7 Ερωτήσεις που πρέπει να κάνετε στον εαυτό σας προτού αναχρηματοδοτήσετε φοιτητικά δάνεια

7 Ερωτήσεις που πρέπει να κάνετε στον εαυτό σας προτού αναχρηματοδοτήσετε φοιτητικά δάνεια

Πριν προχωρήσετε στην αναχρηματοδότηση των φοιτητικών δανείων, είναι συνετό να εξετάσετε επτά βασικά ερωτήματα. Αυτή η εισαγωγική εξέταση θέτει τα θεμέλια για μια προσεκτική αξιολόγηση της οικονομικής σας κατάστασης και της διαχείρισης του δανείου σας, διασφαλίζοντας ότι η απόφαση αναχρηματοδότησης ευθυγραμμίζεται με τους μακροπρόθεσμους στόχους και τη δημοσιονομική σας ευημερία».

Είτε είστε δυσαρεστημένοι με τα φοιτητικά δάνειά σας είτε θέλετε να μάθετε αν μπορείτε να βρείτε μια καλύτερη συμφωνία, είναι φυσικό να αναρωτηθείτε, “Πρέπει να αναχρηματοδοτήσω τα φοιτητικά μου δάνεια;”

Αυτή είναι μια εξαιρετική ερώτηση, αλλά είναι μια ερώτηση που δεν έχει ξεκάθαρη απάντηση. Υπάρχουν φορές που είναι απολύτως λογικό να αναχρηματοδοτήσετε τα φοιτητικά σας δάνεια, αλλά υπάρχουν και σενάρια όπου θα ήταν καλύτερα να διατηρήσετε τα φοιτητικά δάνεια που έχετε.

Έχοντας αυτό κατά νου, υπάρχουν μερικές σημαντικές ερωτήσεις που μπορείτε και θα έπρεπε ρωτήστε τον εαυτό σας πριν προχωρήσετε. Κάνοντας αυτές τις ερωτήσεις και απαντώντας σε αυτές ανοιχτά και ειλικρινά, μπορείτε να αποφασίσετε εάν θα αναχρηματοδοτήσετε τα φοιτητικά σας δάνεια τώρα ή αργότερα ή αν θα τηρήσετε το τρέχον σχέδιο αποπληρωμής σας.

Πώς φαίνεται η πιστωτική σας βαθμολογία;

Πριν αναχρηματοδοτήσετε τα φοιτητικά σας δάνεια, θα πρέπει να έχετε μια γενική ιδέα για την πιστοληπτική σας ικανότητα. Ευτυχώς, υπάρχουν δωρεάν, γρήγοροι και εύκολοι τρόποι για να ελέγξετε την πιστωτική σας βαθμολογία στο διαδίκτυο.

Να λάβει υπόψη:

η υγεία του πιστωτικού σας σκορ μπορεί να παίξει τεράστιο ρόλο στα φοιτητικά σας δάνεια.

Εάν έχετε καλή πιστωτική βαθμολογία ή βαθμολογία FICO 670 ή υψηλότερη, θα έχετε πολύ περισσότερες πιθανότητες να εγκριθείτε για αναχρηματοδότηση φοιτητικού δανείου. Ωστόσο, εάν το πιστωτικό αποτέλεσμά σας είναι χαμηλό, ενδέχεται να μην εγκριθείτε χωρίς κάποια πρόσθετη βοήθεια.

Διαβάστε περισσότερα  Τι είναι η ενοποίηση χρέους και πώς λειτουργεί;

Χρειάζεστε έναν συντάκτη;

Εάν το πιστωτικό αποτέλεσμά σας δεν είναι καλό, η ύπαρξη ενός συνυπογράφοντος με καλή πίστωση μπορεί να σας βοηθήσει να πληροίτε τις προϋποθέσεις για πολύ καλύτερα επιτόκια και όρους αναχρηματοδότησης δανείου από ό,τι μπορείτε να πάρετε μόνοι σας.

Ρωτήστε τον εαυτό σας εάν κάποιος στη ζωή σας, όπως ένας σύζυγος, μπορεί να είναι πρόθυμος να συνυπογράψει για να σας βοηθήσει να εγκριθείτε ή να λάβετε καλύτερη τιμή.

Ποια βήματα έχετε κάνει για να επιτύχετε την καλύτερη προσφορά;

Λάβετε υπόψη: δεν πρέπει ποτέ να πάτε με την πρώτη εταιρεία φοιτητικών δανείων που θα συναντήσετε. Αντίθετα, θα πρέπει πάντα να ελέγχετε τα επιτόκια και τις προμήθειες δανείου με διαφορετικούς δανειστές προτού υποβάλετε αίτηση. Αυτό ισχύει τόσο για τα φοιτητικά δάνεια για σχολικά όσο και για τα προϊόντα αναχρηματοδότησης φοιτητικών δανείων.

Πάρτε τα φοιτητικά δάνεια College Ave, για παράδειγμα. Προσφέρουν επιλογές αναχρηματοδότησης που μπορούν να μειώσουν τις μηνιαίες πληρωμές σας ακόμη και το συνολικό κόστος του δανείου σας. Τα πρόσθετα οφέλη περιλαμβάνουν:

  • Χωρίς τέλη εφαρμογής ή προέλευσης

Αυτά είναι μερικά μόνο προνόμια που πρέπει να έχετε κατά νου καθώς ερευνάτε πιθανούς δανειστές.

Ωστόσο, προτού αναχρηματοδοτήσετε τα φοιτητικά σας δάνεια, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε α δωρεάν εργαλείο προεπιλογής πίστωσης για να μετρήσετε τις πιθανότητες έγκρισής σας χωρίς μια σκληρή έρευνα σχετικά με την πιστωτική σας έκθεση. Κάτι τέτοιο μπορεί να σας βοηθήσει να καταλάβετε εάν μπορείτε να πληροίτε τις προϋποθέσεις για αναχρηματοδότηση φοιτητικού δανείου με ή χωρίς συνυπογράφοντα και τον τύπο του επιτοκίου για το οποίο μπορείτε να πληροίτε τις προϋποθέσεις.

Πόσο ασφαλής είναι η δουλειά σας;

Προσδιορίστε πόσο σταθερό είναι το εισόδημά σας προτού αναχρηματοδοτήσετε. Εάν αναχρηματοδοτήσετε ομοσπονδιακά φοιτητικά δάνεια με έναν ιδιωτικό δανειστή, θα χάσετε την πρόσβαση σε ομοσπονδιακές επιλογές αποπληρωμής και συγχώρεσης βάσει του εισοδήματος.

Διαβάστε περισσότερα  Ο Συνεταιρισμός Δικαιοσύνης Πράσινης Ενέργειας επιλέχθηκε για την ανάπτυξη ηλιακών έργων για χαμηλού εισοδήματος, κοινότητες BIPOC στο Ιλινόις

Συνήθως, η αναχρηματοδότηση φοιτητικού δανείου λειτουργεί καλύτερα για δανειολήπτες που έχουν σταθερό εισόδημα και θέλουν να αποπληρώσουν τα δάνειά τους πιο γρήγορα ή με τους δικούς τους όρους. Εάν η δουλειά σας είναι ασταθής ή ανησυχείτε μήπως χάσετε το εισόδημά σας στο εγγύς μέλλον, θα μπορούσε να έχει νόημα να σταματήσετε την αναχρηματοδότηση έως ότου η καριέρα σας είναι σε καλύτερη θέση.

Τι πρέπει να κερδίσω με την αναχρηματοδότηση;

Πριν αναχρηματοδοτήσετε, θα θέλετε να έχετε μια ισχυρή αίσθηση ωy. Θα πρέπει κυρίως να αντέξετε να κερδίσετε κάτι ουσιαστικό από την αναχρηματοδότηση, είτε πρόκειται για χαμηλότερο επιτόκιο, χαμηλότερο συνολικό ποσό τόκων, πιο λογική μηνιαία πληρωμή για τα δάνειά σας, καλύτερο σχέδιο αποπληρωμής ή κάτι άλλο.

ΕΝΑ υπολογιστής αναχρηματοδότησης καλού φοιτητικού δανείου μπορεί να σας βοηθήσει να καταλάβετε εάν η αναχρηματοδότηση των φοιτητικών δανείων σας είναι κατάλληλη για εσάς. Μπορείτε ακόμη να το χρησιμοποιήσετε για να συγκρίνετε τις νέες επιλογές δανείου (συμπεριλαμβανομένων των μηνιαίων πληρωμών και των συνολικών χρεώσεων τόκων) με τα δάνεια που έχετε.

Ποιο είναι το σχέδιό μου για την εξόφληση αυτού του χρέους;

Μόλις έχετε ένα σχέδιο για το πώς να εξοφλήσετε τα φοιτητικά σας δάνεια, μπορείτε να υπολογίσετε τι είδους σχέδιο αποπληρωμής να αναζητήσετε καθώς συγκρίνετε τις εταιρείες φοιτητικών δανείων και ποια καλύτερα επόμενα βήματα πρέπει να κάνετε.

Επίσης, καθορίστε τι είδους μηνιαία πληρωμή μπορείτε να αντέξετε οικονομικά καθώς ψωνίζετε για νέα δάνεια. Αυτό το βήμα μπορεί να σας βοηθήσει να καταλάβετε ποιος όρος δανείου θα σας δώσει τον τύπο μηνιαίας πληρωμής που ελπίζετε.

Θέλετε πρόσβαση σε Σχέδια Συγχώρεσης Δανείων στο Μέλλον;

Εάν έχετε ομοσπονδιακά φοιτητικά δάνεια, θα πρέπει να εξετάσετε εάν έχετε τη δυνατότητα να πληροίτε τις προϋποθέσεις για διαγραφή χρέους φοιτητικού δανείου στο μέλλον. Μετά από όλα, τα σχέδια συγχώρεσης όπως Συγχώρεση δανείου δημόσιας υπηρεσίας (PSLF) και Συγχώρεση Δανείου Δασκάλου ισχύει μόνο για ομοσπονδιακά φοιτητικά δάνεια.

Διαβάστε περισσότερα  Τριήμερο Δρομολόγιο Νάπα - Love.Laugh.Explore.

Το ίδιο ισχύει και για σχέδια αποπληρωμής με βάση το εισόδηματο οποίο σας επιτρέπει να πληρώνετε ένα ποσοστό του προαιρετικού εισοδήματός σας για 20 έως 25 χρόνια προτού συγχωρηθούν τα υπόλοιπα φοιτητικά σας χρέη.

Εάν αναζητάτε συγχώρεση μέσω ενός από αυτά τα σχέδια, μπορεί να θέλετε να κρατήσετε τυχόν ομοσπονδιακά φοιτητικά δάνεια που έχετε αντί να αναχρηματοδοτήσετε. Από την άλλη πλευρά, η αναχρηματοδότηση μπορεί να έχει νόημα εάν βρίσκεστε σε έναν δρόμο για την εξόφληση των δανείων σας σε ένα τυπικό χρονοδιάγραμμα και θέλετε χαμηλότερο επιτόκιο, καλύτερη μηνιαία πληρωμή ή και τα δύο.

Η κατώτατη γραμμή

Η αναχρηματοδότηση των φοιτητικών σας δανείων είναι ένα μεγάλο βήμα που πρέπει να κάνετε. Ειδικά αν έχετε ομοσπονδιακά φοιτητικά δάνεια, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι είναι η σωστή κίνηση για εσάς — και αυτή που θα αποφέρει οφέλη για τα επόμενα χρόνια.

Θυμηθείτε, κανείς δεν πρόκειται να σας ζητήσει να αναχρηματοδοτήσετε τα φοιτητικά σας δάνεια – θα πρέπει να ερευνήσετε και να προγραμματίσετε τον εαυτό σας εάν θέλετε να το πραγματοποιήσετε. Ευτυχώς, οι εταιρείες διαδικτυακών φοιτητικών δανείων όπως Φοιτητικά δάνεια College Ave Διευκολύνετε τον έλεγχο του ποσοστού σας και των πιθανοτήτων έγκρισης πριν υποβάλετε αίτηση.