Θα μπορούσε σύντομα να γίνει πολύ πιο εύκολο να κατασκευαστεί ηλιακή ενέργεια στις δυτικές ΗΠΑ

Θα μπορούσε σύντομα να γίνει πολύ πιο εύκολο να κατασκευαστεί ηλιακή ενέργεια στις δυτικές ΗΠΑ

Η κυβέρνηση Μπάιντεν έχει περιγράψει πώς θα μπορούσε να επεκτείνει δραματικά τις διαθέσιμες δημόσιες εκτάσεις για τον εξορθολογισμό της ηλιακής ανάπτυξης στις Δυτικές ΗΠΑ, ένα σημαντικό βήμα που θα μπορούσε να βοηθήσει στη διατήρηση της αύξησης των έργων ηλιακής ενέργειας σε ολόκληρη τη χώρα.

Το Γραφείο Διαχείρισης Γης κυκλοφόρησε την περασμένη εβδομάδα μια πρόταση για την ενημέρωση του Western Solar Plan του 2012 που περιγράφει λεπτομερώς πολλά προγράμματα που θα μπορούσαν να διευκολύνουν τη διαδικασία αδειοδότησης για ηλιακά έργα σε κλίμακα κοινής ωφέλειας. Η πρόταση προσδιορίζει τη γη που είναι η καταλληλότερη για μεγάλες ηλιακές αναπτύξεις σε 11 πολιτείες, εξισορροπώντας τη διατήρηση με τις ανάγκες της βιομηχανίας. Είναι η τελευταία σε μια σειρά κινήσεων που ετοιμάζονται να αλλάξουν τον τρόπο διαχείρισης των 245 εκατομμυρίων στρεμμάτων δημόσιας γης του έθνους, μετατοπίζοντας τη χρήση τους μακριά από την παραγωγή ορυκτών καυσίμων στην ανάπτυξη καθαρής ενέργειας και διασφαλίζοντας ότι η διατήρηση είναι ίση με άλλες χρήσεις της γη.

«Οι δημόσιες γαίες πρέπει να διαδραματίσουν αναπόσπαστο ρόλο στην ενεργειακή μετάβαση της Αμερικής και ο μόνος τρόπος για να συμβεί αυτό είναι με καλό σχεδιασμό», δήλωσε ο Aaron Weiss, αναπληρωτής διευθυντής του Κέντρο Δυτικών Προτεραιοτήτων. “Αυτό είναι αυτό το ηλιακό σχέδιο.”

Ομάδες ηλιακής βιομηχανίας έχουν προβάλει την πρόταση ως σημαντικό βήμα στον εξορθολογισμό της κατασκευής περισσότερων ηλιακών έργων σε δημόσιες εκτάσεις και στην παροχή ηλιακής ενέργειας ισότιμη με άλλες βιομηχανίες που βασίζονται εδώ και πολύ καιρό σε δημόσιες εκτάσεις, όπως η βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου. Το ενημερωμένο σχέδιο έχει επίσης κερδίσει την υποστήριξη ορισμένων περιβαλλοντικές και δημόσιες ομάδες υπεράσπισης της γης.

Προσλαμβάνουμε!

Ρίξτε μια ματιά στα νέα ανοίγματα στο newsroom μας.

Δείτε θέσεις εργασίας

Η εύρεση κοινού εδάφους μεταξύ των αναγκών της βιομηχανίας και των τοπικών κοινωνιών και των περιβαλλοντολόγων αποτελεί πρόκληση εδώ και δεκαετίες, με πολλά έργα καθαρής ενέργειας που προτείνονται σε δημόσιες εκτάσεις να αντιμετωπίζουν αντιδράσεις από τις τοπικές κοινότητες και τους οικολόγους για ανησυχίες για τους υδάτινους πόρους και την υποβάθμιση του περιβάλλοντος.

Σύμφωνα με το νέο ηλιακό σχέδιοκαθένα από τα σχέδια διαχείρισης πόρων των 11 πολιτειών – τα οποία χρησιμεύουν ως προσχέδια για τον τρόπο διαχείρισης των δημόσιων εκτάσεών τους – θα ενημερωθούν “για να διευκολυνθεί η ανάπτυξη ηλιακής ενέργειας σε δημόσιες εκτάσεις, αποφεύγοντας τις συγκρούσεις πόρων”, δίνοντας στους προγραμματιστές την ευελιξία να προσαρμόσουν τα σχέδιά τους ως απαιτείται, σύμφωνα με τη δήλωση περιβαλλοντικών επιπτώσεων που περιλαμβάνεται στην πρόταση που δημοσιεύθηκε την περασμένη εβδομάδα.

Ωστόσο, ορισμένοι ακαδημαϊκοί και περιβαλλοντολόγοι λένε ότι το σχέδιο πηγαίνει πολύ μακριά, επιτρέποντας την ανάπτυξη αδιατάρακτων εδαφών στις δυτικές ΗΠΑ – αντί για γεωργική γη ή στέγες – και δίνει προτεραιότητα στις ανησυχίες της βιομηχανίας έναντι των απειλών για το περιβάλλον.

Διαβάστε περισσότερα  Οι πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων στις ΗΠΑ πρόκειται να αυξηθούν πολύ το 2024, παρά τα όσα μπορεί να έχετε ακούσει

«Ανησυχώ ότι δεν υπάρχει αρκετό ενδιαφέρον για την προστασία των οικοσυστημάτων γενικά, αλλά ιδιαίτερα των οικοσυστημάτων της ερήμου», δήλωσε ο Dustin Mulvaney, καθηγητής περιβαλλοντικών μελετών στο San Jose State University του οποίου η έρευνα επικεντρώνεται στη βιώσιμη και δίκαιη μετάβαση στην ηλιακή ενέργεια.

Απομένει ακόμη χρόνος για την τροποποίηση των αλλαγών. Ο τελικός κανόνας για το ενημερωμένο Western Solar Plan αναμένεται να έρθει αργότερα φέτος, με το περίοδος δημοσίων σχολίων παραμένει ανοιχτό μέχρι τις 18 Απριλίου.

Η διατήρηση και η ηλιακή ανάπτυξη δεν αλληλοαποκλείονται, είπε ο Weiss.

«Αυτή δεν είναι μια κατάσταση είτε-ή είτε», είπε. «Αυτό δεν είναι ένα παιχνίδι μηδενικού αθροίσματος όπου κάποιος κερδίζει και κάποιος χάνει. Αυτό σημαίνει ότι μπορούμε να τα κάνουμε όλα αυτά μαζί ταυτόχρονα».

Τι κάνει το σχέδιο

Το σχέδιο του 2012 – το οποίο περιλάμβανε την Αριζόνα, την Καλιφόρνια, το Κολοράντο, τη Νεβάδα, το Νέο Μεξικό και τη Γιούτα – δημιούργησε τρεις ονομασίες για ομοσπονδιακές δημόσιες εκτάσεις: 285.000 στρέμματα «ζωνών ηλιακής ενέργειας» όπου η ανάπτυξη του πόρου έχει προτεραιότητα. 19,3 εκατομμύρια στρέμματα γης που η BLM θα εξετάσει για ηλιακά έργα, εάν οι προγραμματιστές υποβάλουν αίτηση για να χτίσουν σε αυτά. και 78,6 εκατομμύρια στρέμματα εντελώς αποκλεισμένα από την ηλιακή ανάπτυξη.

Η ενημέρωση θα προσθέσει πέντε νέες πολιτείες—Αϊντάχο, Μοντάνα, Όρεγκον, Ουάσιγκτον και Ουαϊόμινγκ—και θα επεκτείνει τον αριθμό των διαθέσιμων στρεμμάτων στις πολιτείες που αποτελούσαν μέρος του σχεδίου του οργανισμού για το 2012. Εξαλείφει επίσης τις περιοχές διακύμανσης του αρχικού σχεδίου που ο οργανισμός δεν έδινε προτεραιότητα για την ηλιακή ανάπτυξη, αλλά θα εξέταζε εάν κάποιος προγραμματιστής εκδήλωσε ενδιαφέρον, αντί να επιλέξει να καθορίσει περιοχές όπου μπορεί να αναπτυχθεί ηλιακή ενέργεια και όπου όχι.

Σύμφωνα με το προτιμώμενο σχέδιο του οργανισμού, 22 εκατομμύρια στρέμματα δημόσιας γης εντός 10 μιλίων από τις γραμμές μεταφοράς στις 11 πολιτείες θα τεθούν σε προτεραιότητα για την ηλιακή ανάπτυξη. Αν και το σχέδιο ανοίγει δημόσιες εκτάσεις σε πέντε νέες πολιτείες για ηλιακή ανάπτυξη, τα δεδομένα από το BLM δείχνουν ότι οι περισσότερες από τις διαθέσιμες εκτάσεις θα παραμείνουν στις πολιτείες που ήταν μέρος του αρχικού Western Solar Plan, όλες στην έρημο Νοτιοδυτικά.

«Η ύπαρξη των γραμμών μεταφοράς και των υποσταθμών που απαιτούνται για την αποθήκευση και αποστολή της ηλιακής ενέργειας στις πόλεις είναι ένα από τα μεγαλύτερα εμπόδια για την ανάπτυξη ανανεώσιμων πηγών ενέργειας», δήλωσε η Grace Wu, επίκουρη καθηγήτρια περιβαλλοντικών μελετών στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στη Σάντα Μπάρμπαρα που ηγήθηκε. μια μελέτη που εξετάζει πώς να ελαχιστοποιηθούν οι συγκρούσεις ενδιαιτημάτων κατά την κατασκευή ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Διαβάστε περισσότερα  Ανακεφαλαίωση τέταρτου τριμήνου - Love.Laugh.Explore.

Μια μελέτη από το Εθνικό Εργαστήριο Lawrence Berkeley διαπίστωσε ότι περισσότερα από 10.000 έργα καθαρής ενέργειας που αντιπροσωπεύουν 1.350 γιγαβάτ παραγωγής και 680 GW αποθήκευσης αναμένουν έγκριση για σύνδεση σε γραμμή μεταφοράς το 2022.

Ο Wu είπε ότι η μετάδοση μέρος των απαιτήσεων ζωνών σε όλες τις περιοχές BLM θα μπορούσε να βοηθήσει στον συντονισμό και τον εξορθολογισμό της άδειας για ηλιακή ενέργεια και να περιορίσει την ανάπτυξη σε περιοχές όπου είναι ευκολότερο να διανεμηθεί και λιγότερο επιβλαβής για το περιβάλλον.

Δημόσια εδάφη ένα μέρος για την αυξανόμενη ηλιακή ενέργεια

Η περιβαλλοντική αξιολόγηση του BLM, με τη βοήθεια του Εθνικού Εργαστηρίου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, διαπίστωσε ότι θα χρειαστούν 700.000 στρέμματα ομοσπονδιακής γης για την επίτευξη των στόχων της χώρας για ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Αυτό συνάδει με την έρευνα της Wu και των συναδέλφων της, η οποία διαπίστωσε ότι στις δυτικές ΗΠΑ, θα χρειαζόταν περίπου 500.000 στρέμματα για να υποστηριχθούν οι ανάγκες της περιοχής, είπε. Έτσι, ενώ 22 εκατομμύρια στρέμματα γης θα ήταν διαθέσιμα για ηλιακή ανάπτυξη σύμφωνα με το προτιμώμενο σχέδιο της BLM, δεν θα αναπτυχθεί όλη αυτή η γη.

Μέχρι το 2035, η NREL εκτιμά ότι θα χρειαστούν τέσσερα εκατομμύρια στρέμματα γης για να συνεχιστεί η επέκταση της ηλιακής παραγωγής με τον τρέχοντα ρυθμό. Αυτό θα περιλαμβάνει εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα δημόσιας γης, εκατομμύρια άλλα θα προέρχονται από αλλού, όπως γεωργική γη, είπαν οι Mulvaney και Wu.

Το πολύ, οι δημόσιες εκτάσεις μπορεί να αντιπροσωπεύουν το ένα τέταρτο του εδάφους για την ηλιακή ανάπτυξη, είπε ο Wu, ενώ οι γεωργικές εκτάσεις θα παρέχουν πάνω από το 50%.

Ίσως ο μεγαλύτερος ρόλος που θα έχει το ενημερωμένο Western Solar Plan είναι να ελέγξει εάν η χωροθέτηση σε όλο το σύστημα και ο σχεδιασμός χρήσης γης για ανανεώσιμες πηγές ενέργειας μπορούν να καθοδηγήσουν καλύτερα πού συμβαίνουν οι εξελίξεις και να επιταχύνουν τη διαδικασία αδειοδότησης, είπε ο Wu. Εάν το BLM μπορέσει να το καταφέρει με επιτυχία, σημαίνει ότι τα ίδια τα κράτη, οι τοπικές κοινότητες και ίσως ακόμη και το έθνος θα μπορούσαν να υιοθετήσουν παρόμοια σχέδια σε ολόκληρες τις δικαιοδοσίες τους για ηλιακές και άλλες ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Αυτή η ιστορία χρηματοδοτείται από αναγνώστες σαν εσάς.

Η μη κερδοσκοπική εφημερίδα μας παρέχει βραβευμένη κλιματική κάλυψη δωρεάν και διαφήμιση. Βασιζόμαστε σε δωρεές από αναγνώστες όπως εσείς για να συνεχίσουμε. Παρακαλούμε δωρίστε τώρα για να στηρίξετε το έργο μας.

Δώρισε τώρα

Ακόμη και με μεταρρυθμίσεις, η ανάπτυξη σε δημόσια γη, συμπεριλαμβανομένης της ηλιακής ενέργειας, μπορεί να οδηγήσει σε διαμάχες. Ενώ οι κοινότητες μπορούν να παραμείνουν εκτός συζήτησης όταν οι προγραμματιστές προτείνουν ένα έργο, η ανάπτυξη σε δημόσιες εκτάσεις απαιτεί μια διαδικασία δημόσιου σχολιασμού στην οποία πόλεις, φυλές, ντόπιοι, επιχειρήσεις και περιβαλλοντικές ομάδες μπορούν να εμπλακούν στην καθοδήγηση ή την αντίθεσή του, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε μακροχρόνιες διαδικασίες αδειοδότησης και υψηλό κόστος.

Διαβάστε περισσότερα  Οι καλύτεροι πάροχοι φοιτητικών δανείων για το 2024

Αυτό το θέμα ήταν το επίκεντρο της εργασίας του Mulvaney, του καθηγητή περιβαλλοντικών μελετών στο κρατικό πανεπιστήμιο του San Jose. Σε ένα χαρτί του 2019 Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι τα ηλιακά έργα που κατασκευάζονταν σε ιδιωτική γη, όπως πρώην γεωργικές εκτάσεις κοντά σε γραμμές μεταφοράς, ήταν τα πιο γρήγορα και φθηνά για να εγκριθούν.

«Όσο λιγότερα στρέμματα σε δημόσιες εκτάσεις, τόσο λιγότερες συγκρούσεις έχετε», είπε ο Mulvaney. «Υπάρχουν δημόσιες εκτάσεις που θα μπορούσαν να αναπτυχθούν πιθανώς χωρίς πολλές διαμαρτυρίες από τις κοινότητες ή ακόμη και οικολογικές ανησυχίες». Αλλά αυτές οι εκτάσεις μερικές φορές δεν είναι ιδανικές για ανάπτυξη, είπε, οδηγώντας τους προγραμματιστές να ψάξουν αλλού.

Η επερχόμενη ενημέρωση του Western Solar Plan είναι μόνο η πρώτη σε μια σειρά επερχόμενων αλλαγών κανόνων από το BLM που έχουν τη δυνατότητα να μεταρρυθμίσουν τον τρόπο με τον οποίο ο οργανισμός ρυθμίζει τις δημόσιες εκτάσεις.

Τους επόμενους μήνες, ο οργανισμός αναμένεται να οριστικοποιήσει τους κανόνες που θα κάνουν αύξηση του κόστους μίσθωσης δημόσιων εκτάσεων για γεωτρήσεις πετρελαίου και φυσικού αερίου και διασφαλίζει ότι η διατήρηση της γης αντιμετωπίζεται με την ίδια σημασία με τις ανάγκες των βιομηχανιών όπως η εκτροφή και η ενεργειακή ανάπτυξη.

«Αυτό που βλέπετε εδώ είναι ότι η υπηρεσία δεν θεωρεί τίποτα δεδομένο», είπε ο Weiss, με το Κέντρο Δυτικών Προτεραιοτήτων. Με την οριστικοποίηση του Western Solar Plan και άλλων κανόνων δημόσιας γης πριν από το τέλος του έτους, είπε, διασφαλίζει ότι ένας νέος πρόεδρος που αναλαμβάνει τα καθήκοντά του το 2025 δεν θα μπορούσε «να διαγράψει το έργο της κυβέρνησης Μπάιντεν με το πάτημα ενός στυλό».