Αποξηραμένα λουλούδια που κρέμονται από την οροφή στο Floret

Ανακαλύπτοντας αποξηραμένα λουλούδια – Floret Flowers

Μόνο τα τελευταία χρόνια έχω γίνει λάτρης των αποξηραμένων λουλουδιών. Πάντα τους σήκωνα τη μύτη γιατί μου θύμιζαν κολλώδη, χρονολογημένα βιβλία λουλουδιών από τα τέλη της δεκαετίας του '80.

Τώρα δεν μπορώ να πιστέψω ότι μου πήρε τόσο καιρό να ανακαλύψω τα οφέλη τους. Το στέγνωμα των λουλουδιών σημαίνει ότι μπορείτε να διατηρήσετε την αφθονία από τον κήπο σας για να τα απολαύσετε αργότερα, όταν τίποτα δεν ανθίζει. Πίσω όταν τελειώναμε το χειμερινό κεφάλαιο του Ένας χρόνος στα λουλούδιασυνειδητοποίησα πόσο χρήσιμα και ευέλικτα είναι πραγματικά τα αποξηραμένα λουλούδια.

Αποξηραμένα λουλούδια που κρέμονται από την οροφή στο FloretΕάν χρησιμοποιήσετε τη σωστή μέθοδο, μπορείτε να στεγνώσετε σχεδόν οτιδήποτε, και υπάρχουν δεκάδες βιβλία σχετικά με το θέμα που επενδύουν τα ράφια των μεταχειρισμένων βιβλιοπωλείων και των καταστημάτων μικρού ειδών. Πριν από μερικά χρόνια ανακάλυψα ένα παλιό αλλά απίστευτα χρήσιμο βιβλίο, Άνθη: Καλλιέργεια, Ξήρανση, Συντήρησηαπό τον Alan Cormack και τον David Carter, που περιλαμβάνει πολλές λεπτομέρειες για όλες τις διαφορετικές ποικιλίες που μπορείτε να στεγνώσετε, καθώς και οδηγίες βήμα προς βήμα για το πώς να το κάνετε, είτε στεγνώνετε στον αέρα είτε χρησιμοποιείτε σιλικαζέλ.

Υπάρχουν τόσοι πολλοί τρόποι για να χρησιμοποιήσετε αποξηραμένα λουλούδια, λοβούς για σπόρους και χόρτα: σε συνθέσεις αργά το φθινόπωρο, στολίζοντας φρέσκα στεφάνια διακοπών ή ακόμα και ανακατεμένα με φρέσκα άνθη. Σκέφτηκα ότι θα ήταν χρήσιμο να μοιραστώ μερικές από τις ποικιλίες που είναι οι πιο εύκολες στην καλλιέργεια και οι πιο δημοφιλείς για ξήρανση.

Κόκκινες και άσπρες φράουλεςΟι φράουλες (στην εικόνα παραπάνω) είναι μια παραδοσιακή αναμονή, αλλά τα υπέροχα νέα χρώματα και οι ποικιλίες τις κάνουν να φαίνονται εντελώς διαφορετικά από αυτά τα λουλούδια της δεκαετίας του '80 και στην πραγματικότητα φαίνονται απίστευτα όταν αναμειγνύονται με φρέσκα άνθη.

Ξεκινήστε τους σπόρους σε εσωτερικούς χώρους σε δίσκους 6 εβδομάδες πριν από τον τελευταίο παγετό. Οι σπόροι χρειάζονται φως για να βλαστήσουν, γι' αυτό μην καλύπτονται. Βυθίστε το νερό μέχρι να εμφανιστούν τα σπορόφυτα και μεταφυτέψτε το αφού περάσει κάθε κίνδυνος παγετού. Για στέγνωμα, μπορείτε να τα κόψετε στο επιθυμητό στάδιο ανοίγματος και θα κρατήσουν σε αυτό το στάδιο.

Στατική που αυξάνεται στο χωράφιΜπλε στατικόΤο Statice (στην εικόνα παραπάνω), ένα άλλο standby, είναι ένα από τα καλύτερα λουλούδια για ξήρανση και επίσης υπέροχο όταν χρησιμοποιείται φρέσκο. Εύκολα στην καλλιέργεια και ιδανικά για αρχάριους, τα χάρτινα λουλούδια αυτού του ευέλικτου φυτού ανθίζουν όλο το καλοκαίρι.

Ξεκινήστε τους σπόρους σε εσωτερικούς χώρους 6 εβδομάδες πριν από τον τελευταίο παγετό. μεταμόσχευση όταν έχει περάσει κάθε κίνδυνος παγετού. Συγκομιδή όταν έχουν εμφανιστεί όλα τα λουλούδια σε ένα στέλεχος. Αν μαζευτεί πολύ νωρίς, τα στελέχη θα μαραθούν. Τα φρέσκα λουλούδια έχουν διάρκεια ζωής σε αγγείο από 7 έως 10 ημέρες.

αποξηραμένη στατική και σελόσιαΤο Larkspur (δεύτερο από δεξιά, πάνω) είναι ένα από τα πιο εύκολα κομμένα λουλούδια στην ανάπτυξη — ανθεκτικό στο κρύο και πρώιμα στην ανθοφορία, προσθέτει ψηλές, πολύχρωμες καρφίτσες στους ανοιξιάτικους κήπους.

Διαβάστε περισσότερα  Πώς να φτιάξετε ένα Swale στο τοπίο του σπιτιού [+ Free Download]

Σπορώστε απευθείας στα τέλη του φθινοπώρου ή νωρίς την άνοιξη ή ξεκινήστε τη σπορά σε εσωτερικούς χώρους σε δίσκους 6 έως 8 εβδομάδες πριν από τον τελευταίο παγετό και φυτέψτε έξω όσο ο καιρός είναι ακόμα δροσερός. Τα φυτά αποδίδουν καλύτερα όταν σπέρνονται απευθείας στον κήπο. Το Larkspur μπορεί να φυτευτεί το φθινόπωρο ακόμα και στις πιο κρύες γωνιές του κόσμου. Επιταχύνετε τη βλάστηση ψύχοντας τους σπόρους σε ψυγείο ή κατάψυξη για μία ή δύο εβδομάδες πριν από τη σπορά.

Για να στεγνώσετε, αφήστε όλα τα άνθη εκτός από τα 3 έως 4 κορυφαία άνθη να ανοίξουν και μετά μαζέψτε και κρεμάστε ανάποδα σε ζεστό, σκοτεινό μέρος μακριά από έντονο φως για 2 εβδομάδες.

αποξηραμένη celosiaΚαλλιεργημένες για τις μοναδικές ανθισμένες υφές τους, οι celosias (φωτογραφία παραπάνω) είναι ζωηρές και ελεύθερα ανθισμένες. Αυτά τα εύκολα αναπτυσσόμενα λουλούδια έρχονται σε μεγάλη ποικιλία σχημάτων, χρωμάτων και μορφών, που κυμαίνονται από λοφιοφόρο κόκορα έως αιχμηρές, πλουμισμένες μορφές που είναι υπέροχες πινελιές για μπουκέτα.

Τα κεφάλια των λουλουδιών μεγαλώνουν με την πάροδο του χρόνου, γι' αυτό επιλέξτε πότε έχουν το μέγεθος που θέλετε, αλλά πριν πάνε για σπορά. Οι Celosias διαρκούν συχνά 2 εβδομάδες ως φρέσκα άνθη. Για να τα στεγνώσετε, κρεμάστε τα φρεσκοκομμένα στελέχη ανάποδα σε ζεστό, σκοτεινό μέρος για 2 έως 3 εβδομάδες ή μέχρι να σφίξουν στην αφή.

Παστέλ μίγμα σφαίρα αμάρανθοςΟ αμάραντος της σφαίρας (φωτογραφία παραπάνω) έχει αξιολάτρευτα λουλούδια που μοιάζουν με κουμπιά που φαίνονται υπέροχα σε μπουκέτα. Αυτή η αγαπημένη στα τέλη του καλοκαιριού ευδοκιμεί στη ζέστη και είναι εργατική τόσο στον κήπο όσο και στο βάζο.

Ξεκινήστε τους σπόρους σε εσωτερικούς χώρους σε δίσκους 4 έως 6 εβδομάδες πριν από τον τελευταίο παγετό. μεταφυτεύστε αφού περάσει κάθε κίνδυνος παγετού. Τα φρεσκοκομμένα λουλούδια μπορούν να διαρκέσουν έως και 2 εβδομάδες στο βάζο και τα αποξηραμένα λουλούδια φαίνονται σχεδόν ίδια με τα φρέσκα.

ΕυκάλυπτοςΟ ευκάλυπτος είναι βασικό προϊόν, με μεγάλη ζήτηση από ανθοπωλεία και για γάμους. Οι γαλαζοπράσινες και ασημί αποχρώσεις του αναδεικνύουν τόσο δροσερές όσο και ζεστές λουλουδένιες παλέτες και όλοι αγαπούν το διακριτικό άρωμα μενθόλης. Το αγαπημένο μας είναι “Στρογγυλόφυλλο Mallee», απεικονίζεται παραπάνω.

Ο ευκάλυπτος μπορεί να καλλιεργηθεί ως ετήσιος από σπόρους εάν ξεκινήσει νωρίς. Σπείρετε σπόρους στην επιφάνεια του εδάφους και μην σκεπάζετε. Οι σπόροι αργούν πολύ να βλαστήσουν και χρειάζονται 45 ημέρες για να βλαστήσουν, γι' αυτό να είστε υπομονετικοί. Συγκομιδή μόλις ωριμάσει το φύλλωμα και οι άκρες δεν είναι πλέον πεσμένες.

Ο κομμένος φρέσκος, ο ευκάλυπτος είναι ένα μακράς διαρκείας φύλλωμα—συχνά 2 εβδομάδες στο βάζο. Ως αποξηραμένο φύλλωμα, είναι αγαπημένο στα φθινοπωρινά στεφάνια.

Διαβάστε περισσότερα  Αγροικία DIY Upcycled Χριστουγεννιάτικα στολίδια

ΚάρδαμοΑνακάλυψα το κάρδαμο (φωτογραφία παραπάνω), ένα φανταστικό υλικό πλήρωσης, σχεδόν πριν από μια δεκαετία και από τότε είμαι θαυμαστής. Λίγα μόνο στελέχη από αυτούς τους θησαυρούς μεταμορφώνουν κάθε μπουκέτο. Τα ψηλά, εύρωστα φυτά πνίγονται σε όμορφους ασημένιους σπόρους που δεν είναι επιρρεπείς σε μαρασμό ή θραύση.

Το κάρδαμο βλασταίνει εξαιρετικά γρήγορα και παράγει μια καλή καλλιέργεια σε μόλις 2 μήνες. Το σπέρνουμε κατευθείαν κάθε 2 έως 3 εβδομάδες από τον τελευταίο ανοιξιάτικο παγετό μέχρι τις αρχές του καλοκαιριού για σταθερή παροχή.

Συγκομιδή όταν οι σπόροι έχουν σχηματιστεί πλήρως και οι κορυφαίες ανθοφορίες έχουν ξεθωριάσει για διάρκεια ζωής σε αγγείο 7 έως 10 ημερών. Εάν σπείρετε διαδοχικά, θα έχετε πολλά να στεγνώσετε για φθινοπωρινά μπουκέτα και στεφάνια. Τα στελέχη στεγνώνουν εύκολα. απλά κρεμάστε τα ανάποδα σε ένα ζεστό, σκοτεινό μέρος.

Χόρτο Bunny Tails'Bunny Tails(στην εικόνα παραπάνω) είναι ένα ακαταμάχητο διακοσμητικό γρασίδι που είναι τόσο μαλακό όσο μια φορεμένη κουβέρτα μωρού. Τα συμπαγή φυτά παράγουν χαριτωμένες γκριζοπράσινες λεπίδες με επιμήκεις κεφαλές που αποκτούν ένα λεπτό κρεμ χρώμα και μαλακώνουν καθώς γερνούν.

Συγκομιδή σε οποιοδήποτε σημείο μόλις εμφανιστούν οι κεφαλές των σπόρων. Εάν το κόψετε φρέσκο, περιμένετε 7 έως 10 ημέρες διάρκεια ζωής του βάζου. δεν χρειάζεται συντηρητικό.

Για να στεγνώσει, περιμένετε μέχρι να ρίξει η γύρη και, στη συνέχεια, μαζέψτε και κρεμάστε ανάποδα σε ένα ζεστό, σκοτεινό μέρος. Όλοι όσοι επισκέπτονται τη φάρμα λατρεύουν αυτό το γρασίδι! Αναμειγνύεται καλά με τα πάντα και φαίνεται φανταστικά αποξηραμένο.

Καταπληκτική γκρίζα παπαρούναΟι λοβοί παπαρούνας είναι εδώ και καιρό αγαπημένοι στα μικτά μπουκέτα. Είναι εύκολο να αναπτυχθούν και αποτελούν μια υπέροχη προσθήκη σε κάθε κήπο.

Οι παπαρούνες παράγουν μεγάλους, διακοσμητικούς σπόρους που μπορούν να αποξηρανθούν και να χρησιμοποιηθούν επ' αόριστον. 'Rattle PoppyΟι λοβοί είναι τόσο μεγάλοι όσο τα λάιμ! Οι παπαρούνες έχουν καλύτερη απόδοση όταν σπέρνονται απευθείας, αλλά οι γυμνοσάλιαγκες τις αγαπούν, γι' αυτό προσέχετε.

ΠαπαρούναΟι παπαρούνες Shirley (απεικονίζεται παραπάνω) αποδίδουν μια μεγάλη σοδειά από μικροσκοπικές ασημένιες λοβούς με πιο σκούρες κορυφές που είναι εξαιρετικές για χειροποίητες, νυφικές ανθοδέσμες και αποξηραμένες χειροτεχνίες.

Σπείρετε απευθείας στον κήπο αφού έχει περάσει κάθε κίνδυνος παγετού. Οι παπαρούνες Shirley μπορούν να ξεκινήσουν σε εσωτερικούς χώρους. Απλώς προσέξτε όταν φυτεύετε να μην ενοχλείτε πολύ τις ρίζες.

Αγάπη σε λοβό ομίχληςΠολλά άλλα υλικά μπορούν να στεγνώσουν. Μπορεί να θέλετε να πειραματιστείτε με ορτανσία, αγάπη σε ομίχλη (εικόνα παραπάνω), lunaria και διακοσμητικά χόρτα.

δένοντας ματσάκια αποξηραμένη φράουλαδένοντας ματσάκια αποξηραμένη φράουλαΌταν ξεκινούσαμε με το στέγνωμα, κρατούσαμε τα πράγματα εύκολα και απλά κρεμάσαμε τα ματσάκια ανάποδα στο πίσω μέρος του γκαράζ, όπου γίνεται πολύ ζεστό και στεγνό το καλοκαίρι. Η τυπική συμβουλή είναι να στεγνώνετε τα λουλούδια σε ένα ζεστό, σκοτεινό μέρος, αλλά ευτυχώς τα δικά μας στέγνωσαν τόσο γρήγορα που το χρώμα τους δεν ξεθώριασε στο φως του ήλιου.

Διαβάστε περισσότερα  Τι είναι το Permaculture Swale: Irrigate the Easy Way [+ Free Download]

Αφού στεγνώσουν τελείως τα ματσάκια, τα τυλίξαμε σε κομμάτια χαρτί κραφτ και τα αποθηκεύσαμε σε πλαστικούς κάδους Rubbermaid μέχρι να είμαστε έτοιμοι να τα χρησιμοποιήσουμε.

Έδωσα δύο τεράστια κουτιά με αποξηραμένα καλούδια στη φίλη μου τη Νίνα, που φτιάχνει τα πιο γλυκά αποξηραμένα στεφάνια που πουλάει σε εκθέσεις χειροτεχνίας. Τα υπόλοιπα τα μοίρασα στην ομάδα και οι κυρίες διασκέδασαν δημιουργώντας μαζί τους.

στεφάνι αποξηραμένων λουλουδιώνΑυτό που με έκανε να πάω στην μπάντα με αποξηραμένα λουλούδια ήταν ο φίλος μου με λουλούδια Σίρι Θόρσον.

Η Siri ζει σε ένα από τα πιο απομακρυσμένα νησιά Σαν Χουάν και ταξιδεύει μεταξύ της φάρμας της οικογένειάς της και προορισμών σε όλο τον κόσμο τακτοποιώντας λουλούδια. Φτιάχνει τα πιο εντυπωσιακά έργα τέχνης από αποξηραμένα λουλούδια που καλλιεργεί και αποστέλλει σε όλη τη χώρα τις γιορτές.

Μερικά από τα αιώνια στεφάνια της Siri εμφανίζονται εδώ. Δεν είναι καταπληκτικά;

στεφάνι αποξηραμένων λουλουδιών

αποξηραμένα λουλούδια στο FloretΕδώ είναι μερικά σημαντικά πράγματα που πρέπει να έχετε κατά νου εάν σκοπεύετε να στεγνώσετε λουλούδια:

  • Τα λουλούδια για ξήρανση πρέπει να μαζεύονται πιο ανοιχτά από αυτά για φρέσκα κομμένα, αλλά φροντίστε να μην είναι πολύ ώριμα. Προτείνω να μαζεύετε άνθη όταν είναι περίπου τα τρία τέταρτα της διαδρομής ανοιχτά. Εάν είναι υπερβολικά ώριμα, θα διαλυθούν κατά τη διαδικασία ξήρανσης.
  • Μετά τη συγκομιδή των λουλουδιών, θα θέλετε να αφαιρέσετε όλο το φύλλωμα και τα φύλλα στο στέλεχος γιατί θα γίνουν καφέ και τραγανά όταν στεγνώσουν.
  • Φροντίστε να κρεμάτε τα τσαμπιά σας ανάποδα όσο στεγνώνουν γιατί οι κεφαλές των λουλουδιών θα στερεωθούν σε όποια θέση ήταν όταν στέγνωσαν. Κρεμώντας τα ανάποδα θα εξασφαλίσετε ίσια, χρησιμοποιήσιμα στελέχη.
  • Χειριστείτε τα αποξηραμένα λουλούδια με προσοχή γιατί είναι αρκετά εύθραυστα και μπορούν να σπάσουν εύκολα. Εάν δεν πρόκειται να τα χρησιμοποιήσετε αμέσως, μπορείτε να τα τυλίξετε σε χαρτί ή χαρτί κραφτ και να τα αποθηκεύσετε μέχρι να τα χρειαστείτε.

Ακόμα κι αν αποθηκεύσετε μόνο μερικά τσαμπιά λουλούδια για στέγνωμα, θα σας συνιστούσα να το δοκιμάσετε. Θα χαρείτε να τα έχετε στη διάθεσή σας κατά τους αδύνατους χειμερινούς μήνες.

αποξηραμένα λουλούδια στο στούντιοΘα ήθελα πολύ να ακούσω τη γνώμη σας για τα αποξηραμένα λουλούδια. Στεγνώνετε κάποια λουλούδια από τον κήπο σας αυτή την εποχή ή τα θεωρείτε κολλώδη και παλαιωμένα; Αν είστε λάτρης των αποξηραμένων λουλουδιών, θα ήθελα πολύ να μάθω τις αγαπημένες σας ποικιλίες για ξήρανση και τυχόν πηγές που θα προτείνατε για αρχάριους.

Σημείωση: Εάν το σχόλιό σας δεν εμφανιστεί αμέσως, καθίστε καλά. έχουμε ένα φίλτρο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας που απαιτεί από εμάς να εγκρίνουμε σχόλια πριν δημοσιευτούν.