Γιατί ένας συνασπισμός υπό την ηγεσία του κράτους για την εγκατάσταση περισσότερων αντλιών θερμότητας είναι μεγάλη υπόθεση για την κλιματική αλλαγή

Γιατί ένας συνασπισμός υπό την ηγεσία του κράτους για την εγκατάσταση περισσότερων αντλιών θερμότητας είναι μεγάλη υπόθεση για την κλιματική αλλαγή

Αν έχετε περπατήσει στους θορυβώδεις δρόμους του Μανχάταν τον Ιανουάριο, το πιθανότερο είναι ότι έχετε δει σειρές από ανοιχτά παράθυρα παρά τις θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι πολλά από τα παλαιότερα κτίρια της Νέας Υόρκης ζεσταίνονται καταπιεστικά μέσα τους τον χειμώνα λόγω των αιωνόβιων σχεδίων καλοριφέρ που δεν επιτρέπουν στους ενοικιαστές να προσαρμόσουν τον θερμοστάτη.

Στην πραγματικότητα, τα υπερθερμαινόμενα διαμερίσματα ήταν χτίστηκε έτσι Σκόπιμα – είτε το πιστεύετε είτε όχι – για να βοηθήσει τους Νεοϋορκέζους να καταπολεμήσουν την ισπανική γρίπη, η οποία κατέστρεφε μεγάλο μέρος της χώρας στις αρχές της δεκαετίας του 1920 και σκότωσε έως και 20.000 ανθρώπους μόνο στη Νέα Υόρκη. Τα συστήματα θέρμανσης σχεδιάστηκαν για να διατηρούν τα κτίρια ζεστά ακόμα και αν όλα τα παράθυρα ήταν ανοιχτά κατά τη διάρκεια του χειμώνα, προκειμένου να διατηρηθεί η ροή του αέρα και να περιοριστεί η εξάπλωση των ασθενειών.

Σήμερα, κάποιοι Το 80 τοις εκατό των πολυκατοικιών της Νέας Υόρκης θερμαίνονται από αυτά τα παλαιότερα συστήματα ατμού, γεγονός που αποτελεί σοβαρό πρόβλημα δεδομένου ότι η πόλη προσπαθεί να μειώσει τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου κατά 80 τοις εκατό σε σύγκριση με τα επίπεδα του 2005 μέχρι τα μέσα του αιώνα. Με τόσους πολλούς Νεοϋορκέζους να σπαταλούν κατάφωρα τη ζέστη όλο τον χειμώνα, ίσως δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι τα κτίρια αποτελούν το εκπληκτικό 70 τοις εκατό των συνολικών εκπομπών άνθρακα της πόλης κάθε χρόνο.

Είναι επίσης ένας λόγος για τον οποίο η πολιτεία της Νέας Υόρκης εντάχθηκε ένας συνασπισμός εννέα κρατών αυτή την εβδομάδα Αυτό δεσμεύεται να αυξήσει δραματικά τις εγκαταστάσεις ηλεκτρικών αντλιών θερμότητας, οι οποίες είναι πολύ πιο αποδοτικές σε ενέργεια από τα συμβατικά συστήματα θέρμανσης και ψύξης και θεωρούνται ευρέως ως βασική λύση για τον περιορισμό της κλιματικής αλλαγής.

Σε ένα μνημόνιο κατανόησης που υπογράφηκε την Τετάρτη από την Καλιφόρνια, το Κολοράντο, το Μέιν, το Μέριλαντ, τη Μασαχουσέτη, το Νιου Τζέρσεϊ, τη Νέα Υόρκη, το Όρεγκον και το Ρόουντ Άιλαντ, οι πολιτείες υπό την ηγεσία των Δημοκρατικών έθεσαν στόχο να σταματήσουν ουσιαστικά την πώληση νέων λεβήτων και φούρνων ορυκτών καυσίμων για κατοικίες τις επόμενες δεκαετίες. Η συμφωνία στοχεύει να έχει το 65% των νέων πωλήσεων συστημάτων θέρμανσης και ψύξης σε αυτές τις πολιτείες να αποτελείται από αντλίες θερμότητας έως το 2030, με το ποσοστό αυτό να φτάνει το 90% έως το 2040.

Διαβάστε περισσότερα  7 Ερωτήσεις που πρέπει να κάνετε στον εαυτό σας προτού αναχρηματοδοτήσετε φοιτητικά δάνεια

«Τα κτίρια συμβάλλουν περισσότερο στις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου στην Πολιτεία της Νέας Υόρκης», δήλωσε ο Basil Seggos, Επίτροπος του Τμήματος Περιβαλλοντικής Διατήρησης της Νέας Υόρκης, είπε σε δελτίο τύπου ανακοινώνοντας τον νέο συνασπισμό. «Αυτή η νέα πολυκρατική συμφωνία και η ενισχυμένη εταιρική σχέση με τα συμμετέχοντα κράτη θα ενισχύσουν τις συνεχείς προσπάθειες της Πολιτείας της Νέας Υόρκης να αντικαταστήσει την υποδομή ορυκτών καυσίμων και να εγκαταστήσει αντλίες θερμότητας σε περισσότερα σπίτια προς όφελος της δημόσιας υγείας και του περιβάλλοντος, ενώ παράλληλα θα αποτελέσει παράδειγμα για άλλες πολιτείες ακολουθηστε.”

Συνολικά, οι εννέα πολιτείες αντιπροσωπεύουν σχεδόν το 10 τοις εκατό των συνολικών εκπομπών αερίων θερμοκηπίου της χώρας το 2021, σύμφωνα με στοιχεία της Υπηρεσίας Προστασίας του Περιβάλλοντος.

Η νέα δέσμευση, αν και μη δεσμευτική, θα μπορούσε να είναι ιδιαίτερα σημαντική για τις προσπάθειες του έθνους για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής εάν ένας Ρεπουμπλικανός, όπως ο Ντόναλντ Τραμπ, κερδίσει την προεδρική κούρσα αυτόν τον Νοέμβριο. Με την επανεκλογή, δεσμεύτηκε ο πρώην πρόεδρος Τραμπ να καταργηθεί ο μοναδικός νόμος του έθνους για το κλίμα, ο νόμος για τη μείωση του πληθωρισμού, να τραβήξουν ξανά τις ΗΠΑ από τη Συμφωνία του Παρισιού, να ενισχύσουν δραστικά τις εγχώριες γεωτρήσεις πετρελαίου και φυσικού αερίου και να πατάξουν τους κυβερνητικούς επιστήμονες.

«Μια επιστροφή του Τραμπ θα ήταν, με μια λέξη, φρικτή», είπε ο Άντριου Ρόζενμπεργκ, πρώην αξιωματούχος της Εθνικής Υπηρεσίας Ωκεανών και Ατμόσφαιρας που τώρα είναι υπότροφος στο Πανεπιστήμιο του Νιού Χάμσαϊρ. είπε στον Guardian αυτή την εβδομάδα. Ο Τραμπ «θα ανατρέψει την πρόοδο που έχει σημειωθεί εδώ και δεκαετίες για την προστασία της δημόσιας υγείας και ασφάλειας».

Κατά τη διάρκεια της πρώτης θητείας του Τραμπ, πολλοί περιβαλλοντολόγοι είδαν την κρατική δράση ως την πιο – αν όχι μόνο – βιώσιμη οδό για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και των επιπτώσεών της. Η Νέα Υόρκη και η Καλιφόρνια, ειδικότερα, βοήθησαν να επηρεαστεί η υιοθέτηση της νομοθεσίας για το κλίμα και την καθαρή ενέργεια σε περισσότερες από δώδεκα άλλες πολιτείες. Μέχρι σήμερα, τουλάχιστον 16 πολιτείες έχουν επικυρώσει νόμους που επιβάλλουν τη μείωση των εκπομπών αερίων θερμοκηπίου σε όλη την πολιτεία, με τουλάχιστον 24 κράτη να θέτουν παρόμοιους στόχους μείωσης μέσω εκτελεστικών διαταγών καθώς και άλλων μη δεσμευτικών μέσων, σύμφωνα με το Κέντρο Κλιματικών και Ενεργειακών Λύσεων.

Διαβάστε περισσότερα  Τι είναι η ενοποίηση χρέους και πώς λειτουργεί;

Συνασπισμοί όπως αυτός που σχηματίστηκε αυτή την εβδομάδα έχουν γίνει επίσης συνήθης πρακτική ελλείψει ομοσπονδιακών ρυθμίσεων. Η περιφερειακή πρωτοβουλία για τα αέρια θερμοκηπίου, ένα περιφερειακό πρόγραμμα ανώτατων ορίων και εμπορίου μεταξύ 11 βορειοανατολικών πολιτειών, βοήθησε αυτές τις πολιτείες να μειώσουν τις ετήσιες εκπομπές άνθρακα από τους σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής κατά 50 τοις εκατό και συγκέντρωσε περισσότερα από 7 δισεκατομμύρια δολάρια από το 2005.

Ακόμα κι αν ο Τραμπ χάσει, τα κράτη διαδραματίζουν ζωτικό ρόλο στην εφαρμογή του νόμου για τη μείωση του πληθωρισμού που υπολογίζεται στα 370 δισεκατομμύρια δολάρια για καθαρή ενέργεια και προσπάθειες για το κλίμα – γεγονός που δεν χάθηκε από τους υποστηρικτές του κλίματος αυτή την εβδομάδα όταν ανακοινώθηκε ο νέος συνασπισμός αντλιών θερμότητας.

«Η κρατική πολιτική είναι κρίσιμη για την επιτάχυνση της υιοθέτησης οικοδομικών τεχνολογιών που είναι καλές για το κλίμα και καλές για τις επιχειρήσεις. Πρωτοβουλίες που ενθαρρύνουν τη συνεργασία σε όλες τις πολιτειακές γραμμές για την ανάπτυξη βέλτιστων πρακτικών είναι απαραίτητες για την επιτάχυνση αυτής της μετάβασης», δήλωσε ο Alli Gold Roberts, ανώτερος διευθυντής κρατικής πολιτικής για την ομάδα υπεράσπισης του κλίματος Ceres, σε δήλωση. «Η Ceres και οι εταιρείες με τις οποίες συνεργαζόμαστε επικροτούν το σημερινό μνημόνιο κατανόησης για τη λεπτομερή, συνεργατική και φιλόδοξη προσέγγισή του για μείωση της ρύπανσης από τον κτιριακό τομέα».

Περισσότερα Top Climate News

Ο Κλιματολόγος Μάικλ Μαν κερδίζει 1 εκατομμύριο δολάρια σε μήνυση για δυσφήμιση: Μια κριτική επιτροπή την Πέμπτη βράβευσε 1 εκατομμύριο δολάρια στον επιστήμονα του κλίματος Μάικλ Μαν, ο οποίος μήνυσε ένα ζευγάρι δεξιών μπλόγκερ πριν από 12 χρόνια, αφού χαρακτήρισαν την έρευνά του δόλια και μάλιστα τη συνέκριναν με έναν καταδικασθέντα παιδεραστία, αναφέρει η συνάδελφός μου Marianne Lavelle. Με την παραπληροφόρηση για το κλίμα να ευδοκιμεί στο διαδίκτυο, η απόφαση θα μπορούσε να αποτελέσει ισχυρό προηγούμενο για τη διάδοση ψευδών δηλώσεων σχετικά με την υπερθέρμανση του πλανήτη. «Ελπίζω ότι αυτή η ετυμηγορία στέλνει ένα μήνυμα ότι η ψευδής επίθεση σε επιστήμονες του κλίματος δεν είναι προστατευμένη ομιλία», είπε ο Μαν.

Διαβάστε περισσότερα  Η Ιστορία Γέννησης της Καισαρικής Τομής - Love.Laugh.Explore.

Καταγράψτε τον Ιανουάριο της Πρώτης 12μηνης περιόδου της Γης πάνω από 1,5°C: Νέα δεδομένα από την Υπηρεσία Κλιματικής Αλλαγής Copernicus δείχνουν ότι η Γη έφτασε σε ένα δυνητικά δυσοίωνο θερμοκρασιακό ορόσημο τον περασμένο μήνα, σηματοδοτώντας την πρώτη φορά που η παγκόσμια μέση θερμοκρασία της επιφάνειας ξεπέρασε τους 1,5 βαθμούς Κελσίου πάνω από τα προβιομηχανικά επίπεδα κατά τη διάρκεια μιας ολόκληρης περιόδου 12 μηνών. Ο Andrew Freedman αναφέρει για τον Axios. Πρόκειται μόνο για μια προσωρινή παραβίαση του βασικού στόχου της Συμφωνίας του Παρισιού, αλλά υπογραμμίζει τις αυξανόμενες ανησυχίες ότι η κλιματική αλλαγή μπορεί ήδη να είναι εκτός ελέγχου.

Η SpaceX εκτοξεύει δορυφόρο παρατήρησης του κλίματος για τη NASA: Ένας πύραυλος SpaceX εκτόξευσε τον νέο δορυφόρο παρατήρησης του κλίματος της NASA σε τροχιά την Πέμπτη, όπου θα χρησιμοποιήσει τεχνολογία αιχμής για τη συλλογή πληροφοριών για την ατμόσφαιρα και τους ωκεανούς της Γης. Ο Nick Robertson αναφέρει για το The Hill. Ο δορυφόρος – που ονομάζεται Plankton, Aerosol, Climate, Ocean Ecosystem ή PACE – θα τραβά δύο φορές την ημέρα στιγμιότυπα της Γης κατά τη διάρκεια της τριετούς αποστολής του. Ο εξοπλισμός του θα βοηθήσει τους επιστήμονες να προβλέψουν καλύτερα την υγεία των πληθυσμών των παγκόσμιων ψαριών και να συγκεντρώσουν μια βαθύτερη κατανόηση των ωκεάνιων συστημάτων του πλανήτη.