Λίντια Λάρσεν

Ο Συνεταιρισμός Δικαιοσύνης Πράσινης Ενέργειας επιλέχθηκε για την ανάπτυξη ηλιακών έργων για χαμηλού εισοδήματος, κοινότητες BIPOC στο Ιλινόις

Ο Συνεταιρισμός Δικαιοσύνης Πράσινης Ενέργειας κατέλαβε πρόσφατα την πρώτη, τη δεύτερη και την τέταρτη θέση στον δεύτερο γύρο επιλογής κοινοτικών ηλιακών έργων του Ιλινόις Power Agency.

Η επιλογή για αυτό το πρόγραμμα ηλιακής ανάπτυξης, που κατέστη δυνατή μέσω του νόμου για το κλίμα και τις ισότιμες θέσεις εργασίας του Ιλινόις, αντιπροσωπεύει ένα σημαντικό βήμα για την ανάπτυξη και την οικοδόμηση έργων καθαρής ενέργειας στις κοινότητες του Ιλινόις. Ο συνεταιρισμός, που ιδρύθηκε από την ομάδα περιβαλλοντικής δικαιοσύνης Μαύροι στα Πράσινα και τοπικοί εταίροι, τώρα υποβάλλει αίτηση για πιστώσεις για ανανεώσιμες πηγές ενέργειας συνολικού ύψους 12,5 εκατομμυρίων δολαρίων.

Οι προτάσεις της Green Energy Justice Cooperative είναι για τρεις ηλιακές αναπτύξεις που μαζί θα παράγουν εννέα μεγαβάτ ηλιακής ενέργειας. Οι εξελίξεις, που σχεδιάζονται για ανάπτυξη εντός ή κοντά στην Aurora, Naperville και Romeoville, θα μειώσουν το ενεργειακό κόστος σε νοικοκυριά χαμηλού και μέτριου εισοδήματος καθώς και σε κοινότητες μαύρων και καφέ δυτικά του Σικάγο.

Μόλις ολοκληρωθούν, τα έργα θα επιτρέψουν στα νοικοκυριά που δεν έχουν πρόσβαση ή ιδιοκτησία στέγης να εξοικονομήσουν χρήματα στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού τους. Οι συνδρομητές γίνονται συνιδιοκτήτες του συνεταιρισμού και έχουν φωνή στη διαχείριση και μερίδιο στα κέρδη που παράγονται.

Προσλαμβάνουμε!

Ρίξτε μια ματιά στα νέα ανοίγματα στο newsroom μας.

Δείτε θέσεις εργασίας

Οι επικεφαλής του έργου προχωρούν τώρα με αιτήσεις για πιστώσεις ανανεώσιμων πηγών ενέργειας από την Υπηρεσία Ενέργειας του Ιλινόις, η οποία θα βοηθήσει στη χρηματοδότηση της ανάπτυξης του έργου.

«Αυτό είναι ένα σημαντικό κομμάτι που κάνει το έργο οικονομικά βιώσιμο και εφικτό», δήλωσε ο Wasiu Adesope, διευθυντής έργου στο Blacks in Green.

Διαβάστε περισσότερα  5 τρόποι για να αξιοποιήσετε στο έπακρο τα φοιτητικά δάνεια

Ενώ αυτές οι πιστώσεις ανανεώσιμων πηγών ενέργειας θα παρέχουν ένα σημαντικό κομμάτι χρηματοδότησης, το έργο θα χρειαστεί επίσης περισσότερη χρηματοδότηση. Η Adesope είπε ότι δεν αναζητούν μόνο παραδοσιακούς δανειστές, αλλά χρηματοδότες που επενδύουν στην αποστολή του συνεταιρισμού τους.

Ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις η ανάπτυξη ανανεώσιμων πηγών ενέργειας βρίσκεται μακριά από τις κοινότητες που τη χρησιμοποιούν, οι εξελίξεις του GEJC θα κατασκευαστούν για και από την κοινότητα. Τα κοινοτικά κριτήρια ηλιακής ενέργειας του Illinois Power Agency δηλώνουν ότι οι τοπικές κοινότητες ξεκινούν την ανάπτυξη και ότι τα έργα βρίσκονται σε αυτές τις κοινότητες.

«Πρέπει να συμμετέχουμε σε μεγάλα έργα»

Σχεδόν πριν από μια δεκαετία, ως μέρος της θέσης του στην Heaven's View Christian Fellowship στην Πεόρια του Ιλινόις, ο αιδεσιμότατος Tony Pierce άρχισε να οργανώνεται γύρω από τα κλιματικά ζητήματα και να βοηθά στις διαπραγματεύσεις για τον νόμο για τις μελλοντικές ενεργειακές θέσεις εργασίας του Ιλλινόις. Το νομοσχέδιο, το οποίο ψηφίστηκε το 2016, οδήγησε σε ένα πρόγραμμα εκπαίδευσης εργατικού δυναμικού ηλιακής ενέργειας που βοήθησε στην ίδρυση του Pierce.

«Αν μιλάμε για τη δημιουργία θέσεων εργασίας που θα οδηγήσουν τους ανθρώπους από τη φτώχεια στη μεσαία τάξη, ιδιαίτερα με τους ανθρώπους της BIPOC, τότε πρέπει να εμπλακούμε σε μεγάλα έργα που θα μπορούσαν να προσλάβουν ανθρώπους σε κλίμακα», ο Pierce, αντιπρόεδρος του GEJC, είπε.

Το Blacks in Green ανέπτυξε τον Συνεταιρισμό Δικαιοσύνης Πράσινης Ενέργειας με πολλαπλούς κοινοτικούς οργανισμούς, συμπεριλαμβανομένων μη κερδοσκοπικών οργανισμών και LLC που συνδέονται με την εκκλησία του Pierce, στην περιοχή του Σικάγο. Ο Pierce είπε ότι ήθελαν να αναπτύξουν και να κατέχουν αυτά τα ηλιακά έργα.

Διαβάστε περισσότερα  Τριήμερο Δρομολόγιο Νάπα - Love.Laugh.Explore.

Ο Pierce και άλλοι διοργανωτές δεν ήταν απόλυτα ικανοποιημένοι με ορισμένα από τα αποτελέσματα του νόμου του 2016. Παρά το γεγονός ότι το 40 τοις εκατό του πληθυσμού του Ιλινόις αναγνωρίζεται ως έγχρωμοι, οι εργολάβοι της BIPOC κατέληξαν σε λιγότερο από 2 τοις εκατό των εσόδων από το Future Energy Jobs Act, σύμφωνα με τον Pierce.

Ο Πιρς επέστρεψε στην πρωτεύουσα του κράτους για να διαπραγματευτεί τι θα γινόταν ο νόμος για το κλίμα και τις ισότιμες θέσεις εργασίας. Ήξερε ότι έπρεπε να δημιουργήσουν προγράμματα που θα επέτρεπαν στους εργολάβους της BIPOC να επωφεληθούν από τη μετάβαση στην καθαρή ενέργεια. Αν και ο νόμος Future Energy Jobs δημιούργησε ένα κοινοτικό ηλιακό πρόγραμμα που επέτρεπε στους συνδρομητές να μοιράζονται ένα μεγάλο ηλιακό έργο και να συλλέγουν πιστώσεις για το μερίδιό τους στην παραγόμενη ενέργεια, λίγα από αυτά τα έργα κατέληξαν σε κοινότητες μαύρων και καφέ.

Αυτή η ιστορία χρηματοδοτείται από αναγνώστες σαν εσάς.

Η μη κερδοσκοπική εφημερίδα μας παρέχει βραβευμένη κλιματική κάλυψη δωρεάν και διαφήμιση. Βασιζόμαστε σε δωρεές από αναγνώστες όπως εσείς για να συνεχίσουμε. Παρακαλούμε δωρίστε τώρα για να στηρίξετε το έργο μας.

Δώρισε τώρα

Ο νόμος Climate and Equitable Jobs Act, που ψηφίστηκε το 2021, δημιούργησε το κοινοτικό πρόγραμμα ηλιακής ενέργειας της πολιτείας. Αυτό το πρόγραμμα περιλάμβανε περισσότερη συμμετοχή από τις τοπικές κοινότητες και οι κανόνες που περιβάλλουν τα έργα σήμαιναν ότι ένα μέρος πήγαινε ειδικά στις κοινότητες μαύρων και καφέ. Το νέο πρόγραμμα εμπλέκει περισσότερους εργολάβους και κοινότητες BIPOC από το παραδοσιακό κοινοτικό ηλιακό πρόγραμμα.

Διαβάστε περισσότερα  7 Ερωτήσεις που πρέπει να κάνετε στον εαυτό σας προτού αναχρηματοδοτήσετε φοιτητικά δάνεια

Τα άτομα που συμμετέχουν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα ηλιακής ενέργειας θα κάνουν μεγάλο μέρος της εγκατάστασης των κοινοτικών ηλιακών έργων της κοινότητας, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που προτείνει η GEJC. Οι εξελίξεις βρίσκονται τώρα σε καλό δρόμο για να γίνουν μια από τις μεγαλύτερες ηλιακές αναπτύξεις που δεν βασίζονται σε επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας που ανήκουν σε συνεταιρισμό καθαρής ενέργειας, σύμφωνα με την BIG.

Αυτός ο τύπος ηλιακής ανάπτυξης έχει παρατηρηθεί και σε άλλα μέρη της χώρας, όπως αυτά αναπτύχθηκε στη Μινεσότα από την Cooperative Energy Futures, έναν προγραμματιστή που παρέχει καθοδήγηση στην GEJC. Η Adesope ανυπομονεί να το δει να εφαρμόζεται περαιτέρω στο Ιλινόις.

“Έχω δει κοινότητες που δεν έχουν δικαίωμα ψήφου που είναι συνήθως στο άκρο λήψης διαφόρων προγραμμάτων όπου έχετε την επιβολή μοντέλων”, είπε ο Adesope. «Αλλά αυτό το μοντέλο… κάθε μέλος έχει την ίδια ικανότητα λήψης αποφάσεων».