Οι επενδύσεις σε ηλεκτρικές μεταφορές αυξήθηκαν παγκοσμίως το '23, περνώντας από τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας

Οι επενδύσεις σε ηλεκτρικές μεταφορές αυξήθηκαν παγκοσμίως το '23, περνώντας από τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας

Οι ηλεκτροκίνητες μεταφορές ξεπέρασαν τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας πέρυσι και έγιναν η μεγαλύτερη κατηγορία επενδύσεων ενεργειακής μετάβασης στον κόσμο.

Αυτό το εύρημα, μέρος του μια έκθεση BloombergNEF που κυκλοφόρησε την Τρίτηδείχνει μια μετατόπιση που είναι «απολύτως κρίσιμη για να φτάσουμε στο καθαρό μηδέν», είπε ο κύριος συγγραφέας, Albert Cheung.

Ο τομέας των μεταφορών είναι κορυφαία πηγή παγκόσμιων εκπομπών διοξειδίου του άνθρακακαι, λόγω της μεγάλης διάρκειας ζωής των οχημάτων, οι επενδυτικές αποφάσεις σήμερα θα χρειαστούν λίγο χρόνο για να μεταφραστούν σε μειώσεις εκπομπών. Λαμβάνοντας υπόψη αυτό, η αύξηση των δαπανών είναι απαραίτητη και θα χρειαστεί να επιταχυνθεί πολύ περισσότερο, δήλωσε ο Cheung, αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος στο BloombergNEF.

Προσλαμβάνουμε!

Ρίξτε μια ματιά στα νέα ανοίγματα στο newsroom μας.

Δείτε θέσεις εργασίας

Οι παγκόσμιες επενδύσεις στην ενεργειακή μετάβαση ανήλθαν συνολικά σε 1,77 τρισεκατομμύρια δολάρια το 2023, σημειώνοντας αύξηση 17 τοις εκατό από το προηγούμενο έτος, σύμφωνα με την έκθεση. Οι δαπάνες για ηλεκτρικές μεταφορές ήταν 634 δισεκατομμύρια δολάρια, σημειώνοντας αύξηση 36%.

Το σύνολο των 634 δισεκατομμυρίων δολαρίων περιλαμβάνει ηλεκτρικά οχήματα όλων των τύπων, όπως ελαφρά αυτοκίνητα και φορτηγά, λεωφορεία, επαγγελματικά οχήματα και δίτροχα, μεταξύ άλλων. Περιλαμβάνει επίσης χρήματα που χρησιμοποιούνται για την αγορά των οχημάτων και δαπάνες για την κατασκευή εργοστασίων και την υποδομή φόρτισης.

Η άνοδος των παγκόσμιων επενδύσεων για EV συμβαίνει σε μια στιγμή που ορισμένες αυτοκινητοβιομηχανίες λένε ότι υπερεκτίμησαν τη ζήτηση για τα οχήματα στις Ηνωμένες Πολιτείες. Για παράδειγμα, Η Ford είπε ότι θα μειώσει μια βάρδια στο εργοστάσιο του Μίσιγκαν που κατασκευάζει το Ford F-150 Lightning γιατί οι πωλήσεις δεν συμβαδίζουν με τον ρυθμό παραγωγής.

Διαβάστε περισσότερα  Ένα Boutique Hotel βοηθά να εξηγηθούν τα οφέλη της συνεργασίας των επιχειρήσεων και της κυβέρνησης για την εξοικονόμηση ενέργειας

Ο Cheung είπε ότι οποιεσδήποτε ανησυχίες από τις αυτοκινητοβιομηχανίες πρέπει να τοποθετηθούν στο πλαίσιο ότι οι πωλήσεις EV αυξήθηκαν πολύ πέρυσι, παγκοσμίως και στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Οι παγκόσμιες δαπάνες για ανανεώσιμες πηγές ενέργειας ήταν 623 δισεκατομμύρια δολάρια, αυξημένες κατά 8% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Εξετάζοντας τις δαπάνες ανά χώρα, η Κίνα παρέμεινε ο παγκόσμιος ηγέτης στις συνολικές επενδύσεις μετάβασης στην ενέργεια με 676 δισεκατομμύρια δολάρια, μείωση 11 τοις εκατό από το προηγούμενο έτος.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ήταν δεύτερες με επένδυση 303 δισεκατομμυρίων δολαρίων, αύξηση 22% σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Η έγκαιρη εφαρμογή του νόμου για τη μείωση του πληθωρισμού βοήθησε στην προώθηση της ανάπτυξης, ανέφερε η έκθεση.

Ενώ η Κίνα συνεχίζει να κυριαρχεί, με περισσότερο από το ένα τρίτο των παγκόσμιων επενδύσεων, το συνδυασμένο σύνολο των Ηνωμένων Πολιτειών, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Ηνωμένου Βασιλείου ήταν μεγαλύτερο από αυτό της Κίνας, το οποίο ήταν διαφορετικό από το 2022.

«Η Κίνα μόλις έβγαλε το πόδι από το γκάζι λίγο», είπε ο Cheung.

Ένα επαναλαμβανόμενο θέμα στην οικονομία της καθαρής ενέργειας είναι ότι οι επενδύσεις αυξάνονται με ταχείς ρυθμούς, αλλά ότι η ανάπτυξη πρέπει να συμβεί πιο γρήγορα.

Ο Cheung είπε ότι οι παγκόσμιες δαπάνες μόνο για ηλεκτρικές μεταφορές θα πρέπει να είναι κατά μέσο όρο περίπου τριπλάσιο από το τρέχον επίπεδο από τώρα έως το 2030 για να είναι σε μια πορεία προς το καθαρό μηδέν μέχρι τα μέσα του αιώνα. Για προοπτική, αυτό θα σήμαινε ότι η επένδυση σε αυτή τη μία κατηγορία θα έπρεπε να είναι περισσότερα από 1,8 τρισεκατομμύρια δολάρια, που ήταν περισσότερο από το άθροισμα όλων των κατηγοριών το 2023.

Διαβάστε περισσότερα  5 τρόποι για να αξιοποιήσετε στο έπακρο τα φοιτητικά δάνεια

Πολλοί άνθρωποι και οργανισμοί προσπαθούν να βρουν πώς να το κάνουν αυτό.

«Λαμβάνοντας υπόψη μόνο τις πολιτικές που έχουν υιοθετηθεί μέχρι σήμερα, ο τομέας των οδικών μεταφορών δεν είναι ακόμη σε τροχιά συμβατή με τον περιορισμό της θέρμανσης στους 2 βαθμούς Κελσίου», δήλωσε ο Joshua Miller, διευθυντής μοντελοποίησης, παρακολούθησης και αξιολόγησης του Διεθνούς Συμβουλίου για Καθαρές Μεταφορές. Αναφερόταν στο επίπεδο της αύξησης της θερμοκρασίας που οι επιστήμονες είπαν ότι πρέπει να αποφευχθεί για να αποφευχθεί η καταστροφική βλάβη.

Για να επιταχυνθεί η μετάβαση, είπε, οι κορυφαίες αγορές αυτοκινήτων στον κόσμο θα μπορούσαν να λάβουν μέτρα όπως η σταδιακή κατάργηση των πωλήσεων νέων αυτοκινήτων εσωτερικής καύσης έως το 2035 και φορτηγών και λεωφορείων έως το 2040. Ένα τέτοιο χρονοδιάγραμμα θα ήταν απαραίτητο για να απομακρυνθούν τα περισσότερα αυτοκίνητα εσωτερικής καύσης έως το 2050. (Ο Μίλερ ήταν συν-συγγραφέας του ανάλυση Νοεμβρίου που εξέτασε στρατηγικές που θα ήταν πιο αποτελεσματικές για τη μείωση των εκπομπών από τις μεταφορές.)

Αυτή η ιστορία χρηματοδοτείται από αναγνώστες σαν εσάς.

Η μη κερδοσκοπική εφημερίδα μας παρέχει βραβευμένη κλιματική κάλυψη δωρεάν και διαφήμιση. Βασιζόμαστε σε δωρεές από αναγνώστες όπως εσείς για να συνεχίσουμε. Παρακαλούμε δωρίστε τώρα για να στηρίξετε το έργο μας.

Δώρισε τώρα

Κάποια άλλα αξιοσημείωτα ευρήματα από την έκθεση BloombergNEF:

  • Οι παγκόσμιες δαπάνες για την υπεράκτια αιολική ενέργεια ήταν 76,7 δισεκατομμύρια δολάρια, αυξημένες κατά 79% σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Ο ρυθμός ανάπτυξης μπορεί να εκπλήσσει, λαμβάνοντας υπόψη ότι η υπεράκτια αιολική βιομηχανία είχε προβλήματα με ακυρωμένα έργα και άλλα εμπόδια στις Ηνωμένες Πολιτείες και στην Ευρώπη. (Οι υπεράκτιες δαπάνες αιολικής ενέργειας είναι ένα υποσύνολο στη μεγαλύτερη κατηγορία ανανεώσιμων πηγών ενέργειας της ανάλυσης.)
  • Οι επενδύσεις στο υδρογόνο ήταν 10,4 δισεκατομμύρια δολάρια, σχεδόν τριπλάσιες το προηγούμενο έτος και σχεδόν καθόλου πριν από πέντε χρόνια.
  • Οι δαπάνες για τη δέσμευση άνθρακα σχεδόν διπλασιάστηκαν. Οι ηγέτες ήταν η Ευρωπαϊκή Ένωση με 5,7 δισεκατομμύρια δολάρια, οι Ηνωμένες Πολιτείες με 2,8 δισεκατομμύρια δολάρια και η Κίνα με 926 εκατομμύρια δολάρια.
Διαβάστε περισσότερα  Ανακεφαλαίωση τέταρτου τριμήνου - Love.Laugh.Explore.

Διόρθωση: Μια προηγούμενη έκδοση αυτής της ιστορίας είχε λανθασμένο αριθμό δολαρίων για το μέσο ετήσιο ποσό της επένδυσης σε ηλεκτρικές μεταφορές που απαιτούνται από τώρα έως το 2030 για να είναι σε μια πορεία προς τις καθαρές μηδενικές εκπομπές.