Ένα Boutique Hotel βοηθά να εξηγηθούν τα οφέλη της συνεργασίας των επιχειρήσεων και της κυβέρνησης για την εξοικονόμηση ενέργειας

Ένα Boutique Hotel βοηθά να εξηγηθούν τα οφέλη της συνεργασίας των επιχειρήσεων και της κυβέρνησης για την εξοικονόμηση ενέργειας

Αυτό που κάποτε ήταν ένα εγκαταλελειμμένο πολυκατάστημα στο κέντρο της πόλης Racine του Ουισκόνσιν, είναι τώρα ένα boutique ξενοδοχείο που είναι ασυνήθιστα καλό στην εξοικονόμηση ενέργειας.

Τα πιο αποτελεσματικά στοιχεία του Hotel Verdant δεν είναι ορατά στο ευρύ κοινό, όπως ένα σύστημα γεωθερμικής θέρμανσης υπόγεια και παχιά μόνωση κάτω από την οροφή.

Αλλά η εξοικονόμηση ενέργειας είναι ένα κρίσιμο μέρος του τρόπου με τον οποίο αυτό το έργο συνδυάστηκε με τη βοήθεια ενός προγράμματος δανείου που υποστηρίζεται από το κράτος που ενθαρρύνει τους προγραμματιστές να αγκαλιάσουν την ενεργειακή απόδοση.

«Αν δεν είχαμε αυτά τα βιώσιμα στοιχεία στο ξενοδοχείο, δεν υπάρχει περίπτωση να είχα ολοκληρώσει τη χρηματοδότηση και να κλείσω τη συμφωνία», είπε ο Christopher Adams, ένας προγραμματιστής με έδρα το Μιλγουόκι που είναι συνιδιοκτήτης του ακινήτου. Το δάνειο των 8 εκατομμυρίων δολαρίων από το κράτος διευκόλυνε τους ιδιοκτήτες να συγκεντρώσουν την υπόλοιπη χρηματοδότηση για ένα έργο συνολικού κόστους περίπου 22 εκατομμυρίων δολαρίων.

Προσλαμβάνουμε!

Ρίξτε μια ματιά στα νέα ανοίγματα στο newsroom μας.

Δείτε θέσεις εργασίας

Hotel Verdant, που άνοιξε τον Αύγουστο, καταδεικνύει πώς μια κρατική πρωτοβουλία μπορεί να βοηθήσει στην κινητοποίηση μιας επιχείρησης για να αναλάβει δράσεις που βοηθούν το περιβάλλον και την οικονομία. Υπογραμμίζει τα ευρήματα του νέα έρευνα δείχνοντας ότι οι πολιτειακές και τοπικές πολιτικές για το κλίμα, σε συνδυασμό με εταιρικές πρωτοβουλίες, οδηγούν σε μειώσεις εκπομπών που είναι πολύ μεγαλύτερες από ό,τι αν οι εταιρείες αφεθούν να δράσουν μόνες τους.

Η εργασία, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Energy Research & Social Science, θέτει μια ερώτηση στον τίτλο: «Οι εταιρικές πρωτοβουλίες απαλλαγής από τις ανθρακούχες εκπομπές έχουν σημασία όσο η πολιτική του κράτους και της τοπικής αυτοδιοίκησης;»

Η απάντηση είναι ένα αρκετά σαφές «όχι», σύμφωνα με τον κύριο συγγραφέα, Benjamin Leffel, καθηγητή δημόσιας πολιτικής στο Πανεπιστήμιο της Νεβάδα, στο Λας Βέγκας.

«Η υποεθνική δράση για το κλίμα και η εταιρική δράση για το κλίμα έχουν πολλά να κερδίσουν η μία από την άλλη», είπε. Και οι κρατικές και τοπικές κυβερνήσεις μπορούν να συμβάλουν στην κάλυψη του κενού όταν η εθνική κυβέρνηση δεν έχει αποτελεσματικές πολιτικές.

Το έγγραφο εξετάζει τις αναφορές αερίων θερμοκηπίου από το CDP, τον οργανισμό που ήταν παλαιότερα γνωστός ως Carbon Disclosure Project, για να αναλύσει τις προσπάθειες των εταιρειών σε επίπεδο εγκατάστασης. Η αναθεώρηση κάλυψε 1.316 εγκαταστάσεις που ανήκαν σε 184 εταιρείες σε 49 πολιτείες.

Τα αποτελέσματα έδειξαν πόσο σημαντικά συνέβαλαν διάφοροι παράγοντες στη μείωση των εκπομπών.

Οι εταιρικές πρωτοβουλίες για το κλίμα είχαν μικρή θετική επίδραση. Οι πολιτικές για το κλίμα των πόλεων είχαν ελαφρώς μεγαλύτερο θετικό αποτέλεσμα. και τα κρατικά οικονομικά κίνητρα για τις επιχειρήσεις είχαν πολύ μεγαλύτερη θετική επίδραση τόσο από τις εταιρικές ενέργειες όσο και από τις πολιτικές της πόλης.

Αλλά τα καλύτερα αποτελέσματα ήταν από συνδυασμούς εταιρικών πρωτοβουλιών και πολιτικών τόσο του κράτους όσο και της πόλης.

Αυτό σημαίνει ότι οι εταιρείες που έχουν πολιτικές για το κλίμα για όλες τις ιδιοκτησίες τους είχαν ευκολότερη πρόοδο σε μέρη όπου η πολιτεία ή οι τοπικές κυβερνήσεις είχαν εντολές, κίνητρα ή και τα δύο για να ενθαρρύνουν τη μείωση των εκπομπών.

Διαβάστε περισσότερα  Ο Συνεταιρισμός Δικαιοσύνης Πράσινης Ενέργειας επιλέχθηκε για την ανάπτυξη ηλιακών έργων για χαμηλού εισοδήματος, κοινότητες BIPOC στο Ιλινόις

Θα πρέπει να διευκρινίσω ότι τα εταιρικά σχέδια για το κλίμα ποικίλλουν πολύ και πολλά από αυτά έχουν τη μυρωδιά του πράσινου πλυσίματος, πράγμα που σημαίνει ότι αφορούν περισσότερο τις δημόσιες σχέσεις παρά τη μείωση των εκπομπών. Ορισμένες εταιρείες έχουν ευρεία σχέδια, όπως η μείωση των εκπομπών κατά ένα ορισμένο επίπεδο μέχρι την ημερομηνία-στόχο. Άλλα σχέδια είναι πιο στοχευμένα, όπως πρωτοβουλίες για την ενημέρωση του φωτισμού ή της θέρμανσης ή για τη χρήση περισσότερων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Όταν αξιολογώ τη σοβαρότητα ενός εταιρικού σχεδίου, συχνά αναζητώ το επίπεδο λεπτομέρειας στους στόχους μείωσης των εκπομπών και βλέπω πώς αυτό συγκρίνεται με τις συνολικές εκπομπές μιας εταιρείας. (Αν μια εταιρεία λέει ότι πρόκειται να φτάσει σε καθαρές μηδενικές εκπομπές έως το 2050, αλλά δεν έχει ενδιάμεσους στόχους και έχει απλώς μια περίληψη μιας σελίδας αόριστων στρατηγικών, δεν είναι σοβαρό σχέδιο.)

Ένα άλλο στοιχείο από την έκθεση είναι ότι οι πόλεις και τα κράτη έχουν πολλά να κερδίσουν υιοθετώντας πολιτικές για το κλίμα. Αυτές οι κυβερνήσεις έχουν ευκαιρίες αυτή τη στιγμή, ανέφερε η εφημερίδα, επειδή ο νόμος για τη μείωση του πληθωρισμού περιλαμβάνει μεγάλες αυξήσεις στη χρηματοδότηση για κρατικές και τοπικές πρωτοβουλίες. Πόλεις, πολιτείες και εταιρείες που ήδη ήθελαν να επενδύσουν σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και ενεργειακή απόδοση μπορούν τώρα να επιβαρύνουν αυτές τις προσπάθειες.

Η εφημερίδα αναφέρει παραδείγματα κρατικών προγραμμάτων ή πολιτικών για το κλίμα στην Καλιφόρνια, το Κολοράντο, το Ντέλαγουερ, τη Νέα Υόρκη, την Πενσυλβάνια και το Ουισκόνσιν.

Οι πολιτικές του Ουισκόνσιν περιλαμβάνουν το PACE, το οποίο σημαίνει «καθαρή ενέργεια με αξιολόγηση ιδιοκτησίας», ένα πρόγραμμα που παρέχει δάνεια με κρατική υποστήριξη σε ανταγωνιστικά επιτόκια και με μεγάλες περιόδους αποπληρωμής, μεταξύ άλλων ευνοϊκών όρων για τους δανειολήπτες. Τα χρήματα πρέπει να χρησιμοποιηθούν για πρωτοβουλίες ενεργειακής απόδοσης, ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και εξοικονόμηση νερού.

Από το 2016, το πρόγραμμα έχει εκδώσει περίπου 170 εκατομμύρια δολάρια σε δάνειασυμπεριλαμβανομένων περίπου 8 εκατομμυρίων δολαρίων στο Hotel Verdant.

Το ξενοδοχείο βρίσκεται στην πλατεία Monument, στην καρδιά της πόλης, λίγα τετράγωνα από τη λίμνη Μίσιγκαν. Ο Ράσιν, με πληθυσμό περίπου 80.000 κατοίκων, βρίσκεται ακριβώς νότια της περιοχής του μετρό του Μιλγουόκι.

Το κτίριο στέγαζε κάποτε το πολυκατάστημα του Zahn, το οποίο άνοιξε το 1898. Όμως ήταν κενό για δεκαετίες πριν από αυτή την ανάπλαση.

«Δεν μπορώ να τονίσω πόσο σημαντικό ήταν το κομμάτι του PACE σε αυτό το έργο», είπε ο Άνταμς, ο προγραμματιστής.

Η εταιρεία του, Dominion Properties, αναδεικνύει φιλικές προς το περιβάλλον πρακτικές στις πολυκατοικίες του και σε άλλα ακίνητα μέσα και γύρω από το Μιλγουόκι. Η Charlestowne Hotels, μια εθνική εταιρεία διαχείρισης φιλοξενίας, διαχειρίζεται το ξενοδοχείο.

Λόγω της διαθεσιμότητας του δανείου, η εταιρεία του ξόδεψε περισσότερα σε ενεργειακά αποδοτικά χαρακτηριστικά από ό,τι θα είχε διαφορετικά. Τώρα, αυτά τα χαρακτηριστικά οδηγούν σε εκτιμώμενη εξοικονόμηση 313.000 $ ετησίως στους λογαριασμούς κοινής ωφέλειας σε σύγκριση με αυτό που θα ήταν οι λογαριασμοί με ένα κανονικό επίπεδο απόδοσης, σύμφωνα με το PACE Wisconsin.

Αυτή η ιστορία χρηματοδοτείται από αναγνώστες σαν εσάς.

Η μη κερδοσκοπική εφημερίδα μας παρέχει βραβευμένη κλιματική κάλυψη δωρεάν και διαφήμιση. Βασιζόμαστε σε δωρεές από αναγνώστες όπως εσείς για να συνεχίσουμε. Παρακαλούμε δωρίστε τώρα για να στηρίξετε το έργο μας.

Διαβάστε περισσότερα  Τριήμερο Δρομολόγιο Νάπα - Love.Laugh.Explore.

Δώρισε τώρα

Ένας παράγοντας που δεν λαμβάνεται υπόψη στο νέο έγγραφο, αλλά είναι εμφανής όταν εξετάζουμε παραδείγματα όπως το ξενοδοχείο, είναι ότι οι πολιτικές ενεργειακής απόδοσης έχουν οφέλη που υπερβαίνουν τη μείωση των εκπομπών και την εξοικονόμηση στους λογαριασμούς κοινής ωφελείας.

Σκέφτομαι τους 60 περίπου υπαλλήλους του ξενοδοχείου, συν τους εργολάβους που εγκατέστησαν τα συστήματα ενέργειας και μόνωσης, κάτι που με έκανε να αναρωτιέμαι πόσο ωφελεί την κοινότητα.

Το μεγαλύτερο σημείο, είπε ο Leffel, είναι ότι τα καλά πράγματα συμβαίνουν όταν εταιρείες, πολιτείες και πόλεις συνεργάζονται για να μειώσουν τις εκπομπές.

«Τότε είναι που μαγειρεύεις πραγματικά», είπε.


Άλλες ιστορίες σχετικά με την ενεργειακή μετάβαση που πρέπει να σημειωθούν αυτήν την εβδομάδα:

Το πακέτο πληρωμής Tesla του Έλον Μασκ ακυρώνεται από τον δικαστή: Ένας δικαστής του Ντέλαγουερ είπε ότι το πακέτο αμοιβών του Διευθύνοντος Συμβούλου της Tesla, Έλον Μασκ, είναι άκυρο λόγω ελαττωμάτων στη διαδικασία που χρησιμοποίησε το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας. Ο δικαστής διαπίστωσε ότι ο Μασκ είχε αρκετό έλεγχο του διοικητικού συμβουλίου που είχε επιβλέπει τη δική του αποζημίωση. το πακέτο που προέκυψε έκανε τον Μασκ τον πλουσιότερο άνθρωπο στον κόσμο, καθώς Οι Jack Ewing και Peter Eavis αναφέρουν στους New York Times. Ο δικαστής είπε ότι η Tesla πρέπει να καταλάβει πώς ο Μασκ θα επιστρέψει τον επιπλέον μισθό. Αυτή ήταν μια συγκλονιστική απόφαση, που ήρθε σε μια εποχή που ο Μασκ υποστήριξε ότι χρειάζεται περισσότερο έλεγχο πάνω στην Tesla, όχι λιγότερο. Οι ειδικοί στις αποζημιώσεις είπαν στους Times ότι η απόφαση θα πρέπει να χρησιμεύσει ως προειδοποίηση για άλλες εταιρείες που δίνουν μεγάλα πακέτα αμοιβών στους CEO τους.

Οι επενδύσεις σε ηλεκτρικές μεταφορές αυξήθηκαν παγκοσμίως το '23, περνώντας από τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας: Οι ηλεκτροκίνητες μεταφορές έγιναν πέρυσι η μεγαλύτερη κατηγορία επενδύσεων ενεργειακής μετάβασης στον κόσμο. Αυτό το εύρημα, μέρος μιας έκθεσης του BloombergNEF, δείχνει μια μετατόπιση που είναι «απολύτως κρίσιμη για να φτάσουμε στο καθαρό μηδέν», δήλωσε ο κύριος συγγραφέας, Albert Cheung. Έγραψα για την έκθεση για το ICN, επισημαίνοντας μερικούς από τους βασικούς αριθμούς, όπως 1,77 τρισεκατομμύρια δολάρια σε παγκόσμιες επενδύσεις για την ενεργειακή μετάβαση το 2023, αύξηση 17 τοις εκατό από το προηγούμενο έτος.

Το καθαρό υδρογόνο έχει σοβαρό πρόβλημα ζήτησης: Ο νόμος για τη μείωση του πληθωρισμού είναι το πιο γενναιόδωρο κίνητρο στον κόσμο για την παραγωγή καθαρού υδρογόνου, το οποίο αναμένεται να οδηγήσει σε σημαντική ανάπτυξη της παραγωγής. Αλλά δεν είναι σαφές ότι υπάρχουν αρκετές εταιρείες πρόθυμες να αγοράσουν το καθαρό υδρογόνο, όπως Ο Jeff St. John αναφέρει για την Canary Media. Οι παραγωγοί καθαρού υδρογόνου θα πρέπει να είναι σε θέση να αποδείξουν ότι μπορούν να παράγουν αξιόπιστη προμήθεια και ότι υπάρχει υποδομή για να φτάσει το προϊόν εκεί που πρέπει. Η ιστορία είναι μέρος του ένα διορατικό πακέτο που διερευνά ζητήματα στην αναδυόμενη αγορά καθαρού υδρογόνου.

Η απόσυρση του ιδιοκτήτη από τα υπεράκτια αιολικά έργα υπονομεύει τα σχέδια καθαρής ενέργειας του Μέριλαντ: Η δανική ενεργειακή εταιρεία Ørsted αποσύρθηκε από μια συμφωνία με τη Mayland για την πώληση ηλεκτρικής ενέργειας από υπεράκτια αιολικά πάρκα που σχεδιάζει να κατασκευάσει κοντά στο Ocean City, θέτοντας αμφιβολίες για την ικανότητα του κράτους να επιτύχει τον στόχο του για 100 τοις εκατό καθαρή ενέργεια έως το 2035. Η υπεράκτια αιολική ενέργεια είναι βασικό μέρος της στρατηγικής καθαρής ενέργειας του κυβερνήτη Wes Moore και οι ενέργειες του Ørsted που σχετίζονται με τα έργα Skipjack 1 και 2 αποτελούν σημαντικό εμπόδιο για την επίτευξη του στόχου, όπως αναφέρει ο Aman Azhar για το ICN. Η εταιρεία είπε ότι η τιμή που θα πλήρωνε το Maryland για την ηλεκτρική ενέργεια στο πλαίσιο της συμφωνίας δεν ήταν αρκετή για να ληφθούν υπόψη οι αυξήσεις στο κόστος, μια κοινή απόφραξη για μια υπεράκτια αιολική βιομηχανία που αντιμετωπίζει τον πληθωρισμό και τα αυξανόμενα επιτόκια. Ενώ η Ørsted αποσύρεται από τη συμφωνία, η εταιρεία δεν έχει ακυρώσει τα έργα, γεγονός που αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο το Maryland ή άλλος αγοραστής ηλεκτρικής ενέργειας να συνάψει νέα συμφωνία. Αλλά προς το παρόν, τα επόμενα βήματα δεν είναι ξεκάθαρα.

Διαβάστε περισσότερα  Νέα νομοθεσία που στοχεύει να εισαγάγει ανταγωνισμό στην υπεράκτια αγορά αιολικής ενέργειας της Βιρτζίνια θα μπορούσε να προκαλέσει επανεξέταση της μονοπωλιακής ισχύος της Dominion

Γιατί οι πιο αργοί φορτιστές EV μπορεί να είναι ο πιο γρήγορος τρόπος για να προσελκύσετε τους ανθρώπους στα EV: Οι διαχειριστές διαμερισμάτων στο Μπέλμοντ της Καλιφόρνια ανακάλυψαν ότι ο καλύτερος τρόπος για την παροχή φόρτισης EV ήταν ο απλούστερος. Οι διαχειριστές εγκατέστησαν το αντίστοιχο βύσμα τοίχου για χρήση στη φόρτιση, σε αντίθεση με πολύ πιο ακριβές επιλογές, όπως φορτιστές επιπέδου 2, όπως Η Gabriela Aoun Angueira αναφέρει για τον Grist. Τα βύσματα φορτίζονται αργά, με ρυθμό που ισοδυναμεί με περίπου πέντε μίλια την ώρα, αλλά είναι αρκετά απλά και φθηνά ώστε το κτίριο να μπορεί να εγκαταστήσει 30 από αυτά. Μια εναλλακτική λύση θα ήταν η εγκατάσταση δύο φορτιστών Επιπέδου 2, οι οποίοι θα φορτίζονταν πολύ πιο γρήγορα, αλλά θα απαιτούσαν ηλεκτρικές αναβαθμίσεις και θα μπορούσαν οι κάτοικοι να τους μοιράζονται. Η εμπειρία στο κτίριο βοηθά στην ενημέρωση των μη κερδοσκοπικών οργανισμών και των υπευθύνων χάραξης πολιτικής που θέλουν να εξυπηρετήσουν τον μεγάλο πληθυσμό των ανθρώπων που ζουν σε πολυκατοικίες και ενδέχεται να αγοράσουν ένα ηλεκτρικό όχημα στο μέλλον.

Μέσα στην Καθαρή Ενέργεια είναι το εβδομαδιαίο δελτίο ειδήσεων και αναλύσεων του ICN σχετικά με την ενεργειακή μετάβαση. Στείλτε συμβουλές και ερωτήσεις ειδήσεων στο [email protected].