ανακεφαλαίωση τέταρτου τριμήνου - lovelaughexplore.com

Ανακεφαλαίωση τέταρτου τριμήνου – Love.Laugh.Explore.

ανακεφαλαίωση τέταρτου τριμήνου - lovelaughexplore.com

Εντάξει, λοιπόν δημοσιεύω αυτήν την ανάρτηση περίπου ένα χρόνο αφότου έγραψα αυτό…αλλά εξακολουθεί να αξίζει μια θέση στο blog! (γι' αυτό διαβάστε το σαν να είμαι 3 μήνες μετά τον τοκετό, όχι με 15+ μηνών lol)

Μπορεί να σκέφτεστε, «Τέταρτο τρίμηνο; Νόμιζα ότι τελειώσαμε με αυτές τις ανακεφαλαιώσεις;» Δεν είχα ακούσει ποτέ για το “Τέταρτο Τρίμηνο” μέχρι που έφτασα στα μισά της εγκυμοσύνης μου.

Οπότε, τι είναι? Το τέταρτο τρίμηνο είναι οι πρώτες 12 εβδομάδες μετά τη γέννηση του μωρού σας. Ξέρετε, όταν το μωρό σας προσαρμόζεται στη ζωή στον «πραγματικό κόσμο» και εσείς προσαρμόζεστε στη ζωή μετά την εγκυμοσύνη και ως νέος γονέας. Ιστορικά, αφού αποκτήσετε ένα μωρό, οι άνθρωποι επικεντρώνονται απλώς στο πόσο χαριτωμένοι είναι και κανείς δεν μιλάει για το τι θα συμβεί στη συνέχεια. Ευτυχώς, αυτή η τάση αλλάζει σιγά σιγά και ελπίζω ότι αυτή η ανάρτηση είναι και η μικρή συνεισφορά μου σε αυτό.

Μας προειδοποίησαν ότι οι δύο πρώτες εβδομάδες είναι επιβίωσης και νομίζω ότι είναι σχετικά ακριβές. Όταν ξυπνάτε κάθε 2-3 ώρες για να ταΐσετε το μωρό, είναι κυριολεκτικά αδύνατο να νιώσετε ξεκούραστοι. Είχαμε ένα εύκολο μωρό που ουσιαστικά κοιμόταν αν δεν έτρωγε, οπότε σίγουρα κοιμόμουν, αλλά ο διακοπτόμενος ύπνος δεν είναι πραγματικός ύπνος, είναι σαν ένα αργό μαρτύριο. Ευτυχώς στις 5 εβδομάδες είχαμε δύο τετράωρα τετράωρα ύπνου τη νύχτα και στις 7 εβδομάδες κοιμόταν 8 ώρες συνεχόμενα, οπότε δεν μπορούσαμε να περιμέναμε πολύ καλύτερα εκεί!

Πώς ένιωσα

Αφού έβλεπα το OB μου κάθε μήνα πριν από τη γέννα, ένιωσα πολύ περίεργο που δεν τον έβλεπα για 6 εβδομάδες. Επιπλέον, όταν είχα το ραντεβού μου, τέθηκε σε επείγουσα χειρουργική επέμβαση και έτσι με είδε μια νοσοκόμα που δεν είχα ξανασυναντήσει. Ήταν πραγματικά απογοητευτικό για αυτό να είναι «το τέλος».

Διαβάστε περισσότερα  Θα μπορούσε σύντομα να γίνει πολύ πιο εύκολο να κατασκευαστεί ηλιακή ενέργεια στις δυτικές ΗΠΑ

Ο θηλασμός ρουφούσε. Κυριολεκτικά. Ο θηλασμός δεν ήταν κάποια μαγική περίοδος δέσμευσης μονόκερου όπως τον κάνουν οι άνθρωποι. Ήταν επίπονο και χρονοβόρο και πραγματικά δεν ήταν ευχάριστο. Χάρη στο COVID, μπορούσα να κάνω εικονικά ραντεβού Γαλουχίας μόνο μέχρι την ηλικία των 3 μηνών. Αυτό ήταν κάτι που δεν είχα καν σκεφτεί πριν γεννηθεί. Οι Σύμβουλοι Γαλουχίας είναι σίγουρα ένας πόρος που είναι λιγότερο γνωστός αλλά πολύ απαραίτητος! Τα καλά νέα είναι ότι ο θηλασμός βελτιώθηκε σιγά-σιγά (πολύ αργά) και τώρα στους 6 μήνες τα πάμε υπέροχα και κυρίως χωρίς πόνο.

Δεν έπαθα επιλόχεια κατάθλιψη. Ξέρω ότι μπορεί να είναι σχετικά κοινό και είναι σημαντικό να το προσέχετε, αλλά απλά δεν το είχα. Ένιωθα σαν τον εαυτό μου, λίγο περισσότερο σαν μια φουσκωμένη εκδοχή του εαυτού μου. Δεν με πείραζε να με περιμένουν όλοι και να με βοηθούν με τα πάντα και ειλικρινά δεν με πείραζε να παρκάρω στον καναπέ βλέποντας τηλεόραση lol.

ΟΜΑΔΙΚΗ ΔΟΥΛΕΙΑ

Δεν ξέρω πώς είναι για κανέναν άλλον, αλλά ελπίζω οι σύντροφοι όλων να είναι τόσο εξυπηρετικοί και υποστηρικτικοί όσο ο σύζυγός μου. Τα πράγματα μάλλον ήταν πιο εύκολα για μένα, επειδή οι γονείς μου και ο σύζυγός μου έκαναν κυριολεκτικά τα πάντα όσο εγώ ανάρρωσα. Ταΐσα το μωρό, το αγκάλιασα και κοιμήθηκα (όχι μαζί της). Όλα τα άλλα αντιμετωπίστηκαν. Μαγείρεμα, καθάρισμα, πάνες, ακόμα και το μπουκάλι μου με το νερό γέμιζε μαγικά κάθε φορά που έπεφτε χαμηλά. Τίποτα σαν τη δημιουργία ενός ανθρώπου που οδηγεί στο να είσαι εντελώς κακομαθημένος. Πρέπει όμως να αφήσετε τον εαυτό σας να κακομαθαίνει ως μέρος της ανάρρωσής σας. Είναι εύκολο να αρχίσεις να νιώθεις ένοχος που δεν κάνεις πράγματα, αλλά κυριολεκτικά μόλις υποστείς τραύμα στο σώμα σου, ΠΡΕΠΕΙ να μείνεις στη θέση σου και να αφήσεις τους ανθρώπους να χειριστούν τον κόσμο γύρω σου, αν έχεις αυτή την επιλογή. Είναι επίσης πιθανός ο λόγος που η ανάρρωσή μου πήγε τόσο καλά.

Διαβάστε περισσότερα  5 τρόποι για να αξιοποιήσετε στο έπακρο τα φοιτητικά δάνεια

Καταλληλότητα

Όσον αφορά την ανάρρωση, το τέταρτο τρίμηνο δεν ήταν τρομερό. Ενώ έκανα καισαρική τομή, περπατούσα καθημερινά από την ημέρα που γεννήθηκε μέχρι το τέλος της άδειας μητρότητας. Σίγουρα, αρχικά περπατούσα πιο αργά από έναν 90χρονο με μπαστούνι, αλλά τελικά μπόρεσα να περπατήσω ξανά με κανονικό ανθρώπινο ρυθμό χωρίς να πονέσω. Σίγουρα πιστεύω ότι το γεγονός ότι γυμναζόμουν καθημερινά μέχρι τη γέννησή της βοήθησε να διευκολυνθεί η ανάρρωσή μου εκεί.

Η ανάρρωση με καισαρική τομή είναι μεγαλύτερη από μια φυσική γέννα, επομένως βασικά μπορείτε να περπατήσετε μόνο τις πρώτες 6 εβδομάδες και πραγματικά κάποιοι θα πουν περισσότερο επειδή χρειάζεται πολύ περισσότερος χρόνος για να επουλωθεί. Ουσιαστικά περπάτησα τους πρώτους 2 μήνες και μετά έκανα ρόλεϊ για ένα μήνα πριν ξεκινήσω ξανά στο γυμναστήριο με βάρη και ελαφριά καρδιο στους 3 μήνες.

Τι Φορούσα

Ρόμπες. Φορούσα ρόμπες και πιτζάμες με κουμπιά σχεδόν αποκλειστικά για 3 μήνες. Αγόρασα εκείνα τα ψηλόμεσα εσώρουχα, μερικά ακόμα ψηλόμεσα κολάν, περισσότερο σπανξ και περισσότερες ρόμπες. Αποθεραπεία με καισαρική τομή + θηλασμός = θέλετε τα πράγματα σφιχτά στη μέση σας αλλά χαλαρά στην κορυφή σας.

Έζησα απολύτως (…ακόμα) σε αυτές τις ρόμπες Milkmaid. Είναι τα πιο ζεστά πιο μαλακά πράγματα ποτέ. Φόρεσα ένα στο νοσοκομείο και αγόρασα αμέσως περισσότερα.

Αν όντως βγαίναμε δημόσια, και λέγοντας δημόσια εννοώ στον παιδίατρο lol φορούσα μάξι φορέματα. Με εξαίρεση το κολάν για περπάτημα, δεν φόρεσα παντελόνι για 3 μήνες. Δεν μετανιώνω.

Βασικά στοιχεία τέταρτου τριμήνου

  1. Μπουκαλι ΝΕΡΟΥνα παραμείνετε ενυδατωμένοι
  2. Ρόμπες να είσαι άνετος
  3. Περιτύλιγμα κοιλιάς για ανάρρωση
  4. Ψηλόμεσο κολάν για βόλτες
  5. Σουτιέν νοσηλείας που φαίνονται ακόμα καλά
  6. Μασάζ πλάτης γιατί η πλάτη μου πονούσε για πάντα
  7. Θερμαντικό μαξιλάρι – για την πλάτη μου και τη λεκάνη (για να ζεσταθεί το μωρό)
  8. DoorDash, Waitr ή Uber EATS, παράδοση 100%.
Διαβάστε περισσότερα  Flying with a Toddler - Love.Laugh.Explore.

Ελπίζω αυτό να βοηθήσει κάποιον στο ταξίδι του!

Xx

Κάλι