Η Ιστορία Γέννησης της Καισαρικής Τομής - Love.Laugh.Explore.

Η Ιστορία Γέννησης της Καισαρικής Τομής – Love.Laugh.Explore.

Γνωρίζατε ότι ο Απρίλιος είναι ο μήνας ευαισθητοποίησης της καισαρικής τομής; Ούτε εγώ, αλλά μετά από μια περσινή χρονιά, παρατήρησα ένα άρθρο που το ανέφερε φέτος και αποφάσισα ότι αυτή είναι η τέλεια στιγμή για να μοιραστούμε την ιστορία της γέννησής μας.

Γενικά θα θεωρούσα τον εαυτό μου καλά μορφωμένο και καλά προετοιμασμένο όταν πρόκειται για πολλές ιατρικές αποφάσεις. Έχω πτυχίο επιστήμης και διαβάζω τακτικά μελέτες για καυτά θέματα. Ωστόσο, όσον αφορά τις σπουδές τοκετού, ποτέ δεν με ενδιέφερε πλήρως. Πριν από μερικά χρόνια διάβασα ένα άρθρο σχετικά με το πώς οι καισαρικές τομές έγιναν τόσο συχνές επειδή τα νοσοκομεία πληρώνονται περισσότερο γι 'αυτές και είναι πιο γρήγορα γι 'αυτές από το να περιμένουν ένα μωρό να κάνει τις δικές του επιλογές χρόνου. Άρχισα να βλέπω άρθρα που μιλούσαν για γυναίκες που έκαναν καισαρική που δεν τις χρειάζονταν, ότι είχαν νιώσει πίεση από τους γιατρούς τους και αργότερα μετάνιωσαν για αυτή την εμπειρία. Ήξερα επίσης μόνο για ανθρώπους που είχαν επείγον καισαρικές τομές – ξέρετε, όταν πρόκειται να συμβεί κάτι σοβαρό και οδηγούνται εσπευσμένα στο χειρουργείο με όλο το τηλεοπτικό δράμα που μπορεί να μεταφέρει η φαντασία μου.

Ουσιαστικά είχα το μυαλό ότι οι καισαρικές τομές έγιναν για 1 από τους 2 λόγους – μια δυνητικά θανατηφόρα έκτακτη ανάγκη ή λόγω ιατρικού εξαναγκασμού.

Όταν ο σύζυγός μου και εγώ πήραμε συνέντευξη από τον γιατρό μου πριν τον επιλέξω για γιατρό μου, μια από τις ερωτήσεις που του είχα ήταν σχετικά με τις σκέψεις του για τις καισαρικές τομή. Ήθελα να βεβαιωθώ ότι ήταν υπέρ της φυσικής γέννας εκτός και αν αυτό επείγον εμφανίστηκε και ήμασταν πολύ ευχαριστημένοι με τις απαντήσεις του.

Γρήγορα μπροστά στο babymoon μας και είμαι ξαπλωμένη στην παραλία και διαβάζω χαρούμενα Η θετική γέννηση να κάνω κράτηση και να γράψω όλα τα πράγματα που θέλω να συσκευάσω, θέλω να κάνω γνωστά και να ελέγξω την εμπειρία του τοκετού νιώθοντας μεγάλη δύναμη. Έβγαλα το κεφάλαιο της καισαρικής τομής τόσο γρήγορα όσο και του τοκετού στο νερό. Αυτά δεν είναι για μένα.

Γρήγορα προς τα εμπρός και πάλι στην 35η εβδομάδα της εγκυμοσύνης και αποδεικνύεται ότι το μικρό μας πανκ ήταν όσο πιο έντονο. Νόμιζα ότι της έτριβα τα μούτρα αλλά της χαϊδεύω το κεφάλι όλη την ώρα! Ο γιατρός μου αποφάσισε ότι έπρεπε να μπούμε στο ημερολόγιο για…. Προγραμματισμένη καισαρική τομή.

Διαβάστε περισσότερα  Θα μπορούσε σύντομα να γίνει πολύ πιο εύκολο να κατασκευαστεί ηλιακή ενέργεια στις δυτικές ΗΠΑ

Αλλά όχι εγώ! Ωχ όχι. Θα έκανα spinning-babies και θα σταθώ στο κεφάλι μου όλο. δεκάρα. ημέρα. αν σήμαινε ότι αυτό το παιδί θα γύριζε. Στο διαμέρισμα 36 εβδομάδων μας είχε γυρίσει! Επιτυχία! Ακύρωσα το ραντεβού μου με χειροπράκτη που είχα κάνει για να προσπαθήσω να της κάνω μασάζ στη θέση της και συγχαρώ τον εαυτό μου για τη σκληρή δουλειά μου.

Και μετά στις 37 εβδομάδες ήταν πάλι βράκα. Τι κόπανος. Κάλεσα ξανά τον χειροπράκτη και αυτή τη φορά μπήκα μέσα. Μετά από μια ώρα ήταν αρκετά πεπεισμένη ότι το μωρό είχε στραφεί. Άρχισα να ξαναδιαβάζω Το βιβλίο θετική γέννηση εκτός από τώρα που αγνόησα όλο το βιβλίο εκτός από το ένα κεφάλαιο για τις καισαρικές, αναρωτιέμαι γιατί δεν του έδωσαν τουλάχιστον 2 κεφάλαια!

Στο ραντεβού μας στις 38 εβδομάδες ανακαλύψαμε ότι ο χειροπράκτης έκανε λάθος. Το κοριτσάκι ήταν κολλημένο με το κεφάλι ψηλά και ήταν πεισματάρικο γι' αυτό (σημάδι της προσωπικότητάς της ακόμη και πριν τη γέννηση). Τότε ήταν που δέχτηκα επίσημα (ή τουλάχιστον το 95% δέχτηκα) ότι επρόκειτο να κάνω καισαρική τομή. Ο άντρας μου και εγώ καθίσαμε στο νηπιαγωγείο και έκλαψα ένα καλό και σωστό κλάμα για το όλο θέμα. Η ιδέα της χειρουργικής επέμβασης μου φαινόταν πολύ πιο τρομακτική από τη σκέψη να απωθήσω ένα πραγματικό μωρό και διανοητικά αυτή δεν ήταν η εμπειρία που είχα διανοητικά φανταστεί. Επίσης, μια προγραμματισμένη καισαρική τομή σήμαινε ότι θα γεννήσω το μωρό στις 39 εβδομάδες, όχι στις 40 εβδομάδες που είχα υποσχεθεί. Θα έχανα μια ΟΛΟΚΛΗΡΗ εβδομάδα ψυχικής προετοιμασίας για να αποκτήσω άνθρωπο! Αυτό ήταν σχεδόν εξίσου συντριπτικό.

Μετά από αυτό, στέγνωσα τα δάκρυά μου και άρχισα να ξαναφαντάζομαι την εμπειρία μας με βάση αυτά που είχα διαβάσει. Βάλαμε την μπάλα τοκετού, το θερμαντικό μαξιλάρι, το μασάζ πλάτης και το μαξιλάρι εγκυμοσύνης, δεν θα τα χρειαζόμουν. Επέστρεψα το κιτ Frida Mom Peri-kit που είχε αγοράσει κάποιος από το ληξιαρχείο μας και αγόρασα αντ' αυτού ένα δέσιμο κοιλιάς. Φτιάξαμε τη λίστα αναπαραγωγής της καισαρικής τομής για να την έχουμε στο χειρουργείο, η οποία αποδείχθηκε μεγάλη επιτυχία. Ζήτησα μια καθαρή κουρτίνα για να μπορώ να παρακολουθώ, αλλά η Λουιζιάνα έχει μερικούς περίεργους κανόνες, οπότε το νοσοκομείο μας δεν τους είχε/τους επέτρεπε. Αποδέχτηκα την καισαρική τομή και την ημερομηνία της καισαρικής τομής σε ξεχωριστά στάδια νοερά. Ενώ κατάλαβα την ανάγκη καισαρικής τομής λόγω της θέσης της βράκας, ήθελα να την πιέσω όσο πιο αργά γινόταν. Ωστόσο, όσο πιο κοντά πλησιάζετε στην ημερομηνία τοκετού, τόσο μεγαλύτερος είναι ο κίνδυνος να ξεκινήσετε τον τοκετό και μετά να χρειαστεί να κάνετε επείγουσα καισαρική τομή, οπότε διανοητικά έφτασα στην προηγούμενη εβδομάδα.

Διαβάστε περισσότερα  Τα 4 κομμάτια που χρειάζεστε όταν ταξιδεύετε την Άνοιξη

Λίστα αναπαραγωγής c-section - lovelaughexplore.com Λίστα αναπαραγωγής c-section - lovelaughexplore.com

Το βράδυ πριν τη γέννα βγήκαμε για δείπνο και περάσαμε σχετικά νωρίς – ειδικά επειδή έπρεπε να ξυπνήσουμε στις 5 το πρωί για τον προγραμματισμένο μας τοκετό στις 07:30! Πείραξα τον OB μου ότι δεν με άφηνε να κοιμηθώ την τελευταία μέρα για να κοιμηθώ. Μαζέψαμε το αυτοκίνητο το προηγούμενο βράδυ, αλλά επειδή δεν ίδρωνα, αποφάσισα να φτιάξω τα μαλλιά και το μακιγιάζ μου για την περίσταση. Τίποτα τρελό, αλλά σκέφτηκα ότι μπορώ κάλλιστα να εκμεταλλευτώ την ευκαιρία να δείχνω αξιοπρεπής στις φωτογραφίες μετά τον τοκετό!

κατευθύνεται προς το νοσοκομείο

Τα γενέθλια

Φτάσαμε στο δωμάτιο και λίγο πολύ ντύθηκα το φόρεμα ενώ οι κόμβοι ξεπακετάρουν τα πράγματά μας. Κύλησαν το κρεβάτι μου στο OR που μου φάνηκε λίγο πιο επείγον από ό,τι αν είχα μόλις μπει, αλλά ήταν αυτό που ήταν. Όταν μου έβαλαν το IV στο μπράτσο ήταν ΦΟΒΕΡΟ. Η νοσοκόμα έσκαψε στο χέρι μου 3 φορές προτού αφήσει κάποιον άλλο να το κάνει, ο οποίος το έκανε στο χέρι μου, αλλά φώναξε ότι η βελόνα πονάει. Μου είπε ότι η IV θα ήταν το πιο επώδυνο μέρος της όλης διαδικασίας και ξέρεις τι; ΑΥΤΗ ΕΙΧΕ ΔΙΚΙΟ! Ήμουν πραγματικά φρικάρης με τη σπονδυλική στήλη, αλλά πρώτα τη μουδιάζουν και μετά έπρεπε απλώς να είμαι ΠΟΛΥ ακίνητος όσο ο αναισθησιολόγος έκανε τη σπονδυλική στήλη. Ο γιατρός και η νοσοκόμα μου κρατούσαν τα χέρια μου και πριν το καταλάβω δεν μπορούσα να νιώσω τίποτα κάτω από το στήθος μου. Ξέχασαν κάπως ποιος έπρεπε να φέρει τον Shai και μέχρι να τον έτρεξαν, ουσιαστικά άρχιζαν!

Είχαμε τη λίστα αναπαραγωγής μας σε πλήρη εξέλιξη και έβαλα τον γιατρό μου να μου μιλήσει για το τι έκαναν. Επειδή δεν μπορούσα να έχω καθαρή οθόνη, προσπαθούσα να κρυφοκοιτάξω κοιτάζοντας τις ανταύγειες στον καθρέφτη. Ούτε ο Shai δεν επιτρεπόταν να παρακολουθήσει – τον ​​έβαλαν να κάθεται όλη την ώρα. Κάποια στιγμή η νοσοκόμα δίπλα στο κεφάλι μου είπε στον Σάι ότι μπορούσε να σηκωθεί και το έκανε, αλλά του είπαν αμέσως να καθίσει πίσω. Σε εκείνο το σημείο συγκλονιζόμουν αρκετά δυνατά. Το μωρό δεν συνεργαζόταν και δεν ήθελε να βγει στην ιδανική θέση – συνέχιζε να προσπαθεί να σηκώσει το χέρι της ευθεία! Ακολούθησαν τράβηγμα και λίκνισμα και μετά… Γκαλιά!

Διαβάστε περισσότερα  Flying with a Toddler - Love.Laugh.Explore.

Ο γιατρός την κράτησε πάνω από την κουρτίνα για να τη δω, αλλά ήταν λίγο μπλε και κουτσό και δεν έκλαιγε όπως πίστευα ότι θα έκλαιγε, οπότε φρίκαρα λίγο. Πάντα πίστευα ότι θα έπαιρναν το μωρό και θα το έβαζαν σωστά πάνω μου, αλλά δεν το έκαναν. Η Shai μπόρεσε να πάει ακριβώς στο πίσω μέρος μαζί της όπου την καθάρισαν και όλα αυτά και όλα ήταν εντάξει, ήταν απλά σε λίγο σοκ και ένα μωρό νυσταγμένο (ήταν ένα μωρό που νυστάζει πολύ νωρίς). Συνέχισα να ρωτάω τον γιατρό αν ήταν εντάξει και εκείνος συνέχισε να λέει κάτι όπως «θα είναι καλά» που με έκανε να σκέφτομαι ότι κάτι δεν ήταν καλά – έτσι ο Shai τον έβαλε να μου ξεκαθαρίσει ότι στην πραγματικότητα, όλα ήταν καλά. Μετά απλά ξάπλωσα εκεί ενώ έσυραν τα πάντα. Μετά από αυτό άρχισε η πραγματική δουλειά!

Ειλικρινά, η όλη εμπειρία μας στον τοκετό δεν θα μπορούσε να ήταν καλύτερη. Αν και δεν ήταν αυτό που είχα αρχικά φανταστεί, ήταν η τέλεια εμπειρία για την ασφάλεια όλων. Ο γιατρός μου ήταν καταπληκτικός και μας έκανε να νιώθουμε ενημερωμένοι και φροντισμένοι σε όλη την εμπειρία. Όλα αυτά λοιπόν για να πούμε, εάν διαπιστώσετε ότι πρόκειται να κάνετε καισαρική τομή και δεν ήταν στο αρχικό σας όραμα γέννησης – δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να είναι ακόμα μια θετική και ενδυναμωτική εμπειρία για εσάς.

Xx

Κάλι