Ποιος πληρώνει για τον καθαρισμό όταν ένα ηλιακό έργο φτάνει στο τέλος της ζωής του;

Ποιος πληρώνει για τον καθαρισμό όταν ένα ηλιακό έργο φτάνει στο τέλος της ζωής του;

Μια από τις αντιρρήσεις για την ηλιακή ενέργεια σε κλίμακα κοινής ωφέλειας που ακούω πιο συχνά είναι ότι οι τοπικές κοινότητες θα αφεθούν να καλύψουν το κόστος του καθαρισμού στο τέλος της ζωής ενός έργου.

Αλλά οι κρατικοί και τοπικοί κανόνες σχεδόν σε όλη τη χώρα είναι σαφείς σχετικά με το ποιος πληρώνει: Ο κύριος του έργου ή ο ιδιοκτήτης είναι υπεύθυνος για την αποκατάσταση της γης όταν ένα έργο δεν λειτουργεί πλέον.

Τα προβλήματα προκύπτουν από την πολυπλοκότητα των κανονισμών σε πολλά μέρη, που παρέχουν ευκαιρίες σε άτομα που αντιτίθενται στην ηλιακή ενέργεια και αναζητούν ανησυχίες που θα έχουν απήχηση στο κοινό.

Μια νέα έκθεση από το NC Clean Energy Technology Center, «50 καταστάσεις παροπλισμού ηλιακής ενέργειας», προσφέρει μια ολοκληρωμένη κριτική.

“Γιατί είναι σημαντικό?” ρώτησε ο Justin Lindemann, αναλυτής πολιτικής για το κέντρο, που εδρεύει στο State University της Βόρειας Καρολίνας. «Με τον αριθμό των ηλιακών έργων που βρίσκονται στην ουρά αυτή τη στιγμή, που σχεδιάζονται από επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας και διάφορους τρίτους σε όλη τη χώρα, είναι σημαντικό να προετοιμαστούμε για την τελική διαχείριση στο τέλος του κύκλου ζωής τους που θα πρέπει να περάσουν όλα αυτά τα έργα σε κάποιο σημείο.”

Προσλαμβάνουμε!

Ρίξτε μια ματιά στα νέα ανοίγματα στο newsroom μας.

Δείτε θέσεις εργασίας

Τα ηλιακά πάρκα κατασκευάζονται για να διαρκέσουν περίπου 30 χρόνια, επομένως ένα έργο που κατασκευάστηκε σήμερα θα πρέπει να συνεχιστεί στη δεκαετία του 2050. Και, δεδομένου ότι η συντριπτική πλειοψηφία της ηλιακής ενέργειας της χώρας κατασκευάστηκε τα τελευταία πέντε χρόνια, έχουμε πολλά παραδείγματα πρόσφατων έργων και σχεδόν κανένα παράδειγμα για το τι συμβαίνει στο τέλος της ζωής τους.

Ο παροπλισμός ενός ηλιακού πάρκου περιλαμβάνει την αφαίρεση των πάνελ, τα ράφια, τα καλώδια και άλλο εξοπλισμό και τη λήψη μέτρων για την αποκατάσταση του εδάφους στην προηγούμενη κατάστασή του. Η εταιρεία που κάνει την αφαίρεση θα πουλήσει μεγάλο μέρος του σκραπ σε ανακυκλωτές. Ένα μέρος του ηλιακού πάρκου που μπορεί να παραμείνει είναι οι στύλοι που τοποθετήθηκαν αρκετά πόδια κάτω από το έδαφος για να συγκρατούν τα ράφια. Το αν οι αναρτήσεις παραμένουν ή φεύγουν συνήθως καθορίζεται στο σχέδιο αποκοπής. (Δημιουργήθηκε η American Clean Power Association ένα ενημερωτικό δελτίο και το Εθνικό Εργαστήριο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας δημοσίευσε έκθεση του 2021 που περιέχει περισσότερες πληροφορίες.)

Όταν ολοκληρωθεί ο καθαρισμός, η γη μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη γεωργία, εάν αυτή ήταν η προηγούμενη χρήση της, ή μπορεί να φιλοξενήσει κάποια άλλη ανάπτυξη, συμπεριλαμβανομένου ενός νέου ηλιακού πάρκου.

Καθώς διάβαζα την έκθεση του κέντρου της Βόρειας Καρολίνας, μια δυναμική που έδωσα προσοχή ήταν αν οι πολιτείες ξεκίνησαν με τοπικούς κανονισμούς και αργότερα πρόσθεσαν κανόνες σε επίπεδο πολιτείας ή το αντίστροφο. Οι κομματικές διαφορές δίνουν υποδείξεις για το εάν οι άνθρωποι που προτείνουν νέους κανόνες θέλουν να βοηθήσουν ή να εμποδίσουν την ηλιακή ανάπτυξη, με τους Δημοκρατικούς να προσπαθούν συχνά να απλοποιήσουν και να βοηθήσουν την ανάπτυξη και τους Ρεπουμπλικάνους συχνά -αν και όχι πάντα- να προσπαθούν να κάνουν το αντίθετο.

Ανεξάρτητα από τους πολιτικούς παράγοντες που παίζουν, βλέπω ευρεία συμφωνία ότι πρέπει να υπάρχουν κανονισμοί που να διασφαλίζουν ότι οι προγραμματιστές καλύπτουν το κόστος παροπλισμού των έργων τους. Η συζήτηση είναι για τις λεπτομέρειες.

Στα περισσότερα μέρη, οι προγραμματιστές πρέπει να υποβάλουν ένα σχέδιο για την κατάργηση των έργων και να λάβουν μέτρα για να εγγυηθούν ότι οι τοπικές κοινότητες θα έχουν ελάχιστο, εάν υπάρχει, κόστος. Μερικές φορές αυτό περιλαμβάνει ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο ή κάποια άλλη οικονομική ρύθμιση που θα πληρώσει το κόστος του παροπλισμού εάν ο προγραμματιστής ή ο διάδοχός του δεν εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του.

Διαβάστε περισσότερα  762: Denali Canning για το μέλλον της συντήρησης του σπιτιού.

«Υπάρχει ένα είδος ασφάλισης, έτσι ώστε μια εταιρεία να μην μπορεί απλώς να χτίσει κάτι και μετά να χρεοκοπήσει, και στη συνέχεια να αφήσει όλες αυτές τις εγκαταστάσεις στις κοινότητες να το αντιμετωπίσουν», είπε ο Lindemann.

Μερικές πρόσφατες ενέργειες:

  • Η κυβερνήτης της Αριζόνα, Κέιτι Χομπς, Δημοκρατική, άσκησε βέτο ένα λογαριασμό τον Ιούνιο που θα είχε επιβάλει πρότυπα σε όλη την πολιτεία για την ανάπτυξη ηλιακής και αιολικής ενέργειας, συμπεριλαμβανομένων των απαιτήσεων ότι οι προγραμματιστές παρέχουν οικονομική εγγύηση για την κάλυψη του κόστους παροπλισμού. Είπε το νομοσχέδιο θα είχε «ανατριχιαστική επίδραση στην ανάπτυξη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην Αριζόνα». Ομάδες καθαρής ενέργειας και υποστηρικτές του περιβάλλοντος αντιτάχθηκαν στο νομοσχέδιο, λέγοντας ότι ήταν πολύ περιοριστικό σε μια εποχή που οι κυβερνήσεις των νομών έχουν ήδη την εξουσία να εφαρμόζουν κανόνες.
  • Η κυβερνήτης του Μίσιγκαν Γκρέτσεν Γουίτμερ, Δημοκρατικός, υπέγραψε ένα λογαριασμό τον Νοέμβριο που επιτρέπει την ηλιακή ανάπτυξη σε γη, οι ιδιοκτήτες της οποίας συμμετέχουν σε ένα υπάρχον πρόγραμμα που έχει σχεδιαστεί για τη διατήρηση της γεωργικής γης. Οι ιδιοκτήτες καλούνται να αποδείξουν ότι είναι οικονομικά σε θέση να πληρώσουν για την αφαίρεση των ηλιακών συλλεκτών και την επιστροφή του χώρου σε γεωργική χρήση στο τέλος της ζωής του έργου.
  • Η Βόρεια Καρολίνα έχει τώρα μια πολιτική σε όλη την πολιτεία για τον παροπλισμό ηλιακής ενέργειας λόγω ένα λογαριασμό πέρασε το ελεγχόμενο από τους Ρεπουμπλικάνους νομοθετικό σώμα. Ο κυβερνήτης Ρόι Κούπερ, Δημοκρατικός, επέλεξε να αφήσει το νομοσχέδιο να γίνει νόμος τον Ιούνιο, κάτι που συνέβη αυτόματα επειδή δεν υπέγραψε ούτε έβαλε βέτο. Το νομοσχέδιο καλύπτει νέα και υπάρχοντα έργα κλίμακας κοινής ωφέλειας, απαιτώντας από τους ιδιοκτήτες να υποβάλλουν σχέδια παροπλισμού και στη συνέχεια να ενημερώνουν τα σχέδια κάθε πέντε χρόνια. Ο ιδιοκτήτης πρέπει να προσκομίσει αποδεικτικά στοιχεία για την ικανότητα πληρωμής για την κατάργηση ενός έργου στο τέλος της ζωής του.

Από τα τέλη του 2023, 20 πολιτείες (συμπεριλαμβανομένου του Τέξας) είχαν πολιτικές σε όλη την πολιτεία και εννέα πολιτείες (συμπεριλαμβανομένης της Καλιφόρνια) είχαν ένα υβρίδιο πολιτειακών και τοπικών κανόνων.

Δύο πολιτείες ανήκουν στις δικές τους κατηγορίες: η Ουάσιγκτον έχει νόμο για τον παροπλισμό ηλιακής ενέργειας, αλλά οι τοπικές κυβερνήσεις μπορούν να αποφασίσουν αν θέλουν να τον ακολουθήσουν ή όχι. Η Μασαχουσέτη έχει ένα πρότυπο για κανόνες παροπλισμού ηλιακής ενέργειας που έχουν την επιλογή να υιοθετήσουν οι τοπικές κυβερνήσεις.

Οι υπόλοιπες πολιτείες, συμπεριλαμβανομένης της Αριζόνα, έχουν κανόνες που εποπτεύονται από τις τοπικές κυβερνήσεις. Σε ορισμένα μέρη, αυτό μπορεί να σημαίνει ότι δεν υπάρχουν κανόνες.

Ακριβώς επειδή μια πολιτεία ή τοπική κυβέρνηση έχει κανόνες για τον τρόπο χειρισμού των παροπλισμών ηλιακών έργων δεν απομακρύνει το θέμα από το τραπέζι για τους αντιπάλους.

Το είδα αυτό στην αναφορά για το προτεινόμενο έργο Birch Solar κοντά στη Λίμα του Οχάιο, το 2022. Μία από τις κύριες ανησυχίες που εξέφρασαν οι αντίπαλοι ήταν ότι το σχέδιο παροπλισμού, το οποίο απαιτούσε η πολιτεία, δεν ήταν επαρκές.

Όταν όμως κοίταξα το σχέδιο που κατατέθηκε από τον προγραμματιστή, Lightsource BP, δεν κατάλαβα γιατί τόσοι πολλοί θεώρησαν ότι έλειπε. Το έγγραφο 19 σελίδων διευκρίνιζε πώς ο προγραμματιστής θα αφαιρούσε όλα τα στοιχεία του έργου και πώς η εταιρεία θα πλήρωνε ένα προβλεπόμενο κόστος περίπου 15 εκατομμυρίων δολαρίων.

Διαβάστε περισσότερα  Αποκριάτικες στολές νηπίων - Love.Laugh.Explore.

Σε απάντηση των αντιρρήσεων, η Lightsource BP είπε ότι θα ξανακάνει το σχέδιο. Η εταιρεία συμφώνησε να κάνει αλλαγές, συμπεριλαμβανομένης της δέσμευσης να αφαιρέσει το μεγαλύτερο μέρος του εξοπλισμού του ηλιακού πάρκου εντός ενός έτους από τη διακοπή της λειτουργίας του.

Ακόμη και με αυτά τα πρόσθετα βήματα, ορισμένες από τις κύριες ομάδες που αντιτίθενται στο έργο δεν συγκινήθηκαν. Οι κρατικές ρυθμιστικές αρχές απέρριψαν την αίτηση, επικαλούμενη την τοπική αντιπολίτευση, συμπεριλαμβανομένης της έλλειψης υποστήριξης από τις τοπικές κυβερνήσεις.

Σε αυτήν την περίπτωση, όλη η συζήτηση για την υποβολή ενός εφαρμόσιμου σχεδίου οδήγησε σε ένα αποτέλεσμα που θα μπορούσε να συνοψιστεί με ένα emoji ανασήκωσης των ώμων.

Αλλά είναι σημαντικό οι λεπτομέρειες από ορισμένες τοπικές συζητήσεις να μην αποσπούν την προσοχή από τη σημασία του να έχουν οι προγραμματιστές σχέδια στο τέλος του κύκλου ζωής τους για έργα. Ανεξάρτητα από το αν οι κανόνες προέρχονται από κρατικές ή τοπικές κυβερνήσεις, πρέπει να υπάρχουν.


Άλλες ιστορίες σχετικά με την ενεργειακή μετάβαση που πρέπει να σημειωθούν αυτήν την εβδομάδα:

Η Tesla προειδοποιεί για μείωση της αύξησης των πωλήσεων το 2024: Η Tesla λέει ότι ο ρυθμός αύξησης των πωλήσεών της θα μειωθεί φέτος επειδή η εταιρεία βρίσκεται ανάμεσα σε δύο κύματα ανάπτυξης, όπως Ο Akash Sriram, ο Hyun Joo Jin και ο Abhirup Ro αναφέρουν στο Reuters. Το προηγούμενο κύμα αφορούσε την κυκλοφορία του Model 3 και του Model Y και το επόμενο θα σχετίζεται με την κυκλοφορία μοντέλων στην επερχόμενη πλατφόρμα EV της εταιρείας. Ανέφερε επίσης το Reuters ότι η Tesla είπε στους προμηθευτές ότι σκοπεύει να αρχίσει να πουλά ένα νέο crossover μαζικής αγοράς το 2025, με την κωδική ονομασία «Redwood». Η Tesla πρέπει να επεκτείνει τη σειρά της για να ανταποκριθεί στον ανταγωνισμό εταιρειών όπως η BYD, με έδρα την Κίνα, η οποία έγινε ο κορυφαίος παραγωγός ηλεκτρικών οχημάτων στον κόσμο το 2023.

Η Ford μειώνει την παραγωγή F-150 Lightning, επικαλούμενη την αργή ανάπτυξη της ζήτησης: Η Ford επιβραδύνει την κατασκευή του πλήρως ηλεκτρικού F-150 Lightning, το οποίο η εταιρεία λέει ότι είναι μια απάντηση στην υποτονική αύξηση των πωλήσεων, καθώς Ο Michael Wayland αναφέρει για το CNBC. Από τον Απρίλιο, η αυτοκινητοβιομηχανία θα έχει μόνο μία βάρδια εργαζομένων που θα κατασκευάζουν το φορτηγό στο Rouge Electric Vehicle Center στο Μίσιγκαν, μια μείωση από τις δύο τρέχουσες βάρδιες. Οι πληγέντες εργαζόμενοι θα μπορούν να μεταφερθούν σε άλλα εργοστάσια στην περιοχή και ορισμένοι μπορούν να εξαγοράσουν. Οι πωλήσεις του Lightning αυξήθηκαν κατά 55 τοις εκατό το 2023 σε περισσότερα από 24.000 οχήματα, αλλά η Ford παράγει το μοντέλο με υψηλότερο ρυθμό από ό,τι πουλάει, οδηγώντας σε μια ανισορροπία που προσπαθεί να διορθώσει η εταιρεία. Το Lightning είναι ένα όχημα υψηλού προφίλ και ζωτικής σημασίας για τη στρατηγική EV της Ford, επομένως η επιβράδυνση της παραγωγής δεν προμηνύει καλά βραχυπρόθεσμα. Θα δούμε πώς θα πάει μακροπρόθεσμα.

Αυτή η ιστορία χρηματοδοτείται από αναγνώστες σαν εσάς.

Η μη κερδοσκοπική εφημερίδα μας παρέχει βραβευμένη κλιματική κάλυψη δωρεάν και διαφήμιση. Βασιζόμαστε σε δωρεές από αναγνώστες όπως εσείς για να συνεχίσουμε. Παρακαλούμε δωρίστε τώρα για να στηρίξετε το έργο μας.

Διαβάστε περισσότερα  Exploring Enchant Christmas - Love.Laugh.Explore.

Δώρισε τώρα

Ο πρόεδρος της Toyota λέει ότι το μερίδιο αγοράς EV δεν θα υπερβεί το 30 τοις εκατό: Ο πρόεδρος της Toyota, Akio Toyoda, είπε στους εργαζόμενους ότι πιστεύει ότι τα πλήρως ηλεκτρικά οχήματα θα φτάσουν σύντομα ένα ανεπίσημο ανώτατο μερίδιο αγοράς 30%, με το υπόλοιπο να καταλαμβάνεται από υβριδικά ή μοντέλα που λειτουργούν με βενζίνη ή υδρογόνο. Τα σχόλιά του, αναφέρθηκε από τον Nicholas Takahashi του Bloomberg, είναι τρομερός γιατί δεν είναι ξεκάθαρο αν εξετάζει εσωτερικές εκτιμήσεις ή απλώς κάνει εικασίες. Η Toyota άργησε να αναβαθμίσει τη γκάμα των αμιγώς ηλεκτρικών της και είναι από τις πιο συντηρητικές από τις μεγαλύτερες αυτοκινητοβιομηχανίες όσον αφορά τη δέσμευσή της για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, καθώς Ο Rob Stumpf γράφει για το InsideEVs. Το παγκόσμιο μερίδιο αγοράς για EV είναι ήδη πάνω από 15 τοις εκατό και αυξάνεται γρήγορα, οπότε αν στοιχημάτιζα, θα έλεγα ότι ο αριθμός θα ξεπεράσει το 30 τοις εκατό σε λίγα μόλις χρόνια.

Η Πολιτεία της Ουάσιγκτον αφήνει τους πολιτιστικούς πόρους της φυλής στο έλεος των Solar Developers: Η Avangrid, ένας μεγάλος κατασκευαστής ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, παρέλειψε βασικές λεπτομέρειες σχετικά με τους αυτόχθονες πολιτιστικούς χώρους από τις αναφορές που υπέβαλε στην Ουάσιγκτον για την κατασκευή ενός ηλιακού πάρκου στη γη που περιέχει τις τοποθεσίες, όπως B. Ο «Toastie» Oaster αναφέρει για το High Country News. Ένας κρατικός αξιωματούχος ανακάλυψε τις παραλείψεις και ζήτησε από τον προγραμματιστή να υποβάλει εκ νέου την αναφορά, οδηγώντας σε αντιδράσεις εναντίον του αξιωματούχου από άτομα που ήθελαν να δουν το έργο να προχωρήσει. Ο Oaster αναφέρει παραδείγματα που δείχνουν ότι αυτό δεν είναι ένα μεμονωμένο περιστατικό και ότι οι αρχαιολόγοι που χρηματοδοτούνται από προγραμματιστές μερικές φορές δεν είναι ενδελεχείς στην αξιολόγηση μιας περιοχής, ώστε να μπορούν να διευκολύνουν την πορεία προς την ανάπτυξη.

Για να μειώσουν τις εκπομπές άνθρακα, τα κολέγια σκάβουν πολύ βαθιά: Το Πανεπιστήμιο του Πρίνστον είναι ένα από έναν αυξανόμενο αριθμό κολεγίων και πανεπιστημίων που δοκιμάζουν ή εγκαθιστούν γεωθερμικά συστήματα για θέρμανση και ψύξη κτιρίων. Τα συστήματα, τα οποία χρησιμοποιούν ένα σύστημα υπόγειων σωλήνων για τη δέσμευση της θερμότητας της γης, αποτελούν μέρος μιας ευρύτερης προσπάθειας για τη μείωση της καύσης ορυκτών καυσίμων στις πανεπιστημιουπόλεις, όπως Η Cara Buckley αναφέρει στους New York Times.

Μέσα στην Καθαρή Ενέργεια είναι το εβδομαδιαίο δελτίο ειδήσεων και αναλύσεων του ICN σχετικά με την ενεργειακή μετάβαση. Στείλτε συμβουλές και ερωτήσεις ειδήσεων στο [email protected].