Οι πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων στις ΗΠΑ πρόκειται να αυξηθούν πολύ το 2024, παρά τα όσα μπορεί να έχετε ακούσει

Οι πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων στις ΗΠΑ πρόκειται να αυξηθούν πολύ το 2024, παρά τα όσα μπορεί να έχετε ακούσει

Η συζήτηση για μια κατάρρευση της αγοράς ηλεκτρικών οχημάτων των ΗΠΑ φτάνει στα όρια της γελοίας.

Ενώ υπάρχουν ορισμένες σοβαρές προκλήσεις γύρω από τα EV – όπως η ανάγκη δημιουργίας της υποδομής φόρτισης της χώρας – οι αυτοκινητοβιομηχανίες βρίσκονται σε καλό δρόμο για να συνεχίσουν σε μια πορεία ουσιαστικής ανάπτυξης.

Οι κορυφαίοι μετεωρολόγοι συμφωνούν ότι οι πωλήσεις και το μερίδιο αγοράς θα συνεχίσουν να αυξάνονται το 2024. Διαφωνούν όμως για το ρυθμό ανάπτυξης και δίνουν διαφορετική βαρύτητα σε ορισμένους από τους κύριους παράγοντες που επηρεάζουν την αγορά, από τις τιμές της βενζίνης έως τη διαθεσιμότητα μοντέλων χαμηλού κόστους .

Προσλαμβάνουμε!

Ρίξτε μια ματιά στα νέα ανοίγματα στο newsroom μας.

Δείτε θέσεις εργασίας

Πρώτον, κάποιο πλαίσιο:

Η απαισιοδοξία για την αγορά των EV κέρδισε δυναμική πέρυσι όταν Πέρασμα και General Motors είπε ότι η ζήτηση για τα οχήματα ήταν κατώτερη των προσδοκιών και μείωσε τις πτυχές των σχεδίων τους για EV. Ταυτόχρονα, η Tesla προειδοποίησε τους επενδυτές για «τεράστιες προκλήσεις» που σχετίζονται με την παραγωγή και την κυκλοφορία του Cybertruck. Ορισμένοι έμποροι αυτοκινήτων εξέφρασαν ανησυχίες σχετικά με τη δυσκολία πώλησης EV, συμπεριλαμβανομένου ενός συνασπισμού άνω των 4.700 έμποροι που έγραψαν στον Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν ζητώντας του να επιβραδύνει τους κανόνες που ενθαρρύνουν την απομάκρυνση από τη βενζίνη.

Αυτά τα προβλήματα ενισχύονται από σχολιασμούς, συχνά από κομματικές πηγές, που φαίνονται πρόθυμοι να πραγματοποιήσουν μια κηδεία για την ενεργειακή μετάβαση. Ένα πρόσφατο άρθρο γνώμης στο The Hill έχει τον εξής τίτλο: «Καθώς η ζήτηση για ηλεκτρικά οχήματα πέφτει κατακόρυφα, η πράσινη φαντασίωση του Μπάιντεν πλήττει τους αντιπροσώπους αυτοκινήτων στις ΗΠΑ». Η συγγραφέας, Mandy Gunasekara, ήταν επικεφαλής του προσωπικού της Υπηρεσίας Προστασίας του Περιβάλλοντος κατά τη διάρκεια της κυβέρνησης Trump και τώρα είναι επισκέπτης συνεργάτης στο Heritage Foundation, ένα συντηρητικό think tank.

Παρά τα σύννεφα της καταιγίδας, οι πωλήσεις ήταν ισχυρές το 2023. Οι αμερικανοί καταναλωτές αγόρασαν 1,19 εκατομμύρια αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα πέρυσι, αυξημένα κατά 46 τοις εκατό από το προηγούμενο έτος, σύμφωνα με την Cox Automotive. Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είχαν μερίδιο 7,6% στις συνολικές πωλήσεις αυτοκινήτων και ελαφρών φορτηγών, από 5,9% το προηγούμενο έτος.

Ήταν η πρώτη φορά που οι πωλήσεις EV στις ΗΠΑ έφτασαν το 1 εκατομμύριο μέσα σε ένα χρόνο.

Πώς μοιάζει λοιπόν το 2024;

Συγκέντρωσα προβλέψεις για την αυτοκινητοβιομηχανία των ΗΠΑ για το 2024 από την AutoPacific, την Cox και την S&P Global Mobility. Οι προβλέψεις τους δείχνουν αυξήσεις στις πωλήσεις EV που κυμαίνονται από περίπου 20 τοις εκατό, από το AutoPacific, σε περισσότερο από 30 τοις εκατό από τα άλλα, σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.

«Οι πωλήσεις EV αυξάνονται ταχύτερα από οποιοδήποτε άλλο τμήμα του κλάδου», δήλωσε η Michelle Krebs, εκτελεστική αναλυτής αυτοκινήτων για την Cox.

Διαβάστε περισσότερα  Ένα Boutique Hotel βοηθά να εξηγηθούν τα οφέλη της συνεργασίας των επιχειρήσεων και της κυβέρνησης για την εξοικονόμηση ενέργειας

Ένα σημαντικό εμπόδιο είναι ότι η αγορά δεν έχει αρκετά ηλεκτρικά οχήματα που κοστίζουν 35.000 $ ή λιγότερο, δήλωσε ο Ed Kim, πρόεδρος και επικεφαλής αναλυτής της AutoPacific.

«Έχουμε πάρα πολλά ηλεκτρικά οχήματα τώρα που βρίσκονται σε τιμές πολυτελείας», είπε, αναφερόμενος στα πολλά μοντέλα με τιμή από 50.000 $ και άνω.

Αυτός είναι ένας από τους σημαντικότερους λόγους που η εταιρεία του αναμένει επιβράδυνση της ανάπτυξης σε σύγκριση με το 2023.

Αρκετά πιο προσιτά μοντέλα πρόκειται να κυκλοφορήσουν το 2024, όπως το Chevrolet Equinox EV και Volvo EX30. Ωστόσο, θα περάσουν ακόμη μερικά χρόνια πριν σχεδόν κάθε αυτοκινητοβιομηχανία έχει μία ή περισσότερες προσιτές επιλογές.

Ο Kim προβλέπει ότι το 2026 θα είναι ένα πιθανό σημείο καμπής για τα EV χαμηλού κόστους. Μερικά από τα μοντέλα που μπορεί να είναι διαθέσιμα τότε: α Tesla που θα πουληθεί για 25.000 δολάριακαι μια νέα έκδοση του Chevrolet Bolt από την General Motors.

Ο Michael Brisson, οικονομολόγος της Moody's Analytics, είπε ότι οι τιμές της βενζίνης είναι βασική μεταβλητή. Εάν οι τιμές αυξηθούν, βοηθά τις πωλήσεις EV.

Το κύριο θέμα που βλέπει είναι ότι οι αυτοκινητοβιομηχανίες γνωρίζουν ότι η ζήτηση EV θα αυξηθεί, αλλά δεν έχουν σταθερή αντίληψη για το ρυθμό ανάπτυξης ή το χρονοδιάγραμμα.

«Η προσφορά και η ζήτηση συνεχίζουν να προσπαθούν να βρουν η μία την άλλη», είπε.

Όλοι οι αναλυτές επεσήμαναν την έλλειψη υποδομής φόρτισης ως σημαντικό παράγοντα που εμποδίζει ορισμένους ανθρώπους να αγοράσουν ένα EV. Η Tesla είναι ο μόνος μεγάλος κατασκευαστής ηλεκτρικών οχημάτων που έχει καταφέρει να δημιουργήσει ένα μεγάλο δίκτυο φόρτισης. (Οι περισσότερες μάρκες αυτοκινήτων υιοθετούν ένα κοινό πρότυπο βύσματος που θα τους επιτρέψει να χρησιμοποιούν ορισμένες τοποθεσίες του Tesla Supercharger, αλλά δεν είναι ακόμη σαφές πώς θα λειτουργήσει αυτό στην πράξη.)

Ο ομοσπονδιακός νόμος για τις υποδομές του 2021 υποτίθεται ότι θα οδηγήσει σε αύξηση της ανάπτυξης των δημόσιων σταθμών φόρτισης. Αλλά η διαδικασία έγκρισης έργων και κατασκευής τους ήταν αργή, όπως έγραψα τον Δεκέμβριο όταν επισκέφτηκα τον πρώτο σταθμό που χρηματοδοτήθηκε από το νόμο.

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες και τα κυβερνητικά προγράμματα μπορούν να επεκτείνουν κατά πολύ τον αριθμό των σταθμών, και το γνωρίζουν και εργάζονται σε αυτό.

Η στροφή προς τα ηλεκτρικά οχήματα απέχει πολύ από το να είναι ομαλή, αλλά οι αριθμοί -τόσο οι πωλήσεις του 2023 όσο και οι προβλέψεις για το 2024- δεν υποστηρίζουν την ιδέα ότι βρισκόμαστε σε κάποιο είδος αποκαλυπτικού γεγονότος για αυτό το τμήμα της αγοράς αυτοκινήτων. Οι μετεωρολόγοι αναμένουν ότι το μερίδιο αγοράς των EV θα φτάσει το 9% έως 11% φέτος, κάτι που θα ήταν μια σημαντική αύξηση σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Αυτή η ιστορία χρηματοδοτείται από αναγνώστες σαν εσάς.

Η μη κερδοσκοπική εφημερίδα μας παρέχει βραβευμένη κλιματική κάλυψη δωρεάν και διαφήμιση. Βασιζόμαστε σε δωρεές από αναγνώστες όπως εσείς για να συνεχίσουμε. Παρακαλούμε δωρίστε τώρα για να στηρίξετε το έργο μας.

Διαβάστε περισσότερα  Θα μπορούσε σύντομα να γίνει πολύ πιο εύκολο να κατασκευαστεί ηλιακή ενέργεια στις δυτικές ΗΠΑ

Δώρισε τώρα

Εάν το μερίδιο αγοράς αυξάνεται με αυτόν τον ρυθμό παρά τις πολλές προκλήσεις, αυτό προμηνύεται καλά για τα μέσα και το τελευταίο μέρος αυτής της δεκαετίας, όταν θα υπάρχουν πολλά περισσότερα διαθέσιμα μοντέλα και η υποδομή φόρτισης θα είναι πολύ πιο στιβαρή.

Στο μεταξύ, πρέπει να αποφύγουμε την υπερβολική ανάγνωση σε μεμονωμένα σημεία δεδομένων. Για παράδειγμα, όποιος επισημαίνει την πτώση 11% της Ford στις πωλήσεις EV τον ΙανουάριοΗ , σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα πέρυσι, καταπιάνεται με τα άχυρα αν προσπαθούν να κάνουν μια μεγαλύτερη άποψη σχετικά με τη ζήτηση ηλεκτρικών οχημάτων.

Ο Ιανουάριος είναι μέρος της αργής περιόδου για τις πωλήσεις αυτοκινήτων και είναι επιρρεπής σε καιρικούς παράγοντες που τον καθιστούν ιδιαίτερα μη χρήσιμο για την εξαγωγή μεγαλύτερων συμπερασμάτων.

«Ο Ιανουάριος δεν είναι μήνας για τον οποίο πρέπει να κρίνεις οτιδήποτε», είπε ο Krebs.


Άλλες ιστορίες σχετικά με την ενεργειακή μετάβαση που πρέπει να σημειωθούν αυτήν την εβδομάδα:

Η Ford δημιούργησε αθόρυβα τη δική της ομάδα «Skunkworks» για την ανάπτυξη ηλεκτρικών οχημάτων χαμηλού κόστους: Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ford, Jim Farley, δήλωσε αυτή την εβδομάδα ότι η εταιρεία του δημιούργησε μια ομάδα “skunkworks” για να δημιουργήσει μια πλατφόρμα EV χαμηλού κόστους. Το έργο είναι περίπου δύο ετών και διευθύνεται από τον Alan Clarke, ο οποίος στο παρελθόν ήταν κορυφαίος μηχανικός στην Tesla, καθώς Η Kirsten Korosec αναφέρει για το TechCrunch. Ο όρος skunkworks, μια αναφορά στο προηγούμενο πειραματικό πρόγραμμα αεροσκαφών της Lockheed, έχει συνδεθεί με μυστικά έργα υψηλής τεχνολογίας. Η Ford αρνήθηκε να παράσχει περισσότερες πληροφορίες ή χρονοδιάγραμμα για το έργο. Ενώ η Ford εργάζεται σε ένα EV χαμηλού κόστους, είπε επίσης ότι επιβραδύνει τις επενδύσεις σε άλλα μέρη της παραγωγής EV, ως απάντηση στα στενά περιθώρια κέρδους και τις ανησυχίες ότι η ζήτηση EV δεν αυξάνεται τόσο γρήγορα όσο η Ford είχε προβλέψει προηγουμένως. Ο Joseph White και ο Nathan Gomes αναφέρουν στο Reuters.

Σε όλη την Αμερική, οι εγκαταστάσεις καθαρής ενέργειας απαγορεύονται ταχύτερα από ό,τι κατασκευάζονται: Τουλάχιστον το 15 τοις εκατό των κομητειών των ΗΠΑ έχουν ουσιαστικά σταματήσει την εγκατάσταση νέων αιολικής, ηλιακής ενέργειας ή και των δύο σε κλίμακα, σύμφωνα με έρευνα στο USA Today. Αυτό το έργο εξετάζει τους τοπικούς κανόνες και διερευνά τις ιδιαιτερότητες πολλών εξελίξεων που έχουν αντιμετωπίσει τοπικές αντιδράσεις. Εξερεύνησα πολλές από τις ίδιες δυναμικές στο “Solar Opposites”, τη σειρά μου του 2022 που επικεντρώθηκε στη σύγκρουση σχετικά με την ηλιακή ενέργεια σε κλίμακα χρησιμότητας στο αγροτικό Οχάιο. Η αντίληψη ότι αυτά τα έργα θα μειώσουν το οπτικό τοπίο και θα παράσχουν οικονομικά οφέλη που είναι πολύ μικρά σε σχέση με τις τοπικές διαταραχές προκαλεί τους κατασκευαστές ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Και αυτό είναι ένα πρόβλημα γιατί η χώρα χρειάζεται να προσθέσει τεράστιες ποσότητες αιολικής και ηλιακής ενέργειας για να μπορέσει να κάνει μια μετάβαση μακριά από τα ορυκτά καύσιμα.

Διαβάστε περισσότερα  7 Ερωτήσεις που πρέπει να κάνετε στον εαυτό σας προτού αναχρηματοδοτήσετε φοιτητικά δάνεια

Καθώς τα κράτη μειώνουν τα ηλιακά κίνητρα στον τελευταίο όροφο, το Πουέρτο Ρίκο τα επεκτείνει: Ο κυβερνήτης του Πουέρτο Ρίκο υπέγραψε ένα νομοσχέδιο τον περασμένο μήνα που διατηρεί το net metering για τους ιδιοκτήτες ηλιακών συστημάτων στον τελευταίο όροφο. Το νομοσχέδιο λέει ότι οι ιδιοκτήτες ηλιακών θα συνεχίσουν να λαμβάνουν γενναιόδωρες πιστώσεις για την πλεονάζουσα ηλεκτρική ενέργεια που πωλούν πίσω στο δίκτυο και ότι η πολιτική θα συνεχιστεί τουλάχιστον μέχρι το τέλος της δεκαετίας, καθώς Η Gabriela Aoun Angueira αναφέρει για τον Grist. Η πολιτική του Πουέρτο Ρίκο είναι αξιοσημείωτη επειδή συμβαίνει την ίδια στιγμή που πολιτείες όπως η Καλιφόρνια και η Βόρεια Καρολίνα έχουν μειώσει τα οικονομικά οφέλη της ηλιακής ενέργειας στον τελευταίο όροφο, συχνά λόγω των ανησυχιών των επιχειρήσεων κοινής ωφελείας ότι οι πολιτικές net metering είναι άδικες για τους ανθρώπους που δεν έχουν ηλιακός. Το Πουέρτο Ρίκο έχει προσπαθήσει να κάνει το δίκτυό του λιγότερο εξαρτημένο από ορυκτά καύσιμα και οι ηγέτες εκεί θεωρούν την ηλιακή ενέργεια στον τελευταίο όροφο ως μέρος αυτής της προσπάθειας.

Τα ηλεκτρικά οχήματα καταναλώνουν πολύ λιγότερη ενέργεια από τα οχήματα που κινούνται με φυσικό αέριο: Η καύση καυσίμου είναι ένας αναποτελεσματικός τρόπος αξιοποίησης της ενέργειας, και αυτό σίγουρα ισχύει για οχήματα με κινητήρες εσωτερικής καύσης, καθώς Η Karin Kirk αναφέρει για το Yale Climate Connections. Εξηγεί ότι περίπου το 80 τοις εκατό της αρχικής ενέργειας στη βενζίνη απελευθερώνεται ως απορριπτόμενη θερμότητα. Αυτό έρχεται σε αντίθεση με ένα ηλεκτρικό όχημα, το οποίο σπαταλά μόνο το 11 τοις εκατό της ενέργειάς του.

Μέσα στην Καθαρή Ενέργεια είναι το εβδομαδιαίο δελτίο ειδήσεων και αναλύσεων του ICN σχετικά με την ενεργειακή μετάβαση. Στείλτε συμβουλές και ερωτήσεις ειδήσεων στο [email protected].