόγειο, σε ράφια, κάτω από φώτα. Για πολύ λίγα χρήματα, μπορείτε να παραλάβετε μερικά φώτα καταστήματος που είναι διαθέσιμα σχεδόν σε οποιοδήποτε κατάστημα υλικού. Κρεμάστε τα από μερικές φθηνές αλυσίδες, και είστε στην επιχείρηση. Κλείστε τα φώτα μερικές ίντσες πάνω από τα σπορόφυτά σας και βάλτε τα σε ένα χρονόμετρο, φροντίζοντας να δίνετε στα φυτά περίπου 14 με 16 ώρες φως την ημέρα.

Καθώς τα φυτά ψηλώνουν, φροντίστε να συνεχίσετε να ανεβάζετε τα φώτα έτσι ώστε να είναι 2 έως 3 ίντσες (5 έως 7 cm) πάνω από το ψηλότερο φυτό.

σπορόφυτα λουλουδιών που αναπτύσσονται στο θερμοκήπιοΞεκινάω περίπου το 90 τοις εκατό των σπόρων μου μέσα στο θερμοκήπιο ή κάτω από τα φώτα. Αυτό μου δίνει ένα άλμα στην εποχή, αφού μπορώ να φυτέψω μεγαλύτερα φυτά μόλις ζεστάνει ο καιρός. Βοηθά επίσης στον περιορισμό των ζιζανίων, καθώς ετοιμάζω εγκατεστημένα φυτά που έχουν περισσότερες πιθανότητες να παλέψουν με τα ζιζάνια συνωστίζοντάς τα ή σκιάζοντάς τα.

απευθείας σπορά με χωματόδρομοΑλλά δεν χρειάζονται όλα τα φυτά αυτή την ειδική μεταχείριση. Πολλοί κηπουροί κατευθύνουν σπόρους—δηλαδή σπέρνουν σπόρους απευθείας στο έδαφος έξω. Αυτή η προσέγγιση μπορεί να χρησιμοποιηθεί για ορισμένες ποικιλίες, συμπεριλαμβανομένων των ταχέως αναπτυσσόμενων ετήσιων καλοκαιρινών φυτών, όπως τα δημητριακά, τα χόρτα, οι ηλίανθοι και οι ζίννιες, που όλα φυτρώνουν μέσα σε λίγες ημέρες από τη σπορά. Απλά φροντίστε να περιμένετε να τα σπείρετε μέχρι να περάσει κάθε κίνδυνος παγετού. Επίσης, πολλά ανθεκτικά μονοετή φυτά, όπως τα κουδούνια της Ιρλανδίας, το larkspur και το love-in-a-mist αγανακτούν με τη μεταφύτευση και στην πραγματικότητα τα καταφέρνουν καλύτερα όταν σπέρνονται απευθείας στο έδαφος.

Διαβάστε περισσότερα  Πώς να μεγαλώσετε τα Zinnias - Floret Flowers

Η απευθείας σπορά μπορεί να γίνει με το χέρι, αλλά αν έχετε περισσότερες από μερικές μικροσκοπικές σειρές να κάνετε, χρησιμοποιήστε ένα σποράκι με τα πόδια, όπως το Επίγειος δρόμος, για να γίνει αυτή η αγγαρεία μια απότομη. Αυτό το εύχρηστο εργαλείο σκάβει ένα αυλάκι, ρίχνει τους σπόρους μέσα σε αυτό και τους καλύπτει όλους με χώμα ενώ περπατάτε με κανονικό ρυθμό. Με αυτό, μπορείτε να κατευθύνετε μια σειρά 25 ποδιών (7,6 m) σε λιγότερο από 30 δευτερόλεπτα.

σπορόφυτα λουλουδιών που αναπτύσσονται σε δίσκους σπόρωνΜε τη σωστή ρύθμιση και μερικές βασικές προμήθειες, οι δυνατότητες στον κήπο σας είναι απεριόριστες. Μόλις κολλήσετε στην εκκίνηση των σπόρων, θα μετατραπείτε για μια ζωή!

Ένας από τους στόχους μου εδώ στον ιστότοπο είναι να σας παρέχω τις καλύτερες πληροφορίες που θα σας βοηθήσουν να καλλιεργήσετε υπέροχα λουλούδια και ελπίζω να διαλύσω την ιδέα ότι η επιτυχία είναι δυνατή μόνο για επαγγελματίες. Μπορείς να το κάνεις!

Εκτός από τις συμβουλές που περιλαμβάνονται σε αυτήν την ανάρτηση, θέλω να βεβαιωθώ ότι γνωρίζετε τους ακόλουθους πόρους:

Μοιραστείτε τυχόν συμβουλές ή κόλπα που χρησιμοποιείτε όταν πρόκειται για σπόρους ξεκινώντας στα παρακάτω σχόλια. Σημείωση: Εάν υποβάλετε ένα σχόλιο και δεν εμφανιστεί αμέσως, καθίστε καλά. έχουμε ένα φίλτρο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας που απαιτεί να εγκρίνουμε τα περισσότερα σχόλια πριν δημοσιευτούν.

Τέλος, αν βρίσκετε χρήσιμες αυτές τις πληροφορίες, θα μου άρεσε αν τις μοιραστείτε με τους φίλους σας.